Robert, un tânăr asistent medical, s-a stins din viaţă fulgerător, sub ochii soţiei și copilului, la o zi după ce a mers la spital cu dureri de cap şi vărsături, însă a fost lăsat acasă

Last Updated on aprilie 2, 2024 Robert, un tânăr asistent medical, s-a stins din viaţă fulgerător, sub ochii soţiei și copilului, la o zi după ce a mers la spital cu dureri de cap şi vărsături, însă a fost lăsat acasă 1

Tot mai mulți pacienți mor în spitale sau la scurt timp ce au fost la spital din cauza diagnosticelor greșite.  Moartea subită a unui tânăr asistent medical este anchetată de poliţişti. Cu o zi în urmă fusese la Urgenţe. 24 de ore mai târziu tânărul s-a prăbuşit în faţa soţiei şi copilului iar echipajele de urgenţă venite să-i dea primul ajutor nu au mai putut decât să constate decesul.

Un asistent medical din Dâmbovița a murit sub ochii familiei, la doar 30 de ani! Cu o zi înainte mersese la Urgențe, în spitalul unde care lucra, după ce acuzat dureri de cap, vărsături şi ameţeli.
După investigații, a fost trimis acasă. Medicii i-au spus ca nu au depistat vreo afecțiune și l-au trimis acasă.
Reprezentanții spitalului susțin ca nici la ecografii și nici la radiografii sau analize de sânge nu ar fi fost depistată o problemă.
Tânărul a mai trăit doar 24 de ore, scrie Antena 3.

Medicii legiști au făcut necropsia și au trimis probele la Institutul National Mina Minovici pentru a afla de ce a murit tânărul de numai 30 de ani. Polițiștii au deschis și ei un dosar penal, dar așteaptă răspunsul legiștilor.

Tânărul făcea parte și din cel mai mare sindicat și din județ, Sanitas. Cei din Sanitas Dâmbovița au postat un mesaj de condoleanțe pe pagina lor, când s-a aflat vestea cumplită.

“UNIUNEA JUDEȚEANĂ SANITAS DÂMBOVIȚA își exprimă imensul regret față de plecarea dintre noi a colegului nostru LIȚESCU ROBERT GABRIEL – reprezentant al Organizației de tineret Sanitas Dâmbovița.

Robert a demonstrat a fi un om de o valoare incontestabilă, dar care s-a stins mult prea devreme din această lume.
Ne rugăm ca Dumnezeu să îl aibă în paza Sa, iar familiei îi dorim tărie sufletească și multă putere.
Vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul de condoleanţe, postat de Uniunea Judeţeană Sanitas Dâmboviţa, la aflarea tragicei veşti.

Cazul femeii care a murit la Spitalul Județean Bacău. Iubitul: „Ea acuza dureri de burtă, ei i-au spus că are cădere psihică”
O gravidă de 38 de ani din Bacău a murit în spitalul județean din localitate, după ce aproape 24 de ore mai mulți medici nu ar fi știut să îi pună un diagnostic corect, scrie Stirile Pro Tv.

Este strigătul de disperare al logodnicului femeii. Bărbatul spune că cea pe care urma să o ia de nevastă luna viitoare, a fost tratată, inițial pentru o viroză, deși acuza dureri abdominale. Mai mult, ar fi fost investigată chirurgical abia după 12 ore de la internare, timp în care s-a știut că fătul ei era mort. Cazul este investigat de mai multe instituții.

Maria Cergan era însărcinată în luna a patra, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro.
La Spitalul Județean din Bacău a ajuns, în jurul orei 7 dimineața, la recomandarea unui medic care o monitoriza în privat pentru că avea dureri abdominale puternice și febră.
24 de ore mai târziu, iubitul ei a primit cumplita veste: Maria murise în spital.

Bărbatul le reproșează medicilor care au văzut-o că nu au știut să îi stabilească un diagnostic și să o trateze.
Ovidiu Pruteanu, iubitul femeii: „Faptul că au dat diagnostice total greşite. Au considerat-o viroză iniţial, ba abdomen acut. Maria chiar mi-a zis când a fost transferată, că trei medici i-au zis că are cădere psihică. Ea acuza dureri de burtă, dar ei i-au spus că are o cădere psihică”.

Iubitul Mariei a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Poliție și Ministerul Sănătății și în anchetele deschise se verifică acuzațiile lui. Până acum s-a stabilit că în mai puțin de o oră din momentul în care femeia de 38 de ani a ajuns la spitalul din Bacău, medicul de gardă a constatat că inima pruncului ei nenăscut nu mai bate. A urmat prima ezitare – a recunoscut, astăzi, directorul medical al instituției.

Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău: „Medicul a întâmpinat o greutate în a-i expune, a-i exprima acest diagnostic dat fiind faptul că era o pacientă care își dorea foarte mult un copil.”
Cu fătul mort în corp, Maria a rămas internată cu febră. Un medic ginecolog și unul din secția de Terapie Intensivă care au consultat-o ulterior i-au pus primul diagnostic.

Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău: „Este adevărat că s-a suspicionat o viroză respiratorie peste situația de sarcina pe care avut-o.”
După câteva ore, însă, Maria a început să se simtă și mai rău iar medicii care i-au pus diagnosticul de viroză au cerut sprijin de la un coleg chirurg. Femeia a fost mutată – ulterior – în secția de chirurgie și dusă într-o sală de operație.

Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău: „Se punea problema dacă să se facă histerectomie totală sau nu. A avut loc avort spontan al acestui făt oprit în evoluție și nu a mai fost nevoie de intervenția pe zona genitală. Pacienta a fost transferată la ATI.”
La terapie intensivă, Maria a intrat în stop cardio-respirator, dar doctorii au reușit să o resusciteze.
După cinci ore, inima i s-a oprit a doua oră, de această dată definitiv.

Baciu Aurelia, mama Mariei: „Cu zile a murit, dacă eu seara am vorbit cu ea, dimineaţă am sunat-o şi mi-a zis: Mămică, sunt la spital şi mi s-au uscat buzele şi nu e nimeni aici”.
Autoritățile așteaptă rezultatele analizelor trimise medicilor legiști. Se ia în calcul și varianta că femeia să fi suferit de o boala de care nu știa.

Medicii spun că este posibil ca o afecţiune despre care nu ştia să îi fi grăbit sfârşitul Mariei. Ancheta urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat. Deocamdată, sunt așteptate mai multe rapoarte medico-legale.

Previous Story

(Video) Brașovul „înecat” de praful saharian

Next Story

Poiana Brașov este istorie. Terasele din Constanța au deschis sezonul prețurilor care dau fiori. Un pahar de apă se vinde cu 15 lei, iar o cafea e 26 lei