(Video) Transfăgărășanul ar putea fi redeschis mult mai devreme ca de obicei. Mai sunt de curățat 5 kilometri

Last Updated on aprilie 16, 2024 (Video) Transfăgărășanul ar putea fi redeschis mult mai devreme ca de obicei. Mai sunt de curățat 5 kilometri 1

Transfăgărășanul – considerat una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume – ar putea fi redeschis în luna mai, mult mai devreme ca de obicei. Mai sunt de curățat aproximativ 5 kilometri din bucata aflată în Argeș, până la tunelul care face legătura cu Sibiul.

Dacă și drumarii din județul învecinat – care mai au de deszăpezit de la Bâlea Cascadă până la tunel – vor termina la fel de repede, pe 20 mai se vor „întâlni” și ar putea fi deschisă șoseaua care leagă Muntenia de Transilvania.
Muncitorii de la Secția de Drumuri Naționale Pitești au început lucrările de deszăpezire a DN 7C Transfăgărășan.
Lucrările au început mai devreme cu vreo 3-4 săptămâni decât în anii precedenți. În plus, stratul de zăpadă nu mai are grosimea de acum câțiva ani.

Vestea bună este că în acest an avem parte de cantitate de zăpadă mai mică față de alți ani. Vom putea începe deszăpezirea mai devreme și să deschidem drumul poate chiar în cursul lunii mai. (E vorba, firește, de secțiunea Piscu Negru-Bâlea Cascadă, închisă în sezonul rece – n.r.).

Vestea proastă este că, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, pericolul de avalanșă este foarte de mare. Așa că mai avem de așteptat până când vom putea lucra în siguranță, mai ales în partea superioară a drumului, în zona Bâlea Lac”, au transmis cei de la DRDP Brașov, conform Argeșul Online.

Date fiind condițiile meteo, e foarte probabil ca 2024 să fie primul an în care DN 7C Transfăgărășan se va deschide în luna mai. În precedenții trei ani, Transfăgărășanul se deschisese în a doua jumătate a lunii iunie.

Apariție rară pe Transfăgărășan. O pisică sălbatică a fost filmată de câțiva turiști
Apariție rară pe Transfăgărășan! O pisică sălbatică a fost filmată de câțiva turiști care erau cu mașina în zonă. Cel mai probabil, felina era în căutare de hrană.

Pisica sălbatică este un animal singuratic și preferă pădurile liniștite, cât mai întinse. Acest exemplar a fost însă puțin mai sociabil, deoarece a mers în paralel cu autoturismul și s-a lăsat admirat, scrie Stirile Pro Tv.
Aceste feline pot ajunge să aibă până la 80 de centimetri lungime.

Previous Story

(Foto) Brașoveanca Dana Nălbaru: “Curând aici vor fi legume!” – pregătirile pentru o nouă recoltă în grădina de la țară a familiei Bucur-Nălbaru

Next Story

Poți deveni spion în trafic pentru Poliția Rutieră. Filmezi cu telefonul sau cu o cameră de bord când alt șofer încalcă legea în trafic. Cu o singură condiție