(Foto) Așa va arăta noul nod rutier care va face legătura între Aeroportul Brașov și Centura Brașovului

Last Updated on martie 26, 2024 (Foto) Așa va arăta noul nod rutier care va face legătura între Aeroportul Brașov și Centura Brașovului 1

Pas important pentru construirea drumului de legătură între Varianta de Ocolire Brașov, Aeroportul Ghimbav și viitoarea autostradă Brașov – Sibiu: a fost aprobat de către Ministerul Transporturilor studiul de prefezabilitate al proiectului.

Asta înseamnă că avem undă verde pentru întocmirea studiului de fezabilitate, adică stabilirea traseului exact, executarea forajelor geotehnice și fundamentarea soluțiilor de proiectare.
❗Încă din această fază se prefigurează deja și câteva aspecte concrete, cum ar fi noua configurație a nodului de legătură de la desprinderea din Varianta actuală.

➡Noul nod rutier se va construi în zona intersecției dintre Varianta Brașov și strada Lânii și va include demolarea pasajului existent și construirea unei noi structuri care va asigura continuitatea Variantei spre Aeroportul Ghimbav. Sub acest pasaj va fi construit un sens giratoriu în formă ovală care va asigura legătura, pe actualul traseu al Variantei, spre #DN1“ transmit cei de la DRDP Brașov.

(Foto) Așa va arăta noul nod rutier care va face legătura între Aeroportul Brașov și Centura Brașovului 2

Aeroportul Internațional Brașov este pregătit pentru intrarea în Schengen
Începând din 31 martie, cetățenii români vor călători spre țări din spațiul Schengen fără a mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, urmând să meargă direct spre porțile de îmbarcare. Pentru deplasările către state non-Schengen, atât pentru adulți, cât și pentru minorii cetăţeni români, condițiile de călătorie rămân neschimbate.

Aeroportul Internațional Brașov este pregătit pentru intrarea în Schengen cu rutele aeriene, au anunțat astăzi administratorii obiectivului aeroportuar.
Astfel, au fost definitivate fluxurile separate și signalistica Schengen/Non Schengen specifică, scrie Radio Romania Brasov.

Reamintim că, începând din 31 martie, cetățenii români vor călători spre țări din spațiul Schengen fără a mai trece prin controalele Poliției de Frontieră, urmând să meargă direct spre porțile de îmbarcare.

Polițiștii de frontieră vor fi în continuare prezenți în incinta aeroportului, la porţile de îmbarcare și vor efectua acțiuni de control aleatorii și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, a adăugat sursa citată.

Pentru deplasările către state non-Schengen, atât pentru adulți, cât și pentru minorii cetăţeni români, condițiile de călătorie rămân neschimbate, iar verificarea documentelor se va face la filtrele de control ale Poliției de Frontieră.

Dan Air, răspunsul pentru Braşov
Zilele trecute, BizBraşov.ro publica o declaraţie a preşedintelui Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav, Daniel Micu, care anunţa că „Şi Dan Air ar vrea să revină. Primesc tot mai multe semnale din acea parte, dar deocamdată nu am vorbit cu conducerea companiei”.

Şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, declara în urmă cu două săptămâni că, pentru Transilvania Bussines, că: „Mai mult, cred că se va întoarce şi Dan Air peste ceva timp. Am vorbit personal cu oameni din grupul care au legături cu patronii Dan Air şi cred că pot opera şi la Bacău şi la Braşov, fără probleme”.

BizBraşov.ro l-a contactat pe Ian Matt David, CEO-ul Dan Air, pentru a confirma spusele celor doi oficiali implicaţi în conducerea şi administrarea Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav. Întrebat dacă Dan Air are în plan întoarcerea la Braşov, şeful operaţional al companiei aeriene româneşti care a deschis aeroportul din Braşov a fost extrem de concis în declaraţii: „Minciuni. Nu există aşa ceva. Nu am discutat nimic cu nimeni din conducerea Aeroportului Braşov. Şi nici nu intenţionăm să deschidem sau să menţinem vreun dialog”.

Previous Story

(Video) Doi morți într-un grav accident cu o mașină din Brașov, pe DN 28A

Next Story

(Video) Pe un bloc din Brașov a fost construită o casă. „O casă pe un bloc? Nu cred. Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”