Brașoveanul miliardar Ion Ţiriac și-a donat averea. “Am dat totul cu plăcere! Am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota”

Last Updated on martie 23, 2024 Brașoveanul miliardar Ion Ţiriac și-a donat averea. "Am dat totul cu plăcere! Am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota” 1

Brașoveanul miliardar Ion Țiriac, un nume de referință în lumea tenisului și a afacerilor, a surprins pe mulți prin declarația recentă în care a afirmat că și-a donat întreaga avere. O figură recunoscută în topul miliardarilor, acesta şi-a dedicat o mare parte din cariera sa pentru construirea unei averi impresionante.

Într-un interviu recent Ion Țiriac a mărturisit că momentul în care s-a simțit cu adevărat bogat a fost atunci când a fost în stare să ignore prețurile la restaurant. Apoi, într-o mișcare surprinzătoare, a anunțat că și-a direcționat întreaga avere către Fundația Ion Țiriac, cu un simț al împlinirii și al dăruirii.
V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP, conform Digi Sport.

Fundația Ion Țiriac devine beneficiara principală a generozității fostului tenismen. Potrivit informațiilor publicate de Forbes, Ion Țiriac a acumulat o avere considerabilă de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, iar acum acești bani vor fi canalizați către proiectele sociale și de mediu ale fundației. De-a lungul anilor, Fundația Ion Țiriac a susținut o varietate de inițiative caritabile și ecologice, inclusiv cămine pentru copii, azile de bătrâni, susținere pentru sportivi, educație, sănătate și acțiuni de mediu.

În lumina acestei decizii radicale, Ion Țiriac reconfirmă angajamentul său față de cauzele umanitare și de mediu. Cu o promisiune de a continua să direcționeze o parte semnificativă din profitul fundației către caritate și sprijin social, acesta demonstrează că generozitatea și responsabilitatea socială rămân elemente centrale ale filozofiei sale de viață.
Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia”, a mai declarat Ion Țiriac, conform RTV.

Ion Țiriac a plecat la vânătoare pe ruta Noua Zeelandă – Namibia: „O treabă foarte nepopulară, dar cerbul ăsta s-ar putea să fie un record mondial!”
Pasionat de vânătoare, Ion Țiriac a organizat încă din 2005 partide de vânătoare pentru parteneri de afaceri şi prieteni influenţi din România şi din vestul Europei. Acum, omul de afaceri a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” că va pleca în Noua Zeelandă și Namibia pentru o nouă serie de vânătoare

Omul de afaceri va zbura spre Namibia, unde „sunt fericitul posesor al unei mari întinderi. O proprietate care mi-e tare dragă și eu sunt Africa addict”.
De 60 de ani eu am fost în Africa cel puțin o dată la vânătoare. Vânez tot ce se poate vâna și este ajuns la timpul de a vâna. De exemplu, elefant. Eu în 60 de ani am vânat doi elefanți. Și-am văzut mii, zeci de mii!”, a mai precizat acesta.

Apoi a dat și detalii despre elefanții din Africa: „În Caprivi, acea parte care este lângă Botswana, lângă Zimbabwe, este o plagă. Nu mai este niciun arbore în picioare. E adevărat că populația le restrânge ca la noi, cu ursul. Populația le restrânge teritoriile, iar animalele se apără cum pot.

Fac bine, ce face fiecare la o vârstă respectabilă. 84 de ani i-am împlinit de mult, de mult de tot. Am încercat să mă gândesc să câștig Roland Garros din nou, dar am renunțat la gândul ăsta. Am încercat să iau o rachetă de tenis în mână, nu-mi aduc aminte cum se face. Ce să fac?

Previous Story

Lufthansa anunță mai multe zboruri spre München. Câte trei curse în timpul săptămânii, în weekend câte două, de la Aeroportul Sibiu

Next Story

Autostrada dintre Braşov şi Comarnic va avea taxă de trecere. „Autostrada ar putea fi gata în 2030, undeva pe acolo”