(Video) O femeie și-a aruncat pisica de la etajul 3, sătulă să mai aibă grijă de ea. „Am aruncat-o pe geam de la bucătărie”

Last Updated on martie 27, 2024 (Video) O femeie și-a aruncat pisica de la etajul 3, sătulă să mai aibă grijă de ea. „Am aruncat-o pe geam de la bucătărie” 1

Gest de o cruzime rară, o femeie de 64 de ani și-a aruncat pisica pe geam de la etajul 3. Animalul a murit, iar stăpâna lui a fost încătușată pentru 24 de ore.

Senină, femeia din Plopeni, Prahova, a declarat la audieri că se săturase să hrănească pisica și să curețe după ea, dar că a sperat ca animalul va supraviețui.
”- Am aruncat-o pe geam de la bucătărie.
– Și ce credeai că se întâmplă? Că o rupe la fugă?
– N-am știut ce o să pățească.
– Ai crezut că are 9 suflete și cade în picioare”.

Întâmplarea s-a petrecut în plină zi, când mai mulți vecini, printre care și copii, stăteau de vorbă în fața blocului.
Vecină: ”Chiar nepoata mea era, cobora scările și imediat în fața ei a aruncat-o. A zis că ce treabă aveți voi cu mine că am aruncat-o”.
Pisica, alintată Tigrilă, fusese adusă de pe stradă de fiica și nepoata femeii. Ele aveau grijă de ea și se atașaseră foarte tare de animal. Pe bunică a nemulțumit-o faptul că, din pensia ei, trebuia să asigure hrana, îngrijirea și consultațiile felinei.

Rodica Oprea, suspectă: Am vrut să o scot afară, nu voia să iasă.. o lăsa Marcela în casă … îi dădea, zice mă duc să îi cumpăr mâncare lu pisoi, zic măi fată, asta mică are probleme cu ochii… tu crești copil sau pisică? Împărțea mâncarea cu pisica.
Reporter: Și asta v-a supărat?
Rodica Oprea: M-a supărat și chestia că i-am spus nu o mai aduce măi mamă în casă”.

Martori la moartea sărmanului animal, vecinii au anunțat poliția.
”Rodica dragă, trebuia să deschizi ușa, mamă, și să o scoți pe ușă afară”
Laura Antimiu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ”Persoana în cauză a fost reținută pe o perioadă de 24 de ore”.

Vecin: ”E o crimă ce a făcut”.
Medicii veterinari susțin că sunt tot mai dese cazurile în care proprietarii de animale de companie ajung să le abandoneze.
Diana Marin, medic veterinar: ”Un gest foarte crud pentru că ar fi existat și alternative în cazul în care nu își putea asuma această pisicuță. Ar fi putut să apeleze la diverse asociații care o preluau, o puneau într-un foster și ulterior ar fi fost dată spre adopție”.

Vecină: ”Rodica dragă, trebuia să deschizi ușa, mamă, și să o scoți pe ușă afară. Sufletește, omenește e groaznic, adică nu suport să vezi un suflețel… Dumnezeu zice ceea ce tu nu poți crea nu poți arunca, nu poți omorî”.
Rodica Oprea: ”Am recunoscut, recunosc, îmi pare rău de ce s-a întâmplat”.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, pentru care autoarea riscă între 2 și 7 ani de închisoare scrie Ziarul de Ploiești.

Previous Story

(Video) Imagini emoționante cu bunicuța care vinde flori cu căruciorul. La 80 de ani continuă să muncească

Next Story

Video Brașov. Drogat?! Un tânăr „ne-a prezentat poziţia stând pe mașină în mers”. Ce spune Poliția