Brașov. Rudele soților măcelăriți la Bran acuză. „Lui taică-su nu i-au făcut nimic pentru că l-a ascuns. Ne-au respins testarea poligraf, iar de topor nu a zis absolut nimic. A rămas un mister, el zice că a avut doar cuțitul”

Last Updated on aprilie 4, 2024 Brașov. Rudele soților măcelăriți la Bran acuză. „Lui taică-su nu i-au făcut nimic pentru că l-a ascuns. Ne-au respins testarea poligraf, iar de topor nu a zis absolut nimic. A rămas un mister, el zice că a avut doar cuțitul” 1

O crimă de o cruzime rară, petrecută pe 16 ianuarie 2023, a șocat micuța comunitate din satul Șimon, comuna Bran. Soții Alexandra și Nicu Pepene au fost găsiți într-o baltă de sânge la etajul vilei pe care și-o construiseră cu mult efort, prin propriile forțe.
Bărbatul avea 38 de ani și lucra la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la punctul de lucru din Moieciu, iar soția sa, Alexandra, avea 32 de ani și era asistentă medicală la secția de oncologie a Spitalului de Copii din Brașov. Alexandra și Nicu se căsătoriseră cu doar câteva luni în urmă, scrie Gandul.

Cel care le-a luat viața a fost chiar vărul lui Nicu, Ioan Pepine, care era le era și vecin. Cei doi se judecau pentru hotarul dintre gospodăriile lor.
Criminalul voia ca soții Pepene să își mute gardul cu 15 centimetri, astfel încât grădina lui să fie mai mare cu o palmă. În timp ce familia victimelor nu are nicio îndoială că oribila crimă a avut loc pe fondul acestui conflict, ucigașul nu a vorbit nici măcar în fața judecătorilor despre ceea ce l-a împins să ia cu o asemenea cruzime două vieți nevinovate.

A spus că nu știe nimic, că își amintește doar că cineva îl strângea de gât și el lovea cu cuțitul în toate direcțiile. A spus că a fost pus de diavol. Între ei doi nici măcar nu au fost certuri mari. Au fost discuții și au deschis proces ca să se stabilească prin lege hotarul. Fratele meu nu voia nici un centimetru de la criminal, dar nici nu avea de ce să îl lase să își pună unde vrea el gardul.
Fratele meu avea materialul pentru gard cumpărat de doi ani, voia sa îl facă din fier. Există și acum un gard, dar este de lemn, este stricat și putred, făcut de foarte mulți ani. Criminalul voia să mute gardul pe proprietatea fratelui meu, nu să îl facă exact unde este acum”, a spus, pentru Gândul, Cristi Pepene, fratele lui Nicu.

Nicu Pepene și vărul său criminal se judecau pentru hotarul dintre gospodăriile lor, marcat de acest gard, pe care victima voia să îl înlocuiască
”Cum am putea să îi lăsăm să facă ce vor ei?”
Deși fâșia de pământ care nu are mai mult de 15 cm a fost pătată cu sângele a doi tineri, moartea acestora a ascuțit securea războiului, pe care tatăl criminalului nu ar vrea cu niciun chip să o îngroape.
La mai mult de un an de când Alexandra și Nicu au fost uciși, lupta pentru granița celor două proprietăți continuă și în instanță, dar și în afara ei.

Casa fratelui a rămas în grija mea, iar pentru gardul pentru care a fost cearta este un proces pe rol la judecătorie, deschis de fratele meu înainte de tragedie. Acum, nici taică-su nu vrea să refacem gardul exact așa cum este în prezent, dar în privința asta există acte pe acele proprietăți, nu trebuie ceartă sau crimă.
Nu mi se pare corect să le dăm un teren pe care fratele meu avea acte, mai ales acum după ce au făcut ce au făcut, cum am putea să îi lăsăm să facă ce vor ei, atât timp cât sunt acte doveditoare și există lege pentru asta?”, a spus fratele lui Nicu Pepene, conform brasov.net.

Cu doar câteva luni înainte de tragedie, Cristi Pepene participase la nunta fratelui său
„Credem că el cu taică-su au plănuit totul”
Mai mult, acesta susține că tatăl criminalului l-ar fi amenințat cu moartea, iar în urma acestei acțiuni de intimidare a făcut plângere la poliție.

Tatăl criminalului a intrat de două ori pe proprietatea fratelui meu fără acordul nostru și l-am reclamat la poliție, dar nu i-au făcut nimic. Pe mine m-a amenințat că o să ajung lângă fratele meu și că mă aranjează el. Nu știm sigur, dar credem că el cu taică-su au plănuit totul și sunt sigur că taică-su a fost complice.
Ca să ucizi două persoane este greu, mai ales că s-au luptat, pentru că au fost urme de luptă și pe corpul criminalului. Taică-su cum a putut să îl țină ascuns în pod și să îi spele urmele de sânge fără sa intre ca și complice?”, ne-a mai mărturisit Cristi Pepene.

Rudele apropiate ale victimelor sunt nemulțumite de sentința de 23 de ani și 6 luni de închisoare primită de criminal. Au făcut recurs împotriva deciziei, considerând că pedeapsa este prea mică, dar acesta a fost respins. Mai mult de atât, fratele lui Nicu Pepene consideră că procesul nu a fost echitabil.

Nu s-a făcut nicio reconstituire, nu s-au luat declarații rudelor și apropiaților lui, nici celor cu care a luat legătura în acea zi, lui taică-su nu i-au făcut nimic pentru că l-a ascuns. Ne-au respins testarea poligraf, iar de topor nu a zis absolut nimic. A rămas un mister, el zice că a avut doar cuțitul”, a adăugat Cristi Pepene.

Dincolo de aceste presupuneri, o certitudine este faptul că familia victimelor nu a primit despăgubirile morale stabilite de instanță. Criminalul și-ar fi înstrăinat toate bunurile, deși era deja după gratii, iar acum părinții și frații Alexandrei și ai lui Nicu se judecă cu el.

Daune morale de aproximativ 200.000 de euro
Procesul care este pe rol are ca obiect acțiunea pauliană (n.r. acea acţiune prin care creditorul solicită să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de către debitor în frauda intereselor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate).

El nu este căsătorit și, din câte știm, a trecut casa, o mașină și un teren pe numele surorii lui. Pentru daune morale trebuie să ne dea foarte mult și noi am cerut sechestru. Era în arest când a înstrăinat bunurile, dar avocatul nostru nu știa nimic și a fost anunțat de noi. Acum am angajat un alt avocat care spune că nu este legal, pentru că, dacă ar fi așa, ar face toți și ar scăpa fără sa plătească daune”, ne-a mai spus bărbatul.

Previous Story

Lângă Brașov se construiește un complex balneoclimateric modern. De la stațiunea pensionarilor la destinație turistică de top. Bazine, spații de agrement, terenuri de sport și o zonă de relaxare

Next Story

(Video) Metoda “trei transferuri”: Cum a furat un tânăr 30.000 de euro din contul iubitei. Banii erau câștigați la loto