(Foto) Meșteri. Depoul Brașov a reparat capital încă o locomotivă de la CFR Călători

Last Updated on aprilie 19, 2024 (Foto) Meșteri. Depoul Brașov a reparat capital încă o locomotivă de la CFR Călători 1
(foto Mobilitate.eu)

O nouă reparaţie capitală a unei locomotive în secţia depoului din Braşov a fost finalizată în colaborare cu SCRL Braşov, după ce în toamna anului trecut a fost finalizat un proces similar pentru locomotiva EA1 242, una dintre locomotivele emblematice ale depoului.

Locomotiva a fost retrasă din circulaţie scadentă la reparaţii capitale în anul 2023, fiind introdusă în procesul de reparaţie, unde colectivul de tehnicieni a realizat un set complet de reparaţii la întreaga parte electrică şi mecanica a locomotivei, fiind date jos şi reparate capital toate echipamentele, scrie bzb.ro.

Pe lângă reparaţia capitală prin care au fost trecute echipamentele electrice şi blocurile de tracţiune, locomotiva a primit şi o serie de echipamente noi, atât pentru funcţionare cât şi pentru confortul mecanicilor. Printre echipamentele noi montate pe locomotivă merită menţionate disjunctorul Schaltbau, pantografele Schunk, compresorul elicoidal produs de Reloc şi instalaţiile de climatizare din posturile de conducere.

Locomotiva a început probele în a doua săptămână din aprilie, iar marţi, 16 aprilie, a realizat proba finală cu trenurile IR 1630/1645, pe ruta Braşov – Bucureşti – Braşov. Testele au fost un succes, în următoarea perioadă fiind programată să treacă la programul normal de tracţiune.

(Foto) Meșteri. Depoul Brașov a reparat capital încă o locomotivă de la CFR Călători 2 (Foto) Meșteri. Depoul Brașov a reparat capital încă o locomotivă de la CFR Călători 3

Anterior, în aceeaşi secţie de reparaţii curente a depoului Braşov au fost trecute prin reparaţii asemănătoare EA 334, EA 240, EA 198, EA 199, EA 008, EA 242. La reparaţiile ample ale locomotivelor depoului Braşov participa tehnicieni din secţia de reparaţii curente a depoului, dar şi din cadrul SCRL Brasov, unitatea care se ocupa şi de toate tipurile de reparaţii pentru parcul de locomotive al CFR Călători.

Conform informaţiilor Mobilitate.eu, CFR Călători are în derulare un proces de reorganizare a parcului de locomotive, urmând ca la trenurile Interregio să fie titularizate locomotive dedicate, în vederea evitării situaţiilor când aceste trenuri primesc locomotive ce nu corespund vitezei de deplasare prevăzută în livrete.

Previous Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Se deschide sezonul turistic la Cetatea Alba Carolina de la 1 mai. Garda Cetăţii va defila într-un spectacol devenit tradiție

Next Story

Cetățuia Brașovului se va redeschide de ”coborârea Junilor”