Brașov. Toţi elevii din Cristian vor primi biciclete: 1.444 lei, bucata

Last Updated on aprilie 18, 2024

Brașov. Toţi elevii din Cristian vor primi biciclete: 1.444 lei, bucata 1
Fabrica de biciclete DHS din Deva, marti, 28 februarie 2012. Ambasadoarea Republicii Populare Chineze in Romania, Huo Yuzhen, a efectuat o vizita la fabrica de biciclete DHS din Deva, cea mai mare investitie chinezeasca CRISTI VATAVU / MEDIAFAX FOTO

Elevii de la şcolile din comuna Cristian (începând de la cei din clasa pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a) vor primi biciclete din partea primăriei. Pentru achiziţionarea vehiculelor pe două roţi, în număr de 450, primăria a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 649.999 lei, cu tot cu TVA.

Achiziţionarea a 450 de biciclete pentru elevii şcolii gimnaziale Cristian reprezintă o investiţie esenţială în promovarea sănătăţii şi activităţii fizice, dezvoltarea abilităţilor sociale şi de colaborare, reducerea impactului negativ al transportului motorizat şi încurajarea autonomiei şi responsabilităţii în rândul elevilor. Prin implementarea acestui proiect, şcoala demonstrează angajamentul său faţă de bunăstarea şi dezvoltarea integrală a elevilor săi şi contribuie la construirea unei comunităţi educaţionale sănătoase şi active”, au argumentat reprezentanţii Primăriei Cristian, conform bzb.ro.

Conform anunţului licitaţiei, furnizorul va trebui să livreze bicicletele în termen de 5 zile de lansarea comenzii, apoi, după 12 luni, să le facă o revizie.

Imagini cu zeci de biciclete în fața unei școli dintr-o comună din Arad, unde autoritățile spun că jumătate dintre elevi pedalează
În imaginile care au fost distribuite în mediul online se vede cum bicicletele sunt înghesuite în fața Școlii Gimnaziale din comuna Semlac din Arad, autoritățile locale afirmând că jumătate dintre cei 370 de elevi ai școlii merg la ore cu bicicleta, relatează Libertatea.

Brașov. Toţi elevii din Cristian vor primi biciclete: 1.444 lei, bucata 2

Fotografiile au fost publicate pe Facebook de Cristian Stoica, profesor la Şcoala Profesională „Astra” Arad, alături de mesajul: „Semlac, o şcoală frumoasă cu elevi care fac mişcare. O mare de biciclete este lângă şcoală”.
El a declarat pentru sursa citată că a fost „deosebit de impresionat” să vadă mulțimea de biciclete în fața școlii.

Eram în vizită la Şcoala Gimnazială din Semlac şi am fost deosebit de impresionat să văd atât de multe biciclete înghesuite în faţa şcolii, aşa cum putem vedea în Olanda, Finlanda sau Norvegia. În România se mai vedeau astfel de imagini pe vremea comunismului, în faţa marilor întreprinderi de stat. Aceşti copii din Semlac ne arată că pot să meargă la şcoală şi fără maşina părinţilor şi că le place, sunt un exemplu pe care sper să îl vedem în tot mai multe şcoli din ţară”, a declarat Cristian Stoica.

Potrivit primăriței din localitate, Letiţia Stoian, rastelurile cu 150 de locuri au devenit insuficiente pentru biciclete.
Noi i-am încurajat foarte mult pe părinţi să renunţe la maşini, mai ales că am realizat, în urmă cu trei ani, o pistă de biciclete de 2,8 kilometri, pe fonduri europene. Ne bucurăm că pista chiar este folosită, banii nu au fost cheltuiţi degeaba. Acum mai facem o pistă, de trei kilometri, cu fonduri de la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu – n.r.) , proiect de patru milioane de lei”, a afirmat Letiţia Stoian, adăugând că „şi adulţii din comună circulă acum mai mult cu bicicleta”.

Previous Story

Brașovul se închide pentru bugetari, se deschide pentru turiști. Minivacanță de 6 zile de 1 Mai și Paște

Next Story

Titi Aur laudă Brașovul pentru traficul lejer. „De ce nu e roșu? Anterior, Brașovul era un oraș imposibil – pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Practic s-a făcut un sens giratoriu mare – dar gândit foarte bine”