(Video) Tânăra din Brașov electrocutată pe tren ar urma să fie transferată în Belgia. Are arsuri pe mai bine de jumătate din corp

Last Updated on martie 18, 2024 (Video) Tânăra din Brașov electrocutată pe tren ar urma să fie transferată în Belgia. Are arsuri pe mai bine de jumătate din corp 1

Tânăra de 20 de ani care s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un tren să facă fotografii va fi transferată în Belgia. Fata este în stare stabilă și se află într-un spital din Timișoara.
Transferul fetei de 20 de ani în străinătate a fost solicitat de familia ei. Acum, medicii din Timișoara așteaptă confirmarea unității sanitare belgiene pentru a o pregăti pe fată de transport.

Tânăra din Brașov a fost stabilizată, dar are arsuri pe mai bine de jumătate din corp. Vă reamintim, sâmbătă în zorii zilei, împreună cu un prieten, ea s-a urcat pe un tren care staționa în gara din Cluj-Napoca pentru a-și face câteva selfie-uri.
Imediat, ea a fost electrocutată și a fost doborâtă la pământ. Tânărul care se afla cu ea a sunat la 112, iar fata a fost dusă la spital cu răni grave, conform Stirile Pro TV.

Tanara a fost preluata de o ambulanta si dusa de urgenta la spital in Cluj Napoca. Intrucat ranile provocate de arsura sunt profunde, doctorii au hotarat sa o transfere la Timisoara, la Centrul de Mari Arsi.
In stare grava, tanara a fost preluata de un avion medical care a adus-o sambata dupa-amiaza la Timisoara. De la aeroport a fost dusa direct la Unitatea de primiri Urgente a Spitalului Judetean pentru o serie de investigatii la inima, scrie Opinia Timisoarei.

Fata a fost apoi internata la Centrul de Mari Arsi de la Casa Austria, in boxa sterila, unde i se administreaza tratament special.

Tinerii nu renunță la selfie-urile pe tren. Mărturiile unor adolescenți care au fost la un pas de moarte: „Mă stingea cu hanoracul”
Psihologii spun că fenomenul este alimentat de teribilism și de dorința tinerilor de a obține validare pe rețelele sociale. Specialiștii cer acum campanii online pentru conștientizarea pericolului.

David, pacient: „Nu știu ce s-a întâmplat. M-am electrocutat, m-am trezit după nu știu cât timp și era prietenul meu care mă stingea cu un hanorac.”
David și-a continuat mărturia cu detalii cutremurătoare despre acel episod, prea dure pentru a fi redate. Mărturia sa este lecția dureroasă pe care acest adolescent o prezintă celor care sunt tentați să forțeze limite pentru popularitate pe internet. David are 15 ani, iar ziua în care a mers cu prietenii în gara Murfatlar, pentru o poză pe care și-o dorea inedită, i-a schimbat viața pentru totdeauna, scrie Digi 24.

David, pacient: „Am făcut prima oară pe peron. Cred că ne-am gândit că o să avem mai multe like-uri, că iese mai bine poza.”
Cristina Stoica – medic primar chirurgie plastică: „A venit intubat, ventilat mecanic de la fața locului, cu analize foarte proaste și a fost admis în terapie intensivă pentru a fi tratat.”

David a ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.
Cristina Stoica – medic primar chirurgie plastică: „Șansele au fost minime. La asemenea arsuri, șansele de supraviețuire sunt mici și încercăm să fim realiști cu ceea ce încercăm să facem și ceea ce obținem. El a luptat, ne-a ajutat faptul că a luptat.”

Tot la Spitalul Griogore Alexandrescu l-am cunoscut pe Vlad, un alt adolescent de 15 ani, victimă a acestui trend periculos. De două luni este pe un pat de spital cu arsuri pe 80% din corp. O șansă uriașă l-a ținut în viață, dar alegerea greșită pe care a făcut-o i-a pus adolescența pe pauză. S-a electrocutat după ce s-a urcat pe un tren în gara din Târgu Jiu pentru o poză cu care voia să-și impresioneze prietenii.

Vlad, pacient: „Ni se pare mai cool pentru a face poze și să le postăm pe rețele. Da, majoritatea vor poze pentru a le posta și primi aprecieri, comentarii. Majoritatea ne punem viețile în pericol și nu ne gândim bine. Ar trebui să ne gândim de două ori. Poți să-ți pierzi viața dintr-o prostie.”

Previous Story

Răspunsul Dan Air: „Spre regret, deocamdată, nu avem planuri de revenire la Aeroportul Brașov”

Next Story

(Video) Dani Oțil, impresionat de cazul lui Radu Ayan, băiețelul de doar 2 ani dispărut. „Știrea pe care am primit-o fix în plex de la soacra mea. Dacă vi se pare că a fost frig azi noapte sau azi dimineață, gândiți-vă că băiețelul de doi ani și ceva a rezistat singur, în pădure, 25 de ore, dintre care o noapte în care a fost și lapoviță. Mie mi se pare că e un miracol”