Foto Brașov. Curățenie de primăvară la Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări. Când vor fi deschise 

Last Updated on aprilie 9, 2024 Foto Brașov. Curățenie de primăvară la Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări. Când vor fi deschise  1

În această perioadă, în zona Canionului 7 Scări au loc acțiuni de întreținere, au precizat administratorii zonei de agrement, anunță G4Media. Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări vor fi deschise oficial în jurul datei de 1 mai.
Ca în fiecare an, în această perioadă sunt organziate acțiuni de întreținere și curățenie a versanților canionului, precum și de mentenanță-verificare a tirolienelor din zonă.

Pentru a elimina riscurile de cădere de pietre, bolovani, părți de arbori, această curățenie de primăvară se face în fiecare an, înainte de deschiderea sezonului. Vremea este destul de frumoasă, ne ajută să facem aceste lucrări. Sperăm că până la sfârșitul lunii aprilie vom deschide cel puțin canionul”, a precizat responsabilul pe zona de agrement, Constantin Secelean.

Situat în partea de vest a Munților Piatra Mare, la peste 900 m altitudine, Canionul este alcătuit din mai multe chei sculptate în calcar jurasic.
Denumirea de „7 Scări” se datorează celor șapte trepte care s-au format în urma rupturilor de versant.
Atunci când volumul Pârâului 7 Scări crește, treptele se transformă în cascade pe cât de impresionante, pe atât de liniștitoare.
Tot aici găsim și cea mai lungă tiroliană din țară, cu aproximativ 4.000 m de cablu și 37 de tronsoane pentru adulți si copii, scrie bzb.ro.
Foto Brașov. Curățenie de primăvară la Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări. Când vor fi deschise  2

Foto Brașov. Curățenie de primăvară la Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări. Când vor fi deschise  3

Foto Brașov. Curățenie de primăvară la Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări. Când vor fi deschise  4

Traseul este spectaculos şi poate dura mai multe ore
Concret, traversarea Canionului poate dura doar aproximativ 30-40 de minute. Asta pentru că vorbim despre trepte care au o lungime totală de 160 de metri şi care pot fi traversate cu ajutorul unor scări şi platforme din metal montate în 2013, scrie Observator Tv.
Totuşi, turiştii au mai multe variante de trasee în zonă, inclusiv posibilitatea de a efectua o drumeţie uşoară, de circa 2-3 ore, până la Vârful Piatra Mare.

Cum te pregăteşti pentru acest traseu
Pentru a vizita Canionul 7 Scări nu aveţi nevoie de echipament de specialitate, dar organizatorii atrag atenţia că ar fi ideal să aveţi asupra dumneavoastră bocanci sau semighete şi haine impermeabile.
Pe de altă parte trebuie precizat că pentru minori se recomandă echipament de siguranţă, iar pentru copiii de până în şapte ani acesta este obligatoriu.

Previous Story

Brașov. Milionarul Caius Covrig donează de ziua sa toate încasările de la evenimentul cu DJ Pascal Junior. „Am ales să fac o bucurie unei persoane care are, cu adevărat, nevoie”

Next Story

Aeroportul Brașov. Surse. Fly Lili deschide site-ul de rezervări pentru biletele de avion