(Video) Pe un bloc din Brașov a fost construită o casă. „O casă pe un bloc? Nu cred. Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”

Last Updated on martie 26, 2024 (Video) Pe un bloc din Brașov a fost construită o casă. „O casă pe un bloc? Nu cred. Orașul tuturor posibilităților urbanistice!” 1

Presa a prezentat cazul unui indian care și-a construit o vilă de lux pe un zgârie-nori. La Brașov, ideea a fost pusă în practică, cu acte în regulă, în urmă cu mai bine de zece ani. Mare vâlvă a făcut o postare a unui brașovean pe rețelele sociale. Eugen H. a filmat și a fotografiat un bloc-turn din cartierul brașovean Răcădău, deasupra căruia a fost construită o casă. Curios, omul s-a interesat și a aflat că edificiul are toate actele la zi, deci locatarul a obținut în momentul construirii toate avizele necesare, scrie Adevarul.

„...Unde, la Brașov? …Nu se poate!… O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice! Orașul nimănui! Brașov – 2024!”, a fost concluzia autorului postării.
Casa se află deasupra unui bloc cu 8 etaje și trece neobservată pentru cei mai mulți dintre cei care ajung prin preajmă. Trebuie să privești atent să înțelegi că deasupra blocului se află o casă. Și, dacă mansardarea blocurilor a fost o modă într-o perioadă, de ce nu și-ar putea cineva construi o casă pe bloc?

Totul a revenit pe tapet după ce în ultimele zile presa prezentat cazul indianului milionar care și-a construit o casă pe un zgârie nori cu apartamente de lux din orașul indian Bangaluru. Omul de afaceri din țara asiatică a investit nu mai puțin de 20 de milioane de dolari pentru o vilă pe bloc, de unde are o priveliște interesantă.

Brașovul fiind oraș de munte, cu multe cartiere situate la înălțime, oferă numeroase asemenea posibilități de a avea o casă cu o panorama superbă. Acestea sunt, însă, cu „vedere la Terra”, dacă ne gândim că muritorii de rând nu și le permit, deoarece prețurile sunt pe măsură.

Într-un bloc construit pe Drumul de Poiană în urmă cu mai bine de 15 ani, apartamentele erau chiar peste un million și jumătate de euro, înaintea crizei din 2008. Cum românul este inventiv, iar cel care a construit casa pe blocul din Răcădău nu își permite, probabil, o asemenea sumă, a găsit o soluție mai la îndemână.

Reprezentanții Poliției Locale Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat după apariția informației în spațiul public și au efectuat verificări la fața locului. Aceștia au constat că respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Accesul spre spațiul cu pricina se face prin scara blocului, pe o scară metalică.

Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.
(Video Hadan Eugen via Brașov – fapte sau vorbe?)

Și-a construit un conac “în cer”, dar s-ar putea să nu locuiască niciodată acolo. Vila magnatului indian stă pe un zgârie-nori și valorează 20 de milioane $
Un magnat din India a dus vilele de lux la cel mai înalt nivel! La propriu. Le-a construit în vârful unei clădiri cu 33 de etaje, din India. Mai exact, miliardarul a făcut un conac de peste 40.000 de metri pătrați, un heliport, dar şi o piscină. Totuşi, omul s-ar putea să nu ajungă niciodată să locuiască aici. Miliardarul a fugit în Marea Britanie după ce în 2016 a fost acuzat de fraudă deoarece nu și-a plătit datoriile de 1 miliard de dolari, scrie Observator Tv.

Există o posibilitate reală ca Mallya, milirdarul căruia îi aparține conacul, să nu ajungă niciodată să locuiască acolo. Mallya era cunoscut drept „regele vremurilor bune” pentru stilul său de viață opulent, potrivit The Financial Times, dar în martie 2016, el a fugit din India după ce nu și-a plătit datorii de peste 1 miliard de dolari și este acuzat de fraudă, potrivit Business Insider.

Previous Story

(Foto) Așa va arăta noul nod rutier care va face legătura între Aeroportul Brașov și Centura Brașovului

Next Story

(Video) “Am văzut o lovitură în aripă!” Mărturia terifiantă a unui pasager din avionul TAROM lovit de fulger