Titi Aur laudă Brașovul pentru traficul lejer. „De ce nu e roșu? Anterior, Brașovul era un oraș imposibil – pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Practic s-a făcut un sens giratoriu mare – dar gândit foarte bine”

Last Updated on aprilie 19, 2024 Titi Aur laudă Brașovul pentru traficul lejer. „De ce nu e roșu? Anterior, Brașovul era un oraș imposibil - pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Practic s-a făcut un sens giratoriu mare - dar gândit foarte bine” 1
(foto Arhiva)

Pilotul Titi Aur spune că Brașovul se laudă cu un trafic lejer, deși sunt multe mașini acolo, autoritățile locale sunt foarte implicate și au făcut eforturi mari pentru a bifa această reușită.

Dacă ne uităm la știri dimineața, sau la cum arată hărțile la orele de vârf, cu multe artere de circulație înroșite – În București, Constanța, Iași, Timișoara – în cazul Brașovului, acesta nu e roșu. De ce nu e roșu? Acum niște ani buni, prin 2003 – 2004, s-a făcut o investiție. Consiliul Județean (nr: Primăria) a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare al Brașovului. Anterior, Brașovul era un oraș imposibil – pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Când ajungeai în Brașov, mai ales dacă era într-un weekend sau de sărbători, era nebunie, nu puteai să circuli.

S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului – practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare – dar gândită foarte bine, aplicată pe mai multe mandate – nu a fost o ambiție politică – iar în Brașov se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat, pentru că este în centrul țării, este un oraș turistic și industrial“, a spus Titi Aur, citat de DC News.

Din păcate, eu nu am mai auzit de alt oraș – poate mai sunt orășele mici de care eu nu știu – care să fi făcut asta cu adevărat. Ajungem din nou la acea poveste pe care eu o spun: Trebuie să vină unul care să bată cu pumnul în masă și să spună: Îmi asum, așa trebuie să facem! Indiferent cine se supără, eu știu că ăsta e drumul pe care trebuie să merg și îmi asum politic, juridic. Eu știu că fac o treabă bună.

De multe ori există frica asta: Să nu cumva…, mai bine să…, ce zice șeful…, ce zice partidul…, ce zic sindicatele… . Câteodată vine câte unul și spune: Mă duc pe direcția asta!

S-a demonstrat la Brașov, dar din păcate în alte orașe ne încurcăm precum curca în lemne, ca fraierii, unul pe altul. La fiecare intersecție fiecare vrea să mai facă un metru în față, fiecare parchează pe unde îi trece prin cap, dar nici logica străzilor și a sensurilor nu e adevărată. Ca să nu mai zic de acele semafoare care nu sunt sincronizate și se fac cozi. Sunt lucruri care sunt aproape incredibile în București, un oraș în care chiar avem probleme. Așa apare stresul și ne încurcăm unii pe alții. Cu siguranță se pot face lucruri, dar trebuie să se discute și să se ia o decizie“, a mai zis Titi Aur.

Drumul Braşov – Mureş a fost împânzit de Poliţie
Poliţiştii braşoveni şi colegii lor din Mureş au organizat miercuri, 17 aprilie, mai multe acţiuni rutiere în sistem „Cascadă”, pentru prevenirea încălcării normelor rutiere. Filtrele duble s-au instalat pe drumul de legătură dintre cele două judeţe, DN 13, între orele 09:00- 13:00, în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere, scrie bzb.ro.

La activităţi au participat 19 poliţişti din Braşov şi Rupea şi 6 poliţişti din IPJ Mureş. Bilanţul sancţiunilor de pe teritoriul judeţulu Braşov a fost: 68 de amenzi (42.735 lei), dintre care 56 pentru viteză. Au fost reţinute 4 permise şi 2 certificate de înmatriculare, fiind deschis şi un un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis”, pentru un şofer, 33 de ani, depistat pe Calea Feldioarei din Braşov.

Previous Story

Brașov. Toţi elevii din Cristian vor primi biciclete: 1.444 lei, bucata

Next Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Se deschide sezonul turistic la Cetatea Alba Carolina de la 1 mai. Garda Cetăţii va defila într-un spectacol devenit tradiție