Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis o studentă din Brașov, și-a recunoscut faptele pentru a primi o pedeapsă mai mică. Tatăl fetei: „Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat”

Last Updated on martie 14, 2024 Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis o studentă din Brașov, și-a recunoscut faptele pentru a primi o pedeapsă mai mică. Tatăl fetei: „Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat” 1

Un nou termen în dosarul în care Vlad Pascu, drogat fiind, a provocat un accident rutier în localitatea 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a avut loc joi, la Judecătoria Mangalia. Acesta este cel de-al doilea termen în acest dosar după ce procesul a început cu o amânare pentru ca Vlad Pascu să beneficieze de apărare.

Potrivit ultimelor informații, Vlad Pascu a recunoscut în fața instanței faptele imputate de procurori, astfel că va beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.

Procedura simplificată operează în cazul în care inculpatul recunoaște faptele așa cum au fost acestea reținute prin rechizitoriul parchetului, solicitând ca judecata să se desfășoare doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, iar instanța, luând act de aceasta manifestare de voință, va aplica o pedeapsă între limitele legale, reduse cu o treime.

Vlad Pascu și-a recunoscut toate faptele
La termenul de azi, 14 martie, Vlad Pascu a asistat la ședința de judecată prin videoconferinţă, din Penitenciarul Poarta Albă. Aflat în arest preventiv din 19 august anul trecut, el cere periodic să fie lăsat în arest la domiciliu, ca să se poată pregăti pentru admiterea la facultate. Solicitarea i-a fost respinsă, până acum, de judecători, scrie Pro Tv.

Tatăl tinerei decedate în accidentul îngrozitor de la 2 Mai a declarat jurnaliștilor la intrarea în sediul Judecătoriei Mangalia că speră ca acum să nu se repete circul de la termenul precedent. “Sper să nu se repete circul. Cu doamna judecător. Să îşi facă meseria pentru care este pusă dumneaiei acolo. Atât şi nimic mai mult. În rest vorbeşte legea care este egală pentru toţi. Dacă se aplică legea aici, nu am nicio problemă. Dacă o ia pe arătură din nou doamna judecător, cerem să se judece în altă parte, la oameni competenţi. Să vedem cum decurg lucrurile”, a afirmat tatăl tinerei decedate, potrivit romaniatv.net.

Întrebat dacă are vreo speranţă de la acest proces, bărbatul a răspuns: “Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”.

Nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a întrebat cine sunt. Am zis că sunt tatăl lui Sebi și l-am adus și pe el în sală, ca să-l vedeți” a spus tatăl lui Sebastian jurnaliștilor prezenți.

Avocații familiilor celor doi tineri uciși au cerut schimbarea încadrării juridice
Practic, vor ca Pascu să fie acuzat de omor calificat și nu de ucidere din culpă, și, de asemenea, de tentativă la omor calificat, și nu de vătămare corporală în cazul celorlalți tineri răniți în accident.
Însă Vlad Pascu, audiat prin videoconferință, a anunțat că vrea să meargă pe procedură simplificată, adică să se recunoască vinovat la acuzațiile inițiale.

Asta ar însemna o pedeapsă mult mai mică, redusă cu o treime, adică maxim cinci sau șase ani de închisoare, spre exemplu.
Instanța a rămas în pronunțare și a dispus un nou termen pe data de 9 aprilie.

Atunci, părinții tinerilor trebuie să se întoarcă din nou în sala de judecată și să dea ochii cu judecătoarea a cărei înlocuire au cerut-o astăzi, însă cererea lor a fost respinsă“, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

Previous Story

Foto Brașov. Lanț uman pe DN 13, pentru salvarea victimei unui accident! „Mașina era căzută în apele crescute ale râului Fișer”

Next Story

Poziția oficială a supermarketului după ce un șofer  și-a găsit mașina cu roțile blocate: „Taxă de utilizare defectuoasă a parcării, în valoare de 100 de lei, pentru deblocarea roților.” Ce zice legea?