A murit bărbatul din Braşov care s-a înecat cu mâncare la un restaurant și a fost operat cu medici aduși de urgență de la București

Last Updated on aprilie 15, 2024 A murit bărbatul din Braşov care s-a înecat cu mâncare la un restaurant și a fost operat cu medici aduși de urgență de la București 1

Bărbatul din Braşov care s-a înecat cu mâncare, în timp ce se afla la un restaurant, a murit. Medicii nu i-au mai putut salva viaţa în ciuda faptului că o echipă de la Institutul Marius Nasta s-a deplasat la Braşov pentru a-i îndepărta resturile alimentare din plămâni.

A fost o intervenţie contracronometru în momentul în care bărbatul aflat la restaurant s-a înecat cu mâncare. Angajaţii restaurantului au sunat imediat la 112.
La faţa locului a venit de urgenţă un echipaj SMURD care l-a resuscitat pe bărbatul aflat în stop cardiorespirator şi l-a transportat la spital, scrie Antena 3. 

Acesta şi-a revenit, însă pentru că în plămânul acestuia se afla un rest de mâncare, s-a luat decizia, după ce s-a consultat Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta de la Bucureşti al cărui director a stabilit că este mult mai simplu să trimiţi doi medici pentru a interveni chirurgical în Braşov ceea ce s-a şi întâmplat.

Cei doi medici au venit de urgenţă la Braşov. L-au operat pe bărbatul de 30 de ani, efectuându-i o endoscopi şi acesta a fost într-o stare bună. Însă, la două ore după ce a avut loc intervenţia, bărbatul a pierdut lupta cu viaţa.
Potrivit unor surse, bărbatul a făcut mai multe complicaţii şi avea şi un infarct precedent. Acesta va fi transportat la Medicina Legală pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Doi chirurgi trimiși în miez de noapte de la București la Brașov pentru a-l salva
Nu aveau specialiști în bronhologie intervențională, iar starea bărbatului nu permitea transportul, așa că au apelat la ajutorul colegilor de la Institutul ”Marius Nasta” din București.

Doi chirurgi au fost mobilizați în miez de noapte de acasă și duși la Brașov. Doctorii au reușit să elibereze plămânii bărbatului, dar, după două ore de la finalizarea operației, pacientul a murit.

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, spune că aceste cazuri sunt rare și de aceea nu există serviciu de gardă pentru asemenea intervenții, nicăieri în țară, potrivit Stirile Pro Tv.

Previous Story

Un cartier din Brașov – cel mai accesibil din România la capitolul locuri de parcare

Next Story

Video Brașov. Cazul morţii bărbatului înecat cu mâncare la terasă. A zăcut 6 minute ignorat de martori. „Noi am crezut că s-a efectuat un infarct. Era lumea pe terasă şi nimeni nu şi-a dat seama că cineva s-a înecat”