Poți deveni spion în trafic pentru Poliția Rutieră. Filmezi cu telefonul sau cu o cameră de bord când alt șofer încalcă legea în trafic. Cu o singură condiție

Last Updated on aprilie 16, 2024 Poți deveni spion în trafic pentru Poliția Rutieră. Filmezi cu telefonul sau cu o cameră de bord când alt șofer încalcă legea în trafic. Cu o singură condiție 1

Devii spion pe propria răspundere. Vei spiona mașinile care fac ilegalități în trafic. Pe baza probelor culese de tine cu telefonul sau cu o cameră de bord, șoferul indisciplinat poate fi amendat, ceea ce până acum nu s-ar fi putut întâmpla. Șoferul care are un telefon mobil sau o cameră de bord devine ochiul polițistului rutier. Fiecare imagine sau video poate fi trimisă polițiștilor.

În baza lor, cei indisciplinați vor fi identificați și vor primi o amendă. Este un proiect de lege care intră în dezbatere publică săptămâna aceasta. Condiția este ca șoferii care au înregistrat filmarea să meargă la poliție și să declare că probele video nu au fost modificate, scrie alephnews.ro.

De ce era nevoie de o astfel de legislație?
România este țara cu cea mai mare rată a deceselor din accidente rutiere din UE. S-au încercat multe variante pentru a îmbunătăți legislația rutieră. Este nevoie de o astfel de lege pentru că de multe ori vedem șoferi indisciplinați în trafic.

În ultimii ani, s-au făcut mai multe încercări de îmbunătățire a legislației în acest domeniu cu scopul de a reduce numărul de accidente grave cauzate de furia rutieră. Potrivit celor mai recente date Eurostat, România se află încă pe primul loc în UE în ceea ce privește accidentele mortale, potrivit Digi FM.

În fiecare zi, aproximativ cinci persoane își pierd viața pe șoselele țării. 80% dintre victime sunt bărbați, iar în ceea ce privește vârsta, majoritatea deceselor au loc în grupa de vârstă 25-64 de ani. Cele mai multe dintre aceste accidente grave au loc pe drumurile comunale.

Previous Story

(Video) Transfăgărășanul ar putea fi redeschis mult mai devreme ca de obicei. Mai sunt de curățat 5 kilometri

Next Story

(Video) Un șarpe de aproape doi metri a fost filmat în timp ce se urca într-un copac