Poiana Brașov este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei

Last Updated on aprilie 2, 2024 Poiana Brașov este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei 1

Prețurile mari din Poiana Brașov sunt deja istorie. Terasele din Constanța au furat startul sezonului estival și afișează deja prețuri care dau fiori în perspectiva lunilor calde ce vor urma. Astfel, o terasă modestă din Portul Tomis a ajuns să ceară 15 lei pentru un pahar cu apă și 26 de lei pe o cafea.
Ultimul weekend din martie a fost cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteo din România, iar proprietarii de terase din Constanța s-au gândit să-l celebreze cu prețuri demne de astfel de record.

Așa a ajuns ca o modestă terasă din Portul Tomis să ceară 15 lei pentru un pahar de 250 ml cu apă plată sau minerală, în timp ce o banală doză de suc la 330 ml costă 17 lei, un energizant 24 lei, iar o cafea 26 lei, potrivit Replica de Constanța.

Prețurile exorbitante vin și cu un bonus: servirea proastă, după cum descrie sursa citată. „Restaurantul nu este nici pe departe unul de talie înaltă sau cum s-ar spune de lux, am așteptat o jumătate de oră să-mi aducă nota, iar mâncarea nu a fost una calitativă. Bani mulți, servicii proaste. Nu mai supun despre faptul că un suc de la doză este mai scump decât o cafea”, a declarat un client.

Terasele din Portul Tomis au fost arhipline, în ciuda prețurilor exorbitante
Iar tendința prețurilor este una de uniformizare, din moment ce și la o terasă învecinată lucrurile stau cam la fel: 14 lei un pahar de 330 ml de apă plată, 15 lei un suc de 250 ml și 26 lei un energizant, scrie Stirile Pro Tv.
Cea mai ieftină locație ”strică” deja piața: 12 lei un pahar de 330 ml de apă și 13 lei un suc la 250 ml.

Poiana Brașov este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei 2

Chiar și așa, cu prețuri mai mari decât în cele mai de fițe localuri din București sau Mamaia de sezon, terasele din Portul Tomis au fost arhipline.

Primarul Allen Coliban, despre Poiana Brașov și sezonul de schi 2023 – 2024: ,,Am încheiat un sezon bun”
Duminică, 31 martie, a fost ultima zi în care schiorii și snowboarderii s-au mai putut bucura de pârtiile din Poiana Brașov. Temperaturile ridicate din ultimele zile, când s-au înregistrat și 20 de grade în partea superioară a masivului Postăvarul, au făcut ca zăpada să se topească într-un ritm accelerat, astfel că nu mai ofereau condiții optime pentru schi.

Primăria Brașov a finalizat primă analiză a sezonului de schi 2023 – 2024, unul care a început în 30 noiembrie și a durat 123 de zile, cu mai mult de o lună față de sezonul trecut. Practic, în istoria cunoscută a Poienii Brașov este sezonul care s-a deschis cel mai repede, dar care a presupus un efort foarte mare pentru menținerea pârtiilor, având în vedere numărul mare de zile cu temperaturi pozitive, cu puține ninsori, în care pregătirea domeniului schiabil s-a bazat pe producerea de zăpadă artificială (42 de zile cu temperaturi sub – 4 grade).

Domeniul schiabil din Poiana Brașov a rămas opțiunea preferată de către brașoveni și turiști, datorită calității și dimensiunii pârtiilor, diversității gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Acest fapt este confirmat și de numărul de schiori și snowboarderi care au ales Poiana Brașov, înregistrându-se un total de 1.719.248 de treceri prin turnichete.

Proiectul Primăriei ,,Miercurea brașovenilor” a adus mai mulți schiori și snowboarderi în timpul săptămânii pe pârtiile din Postăvarul, comparativ cu sezonul trecut. De exemplu dacă miercuri, 1 februarie 2023, s-au înregistrat 19.801 treceri prin turnichete, anul acesta în 31 ianuarie s-au înregistrat 29.531 de treceri, iar în 24 ianuarie au fost 35.005 treceri prin turnichete.

,,Am încheiat un sezon bun, atât prin prisma faptului că am reușit să menținem pârtiile în condiții optime, producând zăpadă artificială, dat fiind că a nins puțin și am avut multe zile cu temperaturi pozitive, dar am lansat și programul Miercurea brașovenilor, proiect ce le-a permis celor cu domiciliu în municipiu să schieze, în fiecare zi de miercuri, cu o reducere de 50%. Este un proiect de succes, iar numărul celor care au ales să schieze miercurea confirmă acest lucru.

Este un proiect pe care cu siguranță îl vom continua și sezonul următor. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut eforturi pentru ca brașovenii și turiștii să se bucure de cel mai important domeniu schiabil din România. Odată cu închiderea sezonului, începem pregătirile pentru sezonul de vară, pentru că Poiana nu este cea mai atractivă stațiune pentru schi, ci este cea care oferă cel mai mare și complex parc de mountain-bike, cu 20 de kilometri de trasee de down-hill. Vă așteptăm în câteva săptămâni să vă bucurați de ceea ce oferă Poiana Brașov – stațiunea celor patru anotimpuri – și în afara sezonului rece”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Previous Story

Robert, un tânăr asistent medical, s-a stins din viaţă fulgerător, sub ochii soţiei și copilului, la o zi după ce a mers la spital cu dureri de cap şi vărsături, însă a fost lăsat acasă

Next Story

Video Brașov. Scenă demnă de filme în Făgăraș: Șoferul care a refuzat să oprească pentru poliție era beat bine! „Un alt echipaj de poliție a constituit dispozitivul de blocare, prin aplicarea pe carosabil a unei grape”