(Video) Aeroportul Brașov anunță că va avea 1 milion de pasageri în 2025. Aeroportul din Brașov a devenit port aerian NATO. Militarii scutesc 10 ore de drum. „Obiectivul nostru este ca să primim aici, la Aeroportul din Brașov, întreaga escadrilă a forței Aigle”

Last Updated on martie 29, 2024 (Video) Aeroportul Brașov anunță că va avea 1 milion de pasageri în 2025. Aeroportul din Brașov a devenit port aerian NATO. Militarii scutesc 10 ore de drum. „Obiectivul nostru este ca să primim aici, la Aeroportul din Brașov, întreaga escadrilă a forței Aigle" 1

La mai puțin de un an de la inaugurare, Aeroportul Internațional de la Ghimbav – Brașov devine port aerian de debarcare pentru NATO.
Aici vor ateriza aeronave militare de mari dimensiuni, care transportă logistică și trupe pentru Grupul de Luptă cantonat la Cincu. După primul zbor, comandanții spun că au scurtat considerabil durata transporturilor.

Un avion militar francez aparținând Forțelor Aeriene – Boeing C130 – a deschis calea viitorului port aerian militar de la Brașov. A adus în România mai mulți soldați NATO pentru Grupul de Luptă de la Cincu.
În felul acesta, militarii au scutit 10 ore de drum, cât le-ar fi luat dacă ar fi aterizat la baza Mihail Kogălniceanu de la Constanța. Acum, de la Brașov pot fi aduși în cel mult o oră și jumătate, scrie Stirile Pro Tv.

Lt. col. Le Mens Cedric, șeful Centrului de Coordonare Transport Misiunea Aigle: ”Între Constanța și Cincu sunt 10 ore de drum, iar Brașovul ne oferă o economie. Obiectivul nostru este ca, de la finele lunii mai și începutul lunii iunie 2024, să primim aici, la Aeroportul din Brașov, întreaga escadrilă a forței Aigle”.

Cpt. David, ofițer de relații publice Mission Aigle: “Acesta va fi un pas mare înainte pentru logistica militară a Grupului de Luptă internațional. Avem multe schimburi de trupe și echipamente”.
Militarii NATO spun că drumul de la Constanța la Cincu este întotdeauna o provocare, pentru că România nu se poate lăuda cu o infrastructură rutieră performantă. Așa că portul aerian de la Brașov va însemna pentru ei eficiență și viteză de reacție mai mare.

Investiții în aeroport de la Batalionul Multinațional NATO
Pe lângă trupe, la Brașov ar urma să fie debarcată și logistică militară – adică echipamente speciale, unele chiar de mari dimensiuni. Pentru asta, trebuie amenajate un sistem modern de desfacere a paleților, dar și locuri de depozitare a mărfurilor destinate trupelor NATO. Investiția ar urma să fie finanțată de Batalionul Multinațional NATO, iar asta va însemna un mare plus și pentru aeroportul civil.

Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov: “Aeroportul încasează sume de bani de la acele aeronave, care decolează, respectiv aterizează pe Aeroportul Internațional Ghimbav. Pe de altă parte, numărul de persoane care sunt înregistrate și respectiv coboară în aeroport sunt plătitori de taxe”.

Și transportul rutier către Cincu este o provocare pentru forțele NATO. Principala cale de acces este întreruptă de podul de la Voila, care ar fi trebuit refăcut acum 7 ani.  Abia în septembie anul trecut a fost detonat podul, iar unul nou ar urma sa fie gata la sfârșitul acestui an, promit autoritățile locale.

Aeroportul Internațional Brașov primește 39 de milioane de lei de la Consiliul Județean / Conducerea aeroportului promite 450 de mii de pasageri în 2024 și un milion în 2025
Aleșii județului au aprobat alocarea de peste 39 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav în acest an, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov. Cu acești bani, bugetul aeroportului pentru 2024 va depăși 47 de milioane de lei.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, conducerea aeroportului ar fi transmis că anul acesta vor fi aproape 450.000 de pasageri și este nevoie de această sumă pentru buna desfășurare a activității.

În cele din urmă, bugetul aeroportului a fost adoptat. Mai mult, consilierii județeni au fost informați că anul viitor se estimează atingerea unui prag de un milion de pasageri, astfel că va fi nevoie de construirea unui terminal nou, pentru ca aeroportul să poată avea o activitate de asemenea dimensiuni.

Previous Story

Video Brașov. Cum arată garajul pe care proprietarul cere 25.000 de euro, cât o garsonieră. Telefonul îi sună fără încetare. „Cineva mi-a făcut o ofertă chiar mai bună: închiriere pe 10 ani cu chiria plătită anticipat”

Next Story

Facturile la gaze şi electricitate scad de luna viitoare. În timp ce în România prețul electricității este de 69 euro, electricitatea din Spania și Portugalia a ajuns la prețuri extreme – doar 1 euro