Lângă Brașov se construiește un complex balneoclimateric modern. De la stațiunea pensionarilor la destinație turistică de top. Bazine, spații de agrement, terenuri de sport și o zonă de relaxare

Last Updated on aprilie 4, 2024 Lângă Brașov se construiește un complex balneoclimateric modern. De la stațiunea pensionarilor la destinație turistică de top. Bazine, spații de agrement, terenuri de sport și o zonă de relaxare 1

Primarul staţiunii Covasna, Gyero Jozsef, afirmă că viitorul complex balneoclimateric, care se construieşte cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), va schimba „paradigma turistică” a oraşului, fiind de aşteptat ca diversificarea ofertei turistice să atragă oameni din diverse categorii sociale, nu doar pensionari, cum s-a întâmplat decenii la rând.

Potrivit acestuia, lucrările de construcţie a centrului balnear au început în toamna anului trecut, iar conform proiectului, ar trebui să se finalizeze în următorii doi ani.
Viziunea noastră este aceea ca, într-o perspectivă mai lungă de timp, Covasna să devină o staţiune cunoscută şi recunoscută pe plan naţional şi pe plan internaţional şi să reprezinte un mediu atractiv de a trăi pentru covăsneni şi pentru alte persoane care vin aici. Şi ca să ne atingem acest deziderat ne preocupă să implementăm proiecte, programe, să atragem fonduri (…)

Am reuşit să mişcăm de pe un punct zero un mare proiect şi deziderat al covăsnenilor, respectiv construirea unui centru wellness, centru balneoclimateric multifuncţional, aceasta este denumirea oficială, pentru care am obţinut finanţare prin CNI. Deja s-a licitat execuţia lucrărilor şi acum deja se lucrează la substructura acelui obiectiv. Va fi un obiectiv de investiţii care va schimba, cred eu cu tărie, paradigma turistică nu numai în oraşul Covasna, ci şi în judeţul Covasna”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gyero Jozsef, conform Mesagerul de Covasna.

El a arătat că se încearcă depăşirea renumelui de „staţiune a pensionarilor”.
Fiindcă, actualmente, Covasna este cunoscută, hai să spunem, ca şi staţiunea pensionarilor sau a fost cunoscută, mai bine zis, înainte de anul 2000- 2010, fiindcă la Covasna veneau persoane beneficiare a biletelor de tratament subvenţionate prin Casa Naţională de Pensii. Mai era şi este şi Spitalul de Cadiologie, unde vin pacienţii cu tratamentul subvenţionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă pe parte de profil al turistului bine plătitor atras de pe piaţa concurenţială, eram deficitari pe motivul că nu aveam la dispoziţia infrastructura de cazare, respectiv infrastructura de petrecere a timpului liber şi de recreere în staţiunea Covasna.

Şi vedeţi, lucrurile se conjugă, fiindcă dacă n-ai infrastructură, nu vine clientul, dacă nu vine turistul, n-ai resurse atrase la bugetul local, dacă n-ai locuri de muncă oamenii te părăsesc, evită staţiunea. Deci totul se leagă şi, cumva, trebuie să prindem această problematică şi, printr-o dezvoltare integrată, să îmbinăm toate posibilităţile de dezvoltare ale staţiunii”, a adăugat Gyero Jozsef.

Conform proiectului, viitorul centru balnear, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a staţiunii, va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de metri pătraţi şi un regim de înălţime de S+P+2 etaje.
Acesta va cuprinde, printre altele, un ştrand, bazine interioare şi exterioare, spaţii de alimentaţie publică şi de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, o zonă de SPA şi wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj şi relaxare.

Unde se află și cum ajungi la Băile Covasna
Băile Covasna se remarcă nu doar prin frumusețea lor naturală și beneficiile terapeutice, ci și prin accesibilitatea sa pentru vizitatori din toate colțurile țării, scrie Stirile Pro Tv.

Dacă vrei să ajungi cu mașina:
• Din direcția Sfântu Gheorghe, urmează drumul național DN13E.
• Din Târgu Secuiesc, mergi pe drumul DJ121 către destinație.
• Dacă vii din oricare altă parte a țării poți ajunge la Băile Covasna cu ușurință, urmând indicațiile rutiere către orașul Covasna și apoi spre stațiune.

Cu trenul
• Stațiunea este deservită și de căi ferate, cu rute disponibile pe traseul Brașov-Bretcu.
Transportul public:
• Microbuzele asigură conexiuni directe între Brașov și Covasna, precum și între Sfântu Gheorghe și Covasna, facilitând călătoriile pentru cei care preferă mijloacele de transport în comun.

Pentru cei care aleg să vină dinspre orașul Sfântu Gheorghe, traseul începe de la Piața Gării, unde mergi spre stânga, apoi prima stradă la dreapta.

De aici, drumul pe E577 trece prin Târgu Secuiesc, iar indicațiile îți vor arăta direcția către Covasna. De-a lungul traseului, vei traversa satele Reci, Tofalău, Brateș și Pachia, până când vei ajunge la destinație.

Previous Story

 Tunel de 10 kilometri între Azuga și Predeal.  Guvernul a luat decizia: se construiește o linie de mare viteză de la munte până la mare

Next Story

Brașov. Rudele soților măcelăriți la Bran acuză. „Lui taică-su nu i-au făcut nimic pentru că l-a ascuns. Ne-au respins testarea poligraf, iar de topor nu a zis absolut nimic. A rămas un mister, el zice că a avut doar cuțitul”