Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer”

Last Updated on martie 14, 2024 Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer” 1

Marius și Dragoș, doi jandarmi aflați în patrulare în orașul Rupea, au fost martorii unui accident rutier petrecut în localitate. Cei doi s-au îndreptat de urgență către mașinile implicate, timp în care unul din ei a apelat numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenție medicală, scrie Biz Brasov.

Într-unul din autovehicule se află o victimă care acuza mai multe dureri și care a fost asistată până la sosirea echipajelor medicale.
Cealaltă victimă se afla în cel de-al doilea autovehicul implicat și era într-un pericol real având în vedere că mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer. Marius, comandantul de echipaj, a realizat imediat pericolul și ajutat de mai mulți cetățeni a reușit să facă un lanț uman pentru a-l scoate din apă pe bărbat”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Luiza Dănilă, conform mytex.ro.

Colegi de echipaj și prieteni în timpul liber, cei doi jandarmi au reușit să se coordoneze impecabil și, cu siguranță, la finalul programului vor pleca acasă cu satisfacția că intervenția lor promptă a contat mult pentru comunitate”, a adăugat sursa citată.

Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer” 2 Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer” 3 Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer” 4

Dezastre simulate, la Teliu şi Codlea
12 martie – accident feroviar în Tunelul Teliu, soldat cu mai multe victime, 11 martie – incendiu la Spitalul Municipal Codlea. Acestea au fost scenariile unor simulări, unul cu declanşarea „Planului Roşu de Intervenţie”, organizate de ISU Braşov, pentru pregătirea cadrelor militare din 6 judeţe.

Este cea de-a doua săptămână în care avem peste 30 de ofiţeri care se află în judeţul Braşov la diferite forme de pregătire. Una dintre ele se desfăşoară la poligonul de la Făgăraş. Iar în municipiul Braşov şi în împrejurimi desfăşurăm activităţi în cadrul cursului «Conducerea intervenţiilor în situaţii de urgenţă». Unde avem alţi 18 ofiţeri care se pregătesc pentru a deveni mult mai buni comandanţi ai intervenţiilor. Sunt comandanţi de subunităţi, din centrele operaţionale ale judeţelor care ne-au fost arondate”, a precizat colonelul Lucian Marciu, inspectorul şef al ISU Braşov, conform bzb.ro.

Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer” 5

La Teliu, intervenţia a fost una de peste 3 ore. „În teren s-au deplasat, în primă fază, de la Garda Braşov, două autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de prim-ajutor medical. Odată sosit la faţa locului, şeful Gărzii de Intervenţie a constatat că, pe lângă accidentul feroviar, unde au fost surprinse multiple victime, la locomotiva deraiată s-a manifestat şi un incendiu.

Din păcate, în incendiu au fost cuprinse cele 2 tone de motorină care se aflau în rezervorul trenului deraiat. A fost solicitat în sprijin un elicopter, pentru transportul şi acordarea primului ajutor. Din nefericire, la faţa locului au fost 12 victime, dintre care două victime au fost găsite în interiorul tunelului, carbonizate, decedate”, a detaliat locotenent-colonel Dorel Ciupuligă, de la ISU Arad.

Previous Story

Brașoveanul Sorin Gonțea și Daiana Anghel au câștigat Power Couple. Câți bani au primit. „Tot ce am trăit acolo va rămâne aventura vieții noastre și experiența care ne-a demonstrat că putem și atunci când credem că nu mai putem”

Next Story

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis o studentă din Brașov, și-a recunoscut faptele pentru a primi o pedeapsă mai mică. Tatăl fetei: „Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat”