Gratuitate pe RATBV pentru mai mulți brașoveni. Care sunt noile condiții

Last Updated on aprilie 3, 2024 Gratuitate pe RATBV pentru mai mulți brașoveni. Care sunt noile condiții 1

Facilități pe mijloacele de transport ale RATBV din municipiul Brașov și de pe liniile metropolitane, pentru mai mulți vârstnici și pensionari brașoveni. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Brașovului a fost aprobat, cu modificări, de către consilierii locali în ședința CL de marți și va intra în vigoare de la 1 mai 2024.

Inițial, proiectul de HCL prevedea ca seniorii cu un venit maxim de 3.000 de lei pe lună să beneficieze de gratuitate pe autobuzele și troleibuzele RATBV, iar cei cu venituri peste acest prag să plătească 50% din abonament.
Prin adoptarea acestui amendament, însă, limita de venit pentru gratuitate a fost majorată la 3.500 de lei.
Pensionarii și vârstnicii care au venituri peste această sumă vor plăti 50% din contravaloarea abonamentului lunar RATBV, încărcat pe card de transport, anunță mytex.ro.

De aceste facilități ar urma să se bucure vârstnicii care au minimum 60 de ani și domiciliul în municipiul Brașov, dar și cei care primesc pensie de invaliditate, de urmaș (soț supraviețuitor), anticipată, și parțial, indiferent de vârstă.
Gratuitatea se acordă la solicitarea seniorilor în baza cărţii de identitate/buletinului de identitate, a cuponului de pensie din luna anterioară, în original, sau adeverinţă de venit de la locul/locurile de muncă eliberată de angajator, în original, după caz şi a declaraţiei pe propria răspundere.

Tot din data de 1 mai, seniorii din categoriile amintite, dar care au pensii venituri ce depăşesc plafonul de 3.501 lei, beneficiază de o reducere cu 50% preţului tichetelor de călătorie, scrie bzb.ro.

RATBV suspendă liniile 60 (Poiana Mică – Telecabină) și 100 (Gara Brașov – Telecabină)
Pentru a ajunge în Poiana Brașov, RATBV vă recomandă linia 20, toate autobuzele fiind dotate cu remorci pentru transportul bicicletelor.
RATBV suspendă liniile 60 (Poiana Mică – Telecabină) și 100 (Gara Brașov – Telecabină), scrie Radio Romania Brasov.

În schimb, pentru a ajunge în Poiană, RATBV vă recomandă linia 20, mai ales că acum toate autobuzele ce deservesc acest traseu sunt dotate cu remorci pentru transportul bicicletelor.

Previous Story

Video Brașov. Scenă demnă de filme în Făgăraș: Șoferul care a refuzat să oprească pentru poliție era beat bine! „Un alt echipaj de poliție a constituit dispozitivul de blocare, prin aplicarea pe carosabil a unei grape”

Next Story

Adolescentă de 15 ani bătută crunt de 5 cerșetoare. ”Una a scos cuțitul și a vrut să o omoare. Au încercat sa îi taie părul, au trântit-o pe jos”