Video Brașov. Cazul morţii bărbatului înecat cu mâncare la terasă. A zăcut 6 minute ignorat de martori. „Noi am crezut că s-a efectuat un infarct. Era lumea pe terasă şi nimeni nu şi-a dat seama că cineva s-a înecat”

Last Updated on aprilie 15, 2024 Video Brașov. Cazul morţii bărbatului înecat cu mâncare la terasă. A zăcut 6 minute ignorat de martori. „Noi am crezut că s-a efectuat un infarct. Era lumea pe terasă şi nimeni nu şi-a dat seama că cineva s-a înecat” 1

Un bărbat de 56 de ani a murit, după ce a făcut stop cardio-respirator, pe o terasă din Brașov. Timp de peste șase minute, nimeni nu a intervenit, pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost resuscitat în cele din urmă şi operat la spitalul din Brașov de medici veniți special din București, dar nu a supraviețuit. Una dintre ipoteze e că s-ar fi înecat cu o bucată de mâncare.

“Nu ştim ce s-a întâmplat, pentru că noi am crezut că s-a efectuat un infarct. Era lumea pe terasă şi nimeni nu şi-a dat seama că cineva s-a înecat. Omul deja părea că doarme şi am fost chemat eu. Am văzut că era schimbat la faţă şi nu dădea niciun semn vital”, povesteşte administratorul restaurantului.
Medicii sosiţi la restaurant l-au găsit pe om în stop cardio-respitator, dar au reuşit să-l resusciteze. Când a ajuns la spital, avea puls şi respira.

Echipajul medical de urgenţă 0 a ajuns la pacient după 6 minute şi jumătate. Doar atunci a început resuscitarea. După 26 de minute, inima pacientului a fost pornită din nou, iar pacientul şi echipajul medical au ajuns aici, la Unitatea de Primiri a Urgenţeţelor a Spitalului Clinic Judeţean Braşov“, transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Bărbatul s-ar fi înecat cu mâncare
Medicii au găsit resturi alimentare în plămânii bărbatului. “Pacientul a ajuns cu nişte leziuni hipoxice destul de severe, era resuscitat. A durat undeva la 6 minute şi jumătate să ajungă ambulanţa la faţa locului din momentul solicitării. Deci pacientul era într-o stare generală foarte gravă, cu leziuni cerebrale importante. 6 minute, creierul începe să moară, din păcate”, a declarat dr. Romeo Boancă, medic coordonator UPU Brașov.

La Brașov, nu este nicio echipă de medici care să extragă resturile alimentare dintr-o asemenea zonă a sistemului respirator. Cum victima era în stare foarte gravă, au fost trimişi doi medici ai Institutului “Marius Nasta” din Bucureşti. Deşi operaţia a fost un succes, pacientul s-a stins din viaţă la două ore după.

Dr. Dragoș Băiceanu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta, pentru Stirile Pro TV: „A durat relativ puțin și a fost atunci pe moment un succes, am reușit să curățăm toate resturile de mâncare și secrețiile care se acumulaseră”.

Dr. Silviu Dumitru, medic bronholog Institutul Marius Nasta: „Am ajuns în două ore la Brașov, undeva la două noaptea, după ce ne-am strâns echipamentele necesare pentru toată intervenția. Procedura a fost rapidă. A doua zi, în ciuda eforturilor noastre, pacientul a intrat într-un nou stop respirator, care nu a mai putut fi resuscitat”.

Video de la min 2:48

Previous Story

A murit bărbatul din Braşov care s-a înecat cu mâncare la un restaurant și a fost operat cu medici aduși de urgență de la București

Next Story

De ce Coca-Cola are un gust mai bun la McDonald’s. „Am luat o dată o cola și am uitat paiul, așa că le-am folosit pe cele normale, mai subțiri. Nu are deloc același gust precum cola de la McDonald’s”