Video Brașov. Scenă demnă de filme în Făgăraș: Șoferul care a refuzat să oprească pentru poliție era beat bine! „Un alt echipaj de poliție a constituit dispozitivul de blocare, prin aplicarea pe carosabil a unei grape”

Last Updated on aprilie 3, 2024 Video Brașov. Scenă demnă de filme în Făgăraș: Șoferul care a refuzat să oprească pentru poliție era beat bine! „Un alt echipaj de poliție a constituit dispozitivul de blocare, prin aplicarea pe carosabil a unei grape” 1

Urmărire ca în filme în judeţul Braşov. Un bărbat din municipiul Fagăraș este cercetat de poliţişti după ce nu a oprit la semnalele acestora. Bărbatul în vârsta de 37 de ani a demarat în trombă atunci când a văzut maşina de poliţie, care a pornit semnalele luminoase şi acustice, anunță Observator TV.

Potrivit IPJ Brașov, după ce un echipaj de poliție din Făgăraș i-a făcut semn șoferului să oprească și a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, cel aflat la volanul vehicului nu s-a conformat și a încercat să se sustragă controlului, demarând în trombă.
Astfel, s-a trecut la urmărirea vehiculului pe mai multe străzi din localitate, iar un alt echipaj de poliție a constituit dispozitivul de blocare, prin aplicarea pe carosabil a unei grape in traseul anticipat al celui urmărit, însă, în cele din urmă, s-a conformat și a oprit înainte de ajunge în dispozitivul de blocare.

După legitimarea conducătorului auto, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Fagăraș, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest și au stabilit că acesta se afla sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit IPJ Brașov, scrie Buna Ziua Fagaras.

Amenzi de peste 175.000 de lei aplicate de Poliţia Locală Braşov în doar o săptămână
În perioada 25-31.03.2024, activitatea structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov s-a concretizat în aplicarea unui număr de 485 sancțiuni contravenționale în cuantum de 175.455 lei. Peste 35% dintre acestea, respectiv 171 de sancțiuni în cuantum de 66.470 lei, au fost aplicate în week-endul care tocmai s-a încheiat, în perioada 29-31.03.2024.

Totodată, polițiștii locali au legitimat 1.166 de persoane și au preluat și soluționat 246 de sesizări telefonice. Cele mai numeroase apeluri au fost referitoare la autoturisme parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități, blocare acces și tulburarea liniștii publice, anunță brasov.net.

În perioada analizată, lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat un număr de 267 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 106.800 lei. În conformitate cu HCL nr. 928/2022 privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.650 lei și au fost ridicate în vederea confiscării peste 60 de kg de produse agroalimentare perisabile și 900 fire de flori.

În perioada de referință, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat 218 de sancțiuni contravenționale, cu 519 puncte de penalizare, în cuantum de 68.655 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice, ale HCL nr. 152/2006(R) privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători și ale HCL nr. 468/2024 privind aprobarea regulamentului de protecţie a spaţiilor verzi, de organizare,

dezvoltare şi întreţinere a acestora pe teritoriul Municipiului Braşov pentru aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință amenajate în Municipiul Brașov. Peste 35% din numărul total de sancțiuni contravenționale aplicate de amintita structură, respectiv 77 de sancțiuni în valoare de 22.685 lei, au făcut obiectul proceselor-verbale de constatare a contravențiilor încheiate cu ocazia activităților desfășurate în perioada 25-31.03.2024.

 

Previous Story

Poiana Brașov este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei

Next Story

Gratuitate pe RATBV pentru mai mulți brașoveni. Care sunt noile condiții