(Video) Femeie mușcată de urs pe Transfăgărășan: „Am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam”

Last Updated on aprilie 23, 2024 (Video) Femeie mușcată de urs pe Transfăgărășan: „Am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam” 1
(foto arhiva)

O femeie a fost mușcată de urs în zona barajului Vidraru, la intrarea pe Transfăgărășan. Era cu o prietenă când a văzut sălbăticiunile la doi paşi de maşină. Au coborat geamul pentru o poză mai clară. Un urs a venit, s-a urcat pe maşină şi a muşcat turista de braţ. Femeia a apucat să-l fotografieze cu doar câteva secunde înainte de atac.

Victimă, pentru observatornews.ro: „Când eram în maşină, am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam. Prietena mea mi-a spus: „Nicio problemă. Hai să facem o poză şi să plecăm.“
Doar că ursul s-a apropiat periculos de mult. Fotografia surprinsă chiar înainte de atac arată animalul cu laba atârnată în interiorul maşinii. Nici măcar atunci, cele două femei nu s-au îndepărat.

Prietena victimei: Am coborât geamul pentru a face o poză mai bună şi ursul a venit şi a vrut să intre în maşină şi a muşcat-o pe prietena mea.
Ursul a apucat să o muşte de braţ: norocul ei a fost că purta o haină groasă.
Prietena victimei: M-am gândit că vrea să fim prieteni şi să mănânce. Prietena mea mi-a zis să-i dăm ceva de mâncare şi eu am zis că nu, nu ai voie să dai de mâncare, absolut nimic. Cred că ursul m-a auzit şi a hotărât să mănânce el, să o mănânce pe prietena mea.

Andreea Gheordunescu, managerul Spitalului municipial Curtea de Argeș: La Spitalul Municipal Curtea de Argeş s-a prezentat o pacientă de cetăţenie străină ce prezintă plăgi la mâna dreaptă, plăgi survenite în urma muşcăturii de urs.

În ultimii ani pe Transfăgărășan urșii își fac apariția la drumul mare și cerșesc mâncare. Cei mai mulți turiști se apropie de animalele sălbatice pentru fotografii și îi hrănesc deși specialiștii recomandă exact contrariul.

Cristi Papp, specialist în carnivore mari, WWF, pentru tvr info: În primul rând nu ar trebui să ne apropiem de urs pentru că ursul reacționează instinctiv și mai ales în momentul în care vrem să îi oferim poate mâncare sau poate pur și simplu vrem să facem un selfie, s-ar putea să fim prinși prin surprindere și să fim atacați.

Astfel de cazuri nu sunt singulare în țara noastră, au tot fost de-a lungul timpului. În ultimii ani vedem că avem destul de multe decese, dar și atacuri ale ursului asupra omului și în foarte multe cazuri aceste atacuri practic sunt provocate tocmai de către om.

Previous Story

Video Brașov. Pompierii au salvat 5 boboci de raţă blocaţi într-un canal la Lacul Noua

Next Story

(Foto) Brașoveanca Dana Nălbaru plantează roșii, castraveți și ardei în grădina sa de la țară