Dezamăgire în Covasna. „Noi am avut încredere foarte mare în aeroportul de la Braşov, dar în primul an am constatat că foarte puţini turişti au venit pe cale aeriană”

Last Updated on martie 13, 2024 Dezamăgire în Covasna. „Noi am avut încredere foarte mare în aeroportul de la Braşov, dar în primul an am constatat că foarte puţini turişti au venit pe cale aeriană” 1

Oferta turistică a judeţului Covasna, axată în principal pe turismul nobiliar, balneologie şi ecoturism, a fost promovată la târgurile de turism de la Bucureşti, Budapesta şi Berlin, desfăşurate în ultimele două luni, informează conducerea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Covasna. Covăsnenii sunt dezamăgiți că puțini turiști au venit cu avionul de pe Aeroportul Brașov.

Reprezentanţii asociaţiei au menţionat că participarea la cele trei târguri, organizate între 15-18 februarie la Bucureşti, 22-25 februarie la Budapesta şi 5-7 martie la Berlin, se înscrie în strategia de atragere a unui număr mai mare de turişti în judeţul Covasna.
“Echipa Visit Covasna, în cadrul ediţiei de primăvară a Târgului de Turism al României de la Romexpo, a prezentat oferta turistică a judeţului expozanţilor şi agenţiilor de turism la cel mai mare eveniment dedicat industriei turistice din ţară, desfăşurat la Bucureşti.

Colegii asociaţiei s-au întâlnit şi cu jurnalistul şi regizorul britanic de documentare turistice Charlie Ottley, cu care au realizat anterior un film de promovare a judeţului Covasna (…) Totodată, asociaţia a promovat oferta turistică covăsneană la standul amenajat în comun cu asociaţiile de turism din judeţele Harghita şi Mureş la Centrul de Congrese şi Expoziţii Hungexpo Budapesta, unde au fost prezenţi 200 de expozanţi şi aproape 30 de mii de vizitatori. La standul regiunii a fost prezentată oferta turistică a acesteia, reuşind astfel să ofere vizitatorilor o gamă şi mai largă şi mai atractivă de obiective turistice, evenimente şi unităţi de cazare, iar vizitatorii au fost interesaţi, printre altele, de atracţiile turistice din zonă, de turismul rural, de facilităţile de camping şi de traseele de ciclism (…)

La ITB Berlin, cel mai mare eveniment internaţional de turism care are loc în luna martie a fiecărui an, Visit Covasna a acordat o atenţie deosebită turismului balnear şi prezentării ofertelor de ospitalitate nobilă. Expoziţia a fost o ocazie excelentă pentru stabilirea de noi relaţii şi pentru aflarea celor mai recente tendinţe în turism, oferind în acelaşi timp profesioniştilor din domeniu posibilitatea de a schimba experienţe şi de a împărtăşi idei”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Jakab Istvan Barna, care este şi preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, a precizat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că strategia turistică a judeţului se bazează pe trei piloni principali: “istorie trăită”, respectiv pe castelele şi conacele din judeţ, pe turismul de aventură şi balneologie.

Acum câţiva ani am pornit pe un drum şi am zis că sunt trei teme foarte importante în ce priveşte turismul. Una e “istoria trăită”, cealaltă “natura neîmblânzită” şi a treia temă ar fi “sănătate din natură” sau balneologie (…) În fiecare dintre aceste segmente încercăm să facem investiţii ca să avem atracţii turistice unice, să putem avea noi ceva ce nu au alţii, bazat pe potenţialul nostru de aici din judeţ“, a declarat Jakab Istvan Barna.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre, care este şi preşedintele Clusterului de Management al Destinaţiei Turistice “Ţinutul Secuiesc”, a menţionat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că anul 2023 a fost un an bun pentru turismul covăsnean, judeţul fiind vizitat de circa 172.000 de turişti, în creştere cu aproape 10% faţă de anul precedent.

“Noi considerăm că sunt semne bune în creşterea circulaţiei turistice. Lumea, în general, are poftă mare de a călători (…) şi ne aşteptăm să continuăm în acelaşi fel, să avem câte o creştere de 10% anual. Ceea ce consider eu că ar trebui să îmbunătăţim în circulaţia turistică a judeţului Covasna sunt turiştii străini. Sunt puţini turişti străini, sunt undeva la 10% din din totalul turiştilor. Ţările de provenienţă sunt Ungaria, Germania, Republica Moldova, Austria şi Anglia (…) Noi am avut încredere foarte mare în aeroportul de la Braşov, dar în primul an am constatat că foarte puţini turişti au venit pe cale aeriană, dar sperăm că începând de anul acesta lucrurile o să se îmbunătăţească”, a declarat, Laszlo Endre, conform Agerpres.

Bilete puse în vânzare pentru zboruri Brașov – Budapesta. Care este data primului zbor
Reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov au anunțat că, începând cu 18 iunie, compania Wizz Air va opera zboruri Brașov-Budapesta. Prețul pentru o astfel de cursă este de aproximativ 260 de lei.

Wizz Air va opera trei zboruri săptămânale Budapesta – Brașov – Budapesta, în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă.
Din 18 iunie, WIZZ AIR va opera o nouă şi mult aşteptată destinaţie de pe Aeroportul Internaţional Braşov: Budapesta. Vor fi trei zboruri săptămânale Budapesta (BUD) – Braşov (GHV) – Budapesta (BUD), programate în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, după următorul următorul orar:

decolare din Budapesta (BUD) la ora locală 05:15 – aterizare la Braşov (GHV) la ora locală 07:30;
decolare din Braşov (GHV) la ora locală 08:05 – aterizare la Budapesta (BUD) la ora locală 08:15”, conform reprezentanților aeroportului din Brașov.
Biletele sunt puse deja în vânzare pe site-ul Wizz Air, iar un bilet Brașov – Budapesta costă 259 de lei, conform informațiilor disponibile la ora publicării acestei știri, scrie Covasna Media.

Previous Story

7.000 de euro despăgubiri. Brașoveanul care a atacat-o pe Laurette  a fost condamnat la închisoare. „Orice femeie, în orice situație, dacă este victima unei agresiuni fizice, violență sau alte loviri de orice fel, sfatul meu este să apeleze la organele de poliție și justiție”

Next Story

Poiana Brașov. Începe festivalul Massif. Organizatorii așteaptă peste 50.000 de participanți. „Sunt patru zile de festival, sunt mai multe ore de distracție, sunt mai mulți artiști și pare că și vremea în acest an este mai potrivită pentru un festival de iarnă”