(Video) Urs filmat pe stradă. „Habitatul s-a restrâns, hibernarea nu mai există, mâncarea e la gunoi! Urșii vor ajunge precum câinii vagabonzi!”

Last Updated on martie 16, 2024 (Video) Urs filmat pe stradă. „Habitatul s-a restrâns, hibernarea nu mai există, mâncarea e la gunoi! Urșii vor ajunge precum câinii vagabonzi!” 1

Fugăriți mereu de pe străzile Brașovului, urșii par că au migrat în zone mai „cuminți”. Un urs a fost văzut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străzile din municipiul Ploieşti, autorităţile emiţând mesaj RO-Aalert pentru a avertiza populaţia din zonă. Ursul a fost filmat alergând pe străzi.

A fost semnalată prezenţa unui urs în municipiul Ploieşti, zona Gării de Nord. A fost transmis mesaj RO-ALERT. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului 1 Ploieşti”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
„Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta, sau să îl hrăniți!”, e o parte din mesajul RO-Alert care a sunat pe telefoanele mobile ale ploieștenilor la ora 01:51, scrie Libertatea.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat, conform Ziarul Incomod, că ursul pare că are crotal, semn că ar mai fi fost capturat în trecut.
Ursul a fost văzut prima dată în jurul orei 01.30, spune edilul, pe camere de supraveghere, apoi de un echipaj de Poliție în zona străzii Țițeica. S-a constitutit echipa de căutare care a luat-o pe urma animalului periculos, dar acesta și-a continuat drumul prin zona de case, apoi a sărit un gard care dă înspre blocurile din zonă și în cele din urmă s-a făcut nevăzut.

La căutările de azi noapte au participat primarul, care prin lege este șeful echipei de căutare și, în eventualitatea capturării, dă ordinul de extragere prin împușcare sau de relocare, un medic veterinar, un vânător, dar și reprezenți ai Poliției Naționale, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale pentru asigurarea perimetrelor de siguranță pentru oameni.

Poate cineva sa creadă ca a ajuns așa, singur? Sigur a fost sedat și adus de cineva pentru alte scopuri. Tăieri de păduri poate/ Mai trebuie sa vina și un crocodil!/ S a rătăcit!
Habitatul s a restrâns, hibernarea nu mai există, mâncarea e la gunoi!
Mare caz, urșii vor ajunge precum câinii vagabonzi!/
Nu este nimic de râs ci de plâns deoarece acest suflet, a părăsit habitatul lui pentru a arăta umanilor cât sunt de răi ! Nația omenească se comportă precum un animal însă acest animal care este speriat ne da nouă oamenilor clasă” au fost câteva dintre mesajele scrise la video.

RO-ALERT de urs la festivalul Massif din Poiana Brașov.
Au “cântat” alertele în prima seară la Festivalul de muzică Massif din Poiana Braşov. Un urs a fost văzut cum se plimbă prin staţiune la nici un kilometru de scena principală. Zeci de mii de oameni au primit pe telefon mesaje de avertizare să stea la adăpost. Astăzi, jandarmii au patrulat toată ziua pe străzi şi pe pârtii ca să fie siguri că animalul nu face victime.

Pe drum încoace am primit anunţ că e un urs în staţiune. În anunţ scria să nu ieşim din case. Deci, că vă place, că nu vă place, trebuie să staţi în cort, aici, că afară e ursul”. Spus în glumă, mesajul rapper-ului Puya a fost cât se poate de serios. În timp ce aproape 10.000 de oameni se distrau la concert, pe lângă cort bântuia un urs.

„Ieri, schiorii au găsit pe pârtie zeci de urme lăsate de urs prin zăpadă. Turiştii cazaţi în zonă se tem pentru viaţa lor. Autorităţile spun că staţiunea e păzită 24 de ore din 24. “Echipajele de jandarmerie montană care sunt oricum în această zonă angrenate cu evenimentul ce se desfăşoară în staţiune au ajuns repede la locul indicat. Ca de obicei, ne axăm pe îndepărtarea animalului în pădure şi protejarea persoanelor din jur”, a declarat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, conform Observator Tv.

Previous Story

(Video) Mașină distrusă în trafic de un individ agresiv. Martor: „A sărit pe capotă și i-a înfundat parbrizul”

Next Story

(Video) Americani uimiți de Brașov. „Bun venit în Brașov, tuturor! Uită-te la acea priveliște. Nu putem trece cu vederea cât de drăguț și fermecător este acest oraș”