Adolescentă de 15 ani bătută crunt de 5 cerșetoare. ”Una a scos cuțitul și a vrut să o omoare. Au încercat sa îi taie părul, au trântit-o pe jos”

Last Updated on aprilie 3, 2024 Adolescentă de 15 ani bătută crunt de 5 cerșetoare. ”Una a scos cuțitul și a vrut să o omoare. Au încercat sa îi taie părul, au trântit-o pe jos” 1

Alexandra mergea spre școală în prima parte a zilei de luni, 1 aprilie când un grup de oameni ai străzii care probabil se aflau sub influența băuturilor alcoolice, au devenit agresivi atât verbal cât și fizic. Eleva nu a băgat în seamă strigătele bărbaților care strigau la ea, mergând mai departe, chiar și după ce aceștia au aruncat spre ea cu o sticlă. Mai departe, câteva femei din grup au urmărit eleva până a ajuns pe strada Filarmonicii, în apropiere de intersecția cu Bulevardul Coposu, unde acestea au bătut-o cu brutalitate folosind chiar un cuțit.

Ieri verișoara mea în vârstă de 15 ani se îndrepta spre școala Nr. 1 din Sibiu la ora 12:00. Când a ajuns în Centru au început niște indivizi aflați sub influența alcoolului și posibil și a drogurilor, să țipe după ea pe strada. Au aruncat cu o sticlă după ea. Cand a ajuns în colții străzii, indivizii erau și cu niște femei inclusiv adolescente care din câte am înțeles cerșesc în Centrul Sibiului. Fata nu le-a dat importanță și a mers mai departe spre școală iar când a ajuns in colțul străzi acele 5 femei au sărit pe ea și au început să o bată, în același timp una dintre acele femei a scos cuțitul vrând să o omoare, au încercat sa îi taie părul, au trantit-o pe jos. Din fericire a apărut un om care a fugit spre ele iar atunci au lăsat fata în pace și au luat-o la fugă”, a spus Denisa Iordache, verișoara fetei agresate, conform Ora de Sibiu.

Denisa Iordache mai menționează că, în timp ce Alexandra era agresată, mai multe persoane filmau din mașini fără să intervină în vreun fel. Ulterior, adolescenta s-a dus la direcția școlii, care a contactat părinții. Tatăl tinerei a însoțit-o pe fiica sa la secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde i s-au făcut investigații suplimentare. Urmează ca în zilele viitoare familia să facă demersurile pentru a obține un certificat medico-legal și pentru a depune plângere la Poliție. Câteva persoane din grupul agresiv au fost observate și astăzi în aceeași zonă din Centrul Orașului.

„Fata a fost la spital. Astăzi când a mers la școală din nou, două femei din acel grup erau în Centru. Și pe bărbați i-a văzut și azi. Am apelat în speranța că o să găsim videoclipurile. Au stat mulți și s-au uitat din mașină și filmau, nu făceau nimic. Mai gandesc si la copiii mei și o să-mi fie frică să îi las singuri pe stradă”, a mai spus Denisa Iordache.

Familia fetei dorește să obțină videoclipurile pe care se presupune că trecătorii le-au înregistrat, cu scopul de a identifica persoanele implicate și de a le prezenta autorităților pentru a fi trase la răspundere în conformitate cu legea.

În fiecare cartier din Brașov, 3 – 4 reclamagii. Sună zilnic la Poliţie
Poliţia Locală Braşov are un nou director executiv, interimar, avansat în această poziţie după ce fostul director executiv, Nicolae Aldea, şi-a „pierdut” funcţia în iunie 2023. Reamintim, Aldea a fost demis anul trecut prin 2 dispoziţii de primar, una pentru calificativul „nesatisfăcător” obţinut pentru activitatea desfăşurată în 2022 iar a doua pentru acte de indisciplină, scrie bzb.ro.

Pântea spune că braşovenii nu cunosc ce competenţe are Poliţia Locală. Fac sesizări despre garduri vii care s-au montat în diferite zone ale Braşovului şi sună pentru ca „localii” să vină să toaleteze vegetaţia sau chiar arborii.
Mai sunt şi „reclamagii” de profesie, care sună zilnic pentru diverse „probleme”: „Sună cetăţeni ca să venim şi să desfiinţăm blocatoarele din parcările de reşedinţă. Ori nu avem astfel de atribuţiuni, nu avem în dotare flexuri, ciocane sau dălţi.

Mai sunt cetăţeni care, din păcate, sunt de profesie reclamagii. În fiecare cartier sunt 3-4 persoane care sună zilnic. Se uită pe geam şi văd că a oprit o maşină neregulamentar, a intrat omul să-şi ia o pâine de la magazin sau şi-a lăsat copilul la şcoală. În secunda 2, sună la noi. Trimitem echipaj, dar poate nu ajunge la timp ca să constate agentul şi să ia măsuri. Şi reclamagiul e supărat pentru că am ajuns la sesizare după o jumătate de oră sau o oră”, a declarat Ion Pântea.

„Estimez că în maxim 6 luni, Poliţia Locală va avea o altă faţă”
Acesta spune că face tot ce poate pentru a reforma Poliţia Locală Braşov: „Reforma unei instituţii se poate realiza în timp. Estimez că în maxim 6 luni Poliţia Locală va avea o altă faţă”. (Biz Brasov)

Previous Story

Gratuitate pe RATBV pentru mai mulți brașoveni. Care sunt noile condiții

Next Story

Studenții din Brașov, terorizați de ploșnițe în căminele Universității Transilvania! – “Problema e de ceva vreme, dar ei nu știu cum să trateze”. Cum se apără conducerea Universității