Un cartier din Brașov – cel mai accesibil din România la capitolul locuri de parcare

Last Updated on aprilie 15, 2024 Un cartier din Brașov – cel mai accesibil din România la capitolul locuri de parcare 1

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu locuri de parcare. Datele sunt obținute din „Vocea Cartierelor”, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX.

Orașul Alexandria se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 57,8 puncte, urmat de Râmnicu Vâlcea (57,7 puncte) și Drobeta-Turnu Severin (55,9). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Botoșani (55,5), Arad (55,5), Satu Mare (55,2), Giurgiu (55,2), Călărași (54,8), Bistrița-Năsăud (54,4) și Vaslui (54,2) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe, scrie Biz Brasov.

În schimb, Bucureștiul este orașul în care rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, obținând un punctaj de 39,1. Capitala este urmată în top de orașe mari precum Cluj-Napoca (39,9), Constanța (41,8) și Iași (43). Alte orașe în care locuitorii consideră că găsesc cu dificultate locuri de parcare sunt: Ploiești (45), Zalău (45,2), Tulcea (45,4), Galați (45,9), Târgu Mureș (45,9) și Sfântu Gheorghe (46,1).

Care sunt cartierele în care românii găsesc mai ușor locuri de parcare
Cartierul Stupini din Brașov a obținut cel mai mare scor la accesibilitatea parcărilor – cu 77 de puncte și este urmat în top de cartierele Nicolae Grigorescu din Oradea (75,8) și Gai din Arad (75). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și cartierele Zona Soarelui – Timișoara (74,7), Bărăbanț – Alba Iulia (73,3), Universității – Oradea (73), Trei Insule – Arad (68,7), Dealuri Oradea (68,4), Grădiște – Arad (68,4) și 14 Mai din Satu Mare (68) – acestea fiind cele 10 cartiere din România care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste zone.

Cele patru zone din țară unde este cel mai dificil să găsești locuri de parcare se află toate în București: Calea Victoriei (14,7 puncte), Iancului (19,3), Romană (20,4) și Tei (21). Cartierele din Capitală sunt urmate de Centrul Istoric din Brașov (21,1) și ICIL – Constanța (21,7). Alte cartiere în care locuitorii găsesc cu greu locuri de parcare sunt Obor – București (22,4), Cetate – Timișoara (22,7), Bulevardul Chișinău (24,7) și Lujerului (25) din Capitală.

Românii care accesează trai.storia.ro vor găsi atât date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate, scrie mytex.ro.

Planul municipalității: parcare sub Centrul Civic, nu la gară
Dragoș Oprea, arhitectul șef al Brașovului, spune că se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru un parcaj subteran amplu în zona Centrului Civic, aflat în etapa de preluare a indicatorilor tehnico-economici. Studiul va fi gata curând: „Din punctul meu de vedere, dacă e să dau un verdict, mi se pare mult mai fezabilă o parcare în Centrul Civic care să poată să servească tot ce înseamnă funcțiunile din zonă și să scoatem toate parcările perimetrale paralele cu bulevardul. Să-l scoți de acolo, să-l bagi într-un subteran, plus să creezi o zonă buffer pentru centrul istoric. Ai parcat mașina acolo la sosirea din București sau din alt loc și de acolo poți să iei un autobuz sau te plimbi pe jos până în centrul istoric.

Mai degrabă mi se pare fezabil asta decât un parcaj cu costuri foarte mari în subteranul de la gară, unde avem un SF făcut de fosta administrație cu niște costuri foarte mari. Nu înțeleg de ce am ajuns la valorile astea. Și care, din punctul meu de vedere, nu e fezabil, pentru că eu nu cred că o zonă de parc & ride în gară e una fezabilă, pentru că tu nu te duci cu mașina la gară să o lași acolo și să pleci unde?”, spune arhitectul, citat de Biz Brasov.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea, despre zborurile FlyLili spre Milano, Barcelona

Next Story

A murit bărbatul din Braşov care s-a înecat cu mâncare la un restaurant și a fost operat cu medici aduși de urgență de la București