Lufthansa anunță mai multe zboruri spre München. Câte trei curse în timpul săptămânii, în weekend câte două, de la Aeroportul Sibiu

Last Updated on martie 24, 2024 Lufthansa anunță mai multe zboruri spre München. Câte trei curse în timpul săptămânii, în weekend câte două, de la Aeroportul Sibiu 1

Brașovenii care vor să ajungă la Munchen o pot face în continuare de la Aeroportul Sibiu, acum și cu mai multe curse. La Aeroportul Brașov mai durează până se va inugura o astfel de cursă.
Compania aeriană Lufthansa crește frecvența zborurilor săptămânale pe ruta Sibiu – München în sezonul de vară 2024, respectiv de la sfârșitul lunii aprilie vor fi disponibile 19 frecvențe săptămânale, aceast nivel apropiindu-se de nivelul operat în anul 2019 când au fost disponibile 21 frecvențe săptămânale.

Această creștere se traduce prin adăugarea de zboruri suplimentare pe parcursul săptămânii, astfel, pasagerilor care aleg aceste zboruri de conexiune li se oferă opțiuni variate de orare și rute. În zilele de luni, marți, miercuri, joi și duminică va exista disponibilitate pentru trei zboruri zilnice, iar în zilele de vineri și sâmbătă de două zboruri zilnice.

Pasagerii noștri vor beneficia acum de o varietate mai mare de opțiuni de călătorie pe ruta Sibiu – München, permițându-le să aleagă programul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Această expansiune reflectă angajamentul continuu al companiei aeriene față de sudul Transilvaniei prin dezvoltarea operațiunilor de la Aeroportul Internațional Sibiu și dorința de a oferi mai multe opțiuni și flexibilitate pasagerilor care accesează serviciile aeroportului sibian.

Astfel, grupul Lufthansa asigură zboruri de conexiune care permit pasagerilor să călătorească între destinații care nu sunt deservite direct de la Sibiu prin două mari hub-uri în vara anului 2024 operând 26 frecvențe săptămânale, aici fiind incluse și zborurile zilnice spre Viena asigurate de compania aeriană Austrian Airlines, parte a grupului. Frecvența zilnică a zborurilor spre Viena este disponibilă din 31/03/2024.

Pentru mai multe informații despre noile frecvențe sau pentru a efectua rezervări, vă rugăm să vizitați website-ul companiei aeriene www.lufthansa.com” transmit reprezentanții companiei, citați de Turnul Sfatului.

Încă o dată aș vrea să punctez faptul că ne angajăm să dezvoltăm și să îmbunătățim continuu rețeaua noastră de rute pentru a oferi pasagerilor noștri experiențe de călătorie sigure, confortabile și convenabile. Până la momentul la care vă vom asigura conexiuni directe și spre alte destinații din Europa, vă încurajez să utilizați cu încredere serviciile grupului Lufthansa care prin aceste zboruri de conexiune permit accesul la o rețea extinsă care leagă orașe și țări, facilitând călătoriile internaționale și intercontinentale de la Sibiu.” a declarat Marius Ioan GÎRDEA, Director General Aeroportul Internațional Sibiu, citat de Antena 3.

Ryan Air ar putea opera zboruri de la Brașov din 2025. Ce lucrări de modernizare a aeroportului sunt anunțate
Intrarea României în Schengen accelerează ritmul de creștere al Aeroportului Brașov. Din iunie vine Fly Lili, Dan Air vrea să se întoarcă, iar din 2025 ar putea ajunge și Ryan Air
Toate aeroporturile din țară se pregătesc pentru intrarea României în Spațiul Schengen aerian și Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav nu putea face excepție. Mai sunt doar două săptămâni până la momentul aderării României la Spațiul Schengen pe cale maritimă și aeriană, astfel că pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Începând cu 31 martie, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să stea la controlul de frontieră dacă ajung în spațiul de liberă circulație și vor fi create două fluxuri unul pentru zborurile interne (în interiorul Schengen) și altul pentru cele externe. Astfel, dispare chiar și problema pe care Dan Air o avea în momentul în care dorea să transporte pasageri de la București la Brașov, iar avionul să plece apoi mai departe, spre destinații din Europa.

La Brașov a început evaluarea și schimbarea fluxurilor în momentul apariției Hotărârii de Guvern. De fapt, este destul de simplu: fluxul plecărilor externe devine fluxul non-Schengen, iar cel al plecărilor interne devine fluxul Schengen. Se schimbă signalistica și apar noi obligații pentru condiția transporturilor aeriene, iar noi am asigurat spații, legături Internet. La fel și la Poliția de Frontieră, apar spații pentru controlul minorilor sub 16 ani”, a explicat managerul Aeroportului Internațional Brașov, Constantin Albu, citat de Adevarul.

Intrarea în spațiul Schengen și simplificarea procedurilor este un impuls pentru operatorii aerieni care se gândesc să vină la Brașov. Astfel, compania germane Fly Lili a anunțat deja de ceva timp că va opera zboruri de pe acest aeroport din luna iunie.

În plus, o companie low-cost cu numeroase zboruri în Europa, Ryan Air, este și ea în discuții avansate să opereze la Brașov din anul 2025. Mai mult, chiar și Dan Air se gândește să revină pe aeroportul de la poalele Tâmpei.

Purtăm discuții cu Dan Air și singura noastră problemă în revenirea lor este extinderea platformei de îmbarcare/debarcare aeronave. Deja lucrăm la studiul de fezabilitate al acestui proiect și sper ca în toamnă să fie autorizat de Autoritate, ca să putem demara licitația pentru proiectare și execuție”, a mai dezvăluit Constantin Albu.

La acest moment, doar Wizz Air operează la Brașov, cu cinci curse dus-întors pe săptămână, pe relațiile Londra și Dortmund. Însă, autoritățile locale au anunțat că, din luna mai, încep cursele charter de vacanță, cu opt frecvențe pe săptămână, iar, din iunie, compania Wizz Air lansează cursele spre Budapesta și retur, cu trei zboruri săptămânale. Totodată, operatorul Fly Lili ar trebui să opereze zboruri regulate spre Munchen și Stuttgart, dar și de tip charter în sezonul cald, spre Grecia și Turcia.

Previous Story

Angajare de vis la Pescobar! Patronul Taverna Racilor oferă 2.000 € lunar pentru a lucra de acasă. „Ce trebuie să faci?”

Next Story

Brașoveanul miliardar Ion Ţiriac și-a donat averea. “Am dat totul cu plăcere! Am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota”