Ce viitor ne așteaptă. Replica a unui elev după ce a dat simularea BAC-ului la Matematică: „Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Eu sunt un om inteligent, nu sunt deștept. M-am născut cu mintea de conducător. O să fiu conducător”

Last Updated on martie 6, 2024 Ce viitor ne așteaptă. Replica a unui elev după ce a dat simularea BAC-ului la Matematică: „Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Eu sunt un om inteligent, nu sunt deștept. M-am născut cu mintea de conducător. O să fiu conducător” 1

Pe 6 martie, elevii au dat proba la Matematică, la simularea examenului de bacalaureat din 2024. Unii au găsit exercițiile ușoare și sunt siguri că vor lua o notă mare, dar alții au avut câteva probleme. Un elev din această a doua categorie crede că matematica, limba română și alte materii sunt puțin relevante și nu are nevoie de ele pentru a se descurca în viață și pentru a câștiga bani. Replica neobișnuită pe care a spus-o tânărul la ieșirea din sala de examen.

Elevii au susținut proba la Matematică, la simularea BAC 2024. Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși au fost prezenți la examen, iar dintre aceștia câțiva au fost dați afară din sălile de examen, după ce au încercat să copieze. Ce spun unii dintre cei care au susținut totuși proba? Un elev a făcut câteva declarații fabuloase.

Acesta a reușit să facă o parte din subiectele pe care le-a primit și este mulțumit de performanța sa. Însă, consideră că accentul se pune prea mult pe școală, iar informațiile pe care este obligat să le învețe sunt irelevante pentru el și mai ales pentru planurile lui de viitor, scrie cancan.ro.

„Am scris şi eu totul până la subiectul 2, la subiectul trei nu am ştiut nimic. Nu cred că îmi folosește nimic, nici la română, cred că până la timpul perfect compus, până acolo, restul e useless (n.r. nefolositor). La matematică tot ce s-a ajuns până la radicali, nu are niciun sens”, a declarat tânărul, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, elevul a mărturisit că s-a născut cu o minte de conducător și este sigur că o să ajungă departe în viață și fără toate informațiile ce i se predau la școală. Acesta are deja planul de viitor conturat și speră să devină artist sau influnecer, așa că este sigur că prosperitatea financiară este asigurată și ea.

„Eu sunt un om inteligent, nu sunt deştept, nu am luat informaţia din carte, m-am născut cu mintea de conducător. O să fiu conducător de firmă, artist, influencer, o să fiu ceva în viaţă 100%. Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Nu vreau să lucrez pe 1.000 de euro pe lună, să nu mă mai vrea nici nevasta”, a mai spus tânărul.

Simulare BAC. Cât de grele au fost subiectele la matematică şi istorie
Celor care se plâng că subiectele au fost grele, profesorii şi chiar ministrul le răspund – pentru cine a învăţat au fost simple. “Comparabil spre un pic mai provocator, şi mi se pare foarte bine. Pe ceea ce înseamnă nota 5, 6, 7, 7.50 de copil care învaţă onest, corect, care nu aruncă tone de bani pe meditaţii, care nu îşi iau rostul. Ministerul Educaţiei nu a început să facă mai dificile, ci subiecte corecte“, spune Marian Staş.

“Nu cred că putem să ne uităm la simulari ca fiind prea grele sau prea uşoare. Ele sunt un exerciţiu, tocmai pentru a da posibilitatea elevilor să recapituleze”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educaţiei.

Tot mai mulţi „elevi problemă”
Problema elevilor neglijaţi de părinţi şi cu tulburări de comportament manifestate în şcoli a fost tema discuţiilor purtate joi, zilele trecute, în cadrul şedinţei organizate la Prefectura Braşov. La aceasta au participat reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi ai Direcţiei Asistenţă Socială Braşov.

„Discuţiile s-au axat pe câteva cazuri ale unor elevi cu tulburări de comportament manifestate în instituţiile de învăţământ pe care le frecventează. În aceste cazuri, intervenţia este în curs de desfăşurare la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în colaborare cu reprezentanţii Direcţie Asistenţă Socială Braşov şi a specialiştilor din alte instituţii.

Vorbim despre activităţi de consiliere pentru părinţi şi copii, dar şi de instituire a măsurii de protecţie specială într-unul din cazuri. De asemenea, am abordat şi câteva cazuri de copii neglijaţi de părinţi. Aceşti elevi au o frecvenţă redusă la cursuri sau chiar nu vin la şcoală”, a declarat prefectul Cătălin Văsii. La fel de îngrijorător este faptul că vârsta copiilor care manifestă tulburări de comportament a scăzut considerabil, a precizat acesta, citat de bzb.ro.

Advertisements
Previous Story

Mama Geaninei, tânără ucisă într-un grav accident, după ce s-a izbit violent de două autobuze, la jumătate de an de la tragedie: „Fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”

Next Story

(Video) Mărturia turiștilor blocați în telecabina de la Bâlea, în munţii Făgăraş: „Am crezut că vom muri”