Aeroportul Brașov. Un primar de lângă Paris încearcă să aducă low cost-ul companiei Air France. „Transavia vrea să vină în Brașov cu 2 zboruri săptămânale”

Last Updated on aprilie 16, 2024 Aeroportul Brașov. Un primar de lângă Paris încearcă să aducă low cost-ul companiei Air France. „Transavia vrea să vină în Brașov cu 2 zboruri săptămânale” 1

Primarul orașului francez Nogent sur Marne, Jacques JP Martin a venit prima oară la Brașov acum 2 ani, la invitația primarului Brașovului.
Printre discuțiile generale cu municipalitatea din Brașov, după deschiderea Aeroportului Brașov, Jacques JP Martin s-a oferit să intermedieze obținerea unor zboruri de pe aeroportul Orly, de lângă Paris, spre Brașov. A discutat cu Alexandre Blondel, vicepreședintele companiei Transavia, care este divizia low cost a Air France, pentru introducerea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav pe lista de destinații a companiei franceze care are baza la Aeroportul Internațional Orly, una din cele 2 aerogări care deservesc Parisul, scrie Biz Brasov.

Alexandre Blondel și fostul director al AIBG, Alexandru Anghel au avut discuții despre o viitoare colaborare dintre linia aeriană și aeroportul brașovean, în care vicepreședintele Transavia a declarat că posibil ca în 2025 să se intre în linie dreaptă cu negocierile pentru zborurile spre și dinspre Brașov. Responsabilii de la aeroportul brașovean urmau să trimită la Transavia date tehnice de la AIBG, iar cei de la Transavia urmau să-și facă un studiu de profitabilitate în baza documentației solicitate.

Iată ce spune primarul orașului francez Nogent sur Marne, Jacques JP Martin, despre ce a urmat:
După inaugurarea aeroportului, am discutat cu o companie din Franța pentru a aduce zboruri de la Paris Orly la Brașov. S-a propus un parteneriat cu aeroportul pentru dotarea cu panouri solare, s-a început această cooperare dar discuțiile s-au blocat pentru că fostul directorul a fost schimbat.

Este vorba de compania aeriană Transavia. Fostul director a discutat cu vicepreședintele Blondel, s-au cerut documente în plus care încă nu au fost transmise. Transavia vrea să vină în Brașov cu 2 zboruri săptămânale, au nevoie de documentele suplimentare pe care cei de la Transavia nu le au încă de la aeroport, astăzi ne întâlnim cu directorul AIBG”, a declarat primarul Jacques JP Martin.

Astăzi, însă, discuțiile ar putea fi reluate cu actualul director al Aeroportului Brașov-Ghimbav, a mai spus edilul francez, conform Radio Romania Brasov:
Transavia este interesată, dar nu este interesată doar să facă o mișcare, să experimenteze dacă va funcționa, iar dacă nu va funcționa să plece. Nu, Transavia a cerut mai multe garanții înainte să se implice. Unde suntem azi? Cei de la Transavia pe care i-am contactat la Paris mi-au spus că sunt de acord, în principiu, dar este nevoie de timp înainte de a începe.

De ce? Pentru că vor garanții asupra frecvenței, rezultatul inaugurării etc. Pe cale de consecință, mi-au spus că vor oferi un răspuns în cursul anului următor, deci 2025, dar cu condiția de a primi răspunsurile”.

Previous Story

(Video) Explozie puternică într-un bloc, de la o trotinetă electrică. Suflul deflagraţiei a smuls un perete al clădirii, un tânăr a ajuns la spital

Next Story

Brașov. Apartamentele de la blocuri încălzite cu energie geotermală. Centrale de cartier bazate pe geotermie, cu ajutor francez