Cetățuia Brașovului se va redeschide de ”coborârea Junilor”

Last Updated on aprilie 19, 2024 Cetățuia Brașovului se va redeschide de ”coborârea Junilor” 1

Cetățuia Brașovului își va deschide din nou porțile pentru brașoveni și turiști chiar în Săptămâna Luminată, după Paște, anunță G4 Media.
Asta însă, după ce vor fi executate anumite lucrări acolo, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

La Cetățuie avem de executat o serie de lucrări pentru punerea în siguranță în următoarele 2 săptămâni. Obiectivul nostru este ca în săptămâna care precede coborârea Junilor în cetate, să deschidem porțile Cetățuii astfel încât vizitatorii brașoveni și turiștii să poată intra în Cetățuie”, spune Sorin Toarcea.

Coborârea Junilor în Cetate are loc, conform tradiției, în Duminica Tomii.
Cetățuia a mai fost deschisă brașovenilor și în luna septembrie a anului trecut, după opt ani în care a stat cu lacătul pe ușă, fiind revendicată în instanță de o societate privată. Instanțele au decis ca monumentul să treacă în domeniul statului, de unde, mai apoi, a fost transferată, prin Hotărâre de Guvern, municipiului Brașov.

La Shakespeare Braşov câştigi un weekend all-inclusive la Shakespeare Craiova
„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute. Le puteţi vedea duminică, 21 aprilie, în Piaţa Sfatului, de la ora 19.00, într-un spectacol pregătit de trei actori ai Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Asta în cadrul Caravanei Shakespeare, al cărei itinerar cuprinde 30 de oraşe din ţară. În distribuţie sunt Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor şi Alexandru Gabriel Boboruţă. Traducerea şi adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparţine Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu, scrie bzb.ro.

„Acest proiect are o însemnătate oarecum destul de mare şi este făcut cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prima ediţie a Festivalului Shakespeare din Craiova. A fost o provocare şi pentru noi, dar este varianta cea mai bună pentru vizualizat de către absolut toate categoriile de public, de la copii mici până la oameni mari. Este cea mai bună variantă pe care o putem prezenta şi din feedback-ul pe care l-am avut până acum, a fost cel mai bun lucru pe care puteam să-l facem în acest turneu”, ne-a spus actorul Lucian Vlăsceanu.

Accesul la spectacol va fi liber, ba mai mult, spectatorii au ocazia să se înscrie într-un concurs ce le poate aduce un weekend în doi la Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova. „Pentru toţi oamenii care vin şi ne văd duba, atât în spectacol, cât şi pe stradă, unde o întâlnesc, să-şi facă un selfie cu ea, să-l posteze pe facebook sau pe instagram -postare, nu story – să dea tag paginii Shakespare

Festival şi follow paginii şi să folosească #ShakespearelaCraiova, şi ei pot să câştige una dintre cele două weekenduri la Craiova în timpul Festivalului Shakespeare, între 16 şi 26 mai, cu drum, cazare, mâncare şi bilete la toate evenimentele din weekendul respectiv”, ne-a mai explicat Lucian Vlăsceanu.

Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi anunţaţi în 2 mai pe pagina de Instagram a Festivalului Internaţional Shakespeare.

Previous Story

(Foto) Meșteri. Depoul Brașov a reparat capital încă o locomotivă de la CFR Călători

Next Story

(Video) Stadiul lucrărilor la tunelul de pe magistrala CFR Braşov – Sighişoara. 27% realizat la acest moment