Mama Geaninei, tânără ucisă într-un grav accident, după ce s-a izbit violent de două autobuze, la jumătate de an de la tragedie: „Fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”

Last Updated on martie 6, 2024 Mama Geaninei, tânără ucisă într-un grav accident, după ce s-a izbit violent de două autobuze, la jumătate de an de la tragedie: „Fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!” 1

Geanina avea 30 de ani și o viață întreagă înainte. Dar, anul trecut, în ultima zi de vară, tânăra a murit. La aproape jumătate de an de la teribilul accident, mama Geaninei nu își poate găsi încă liniștea. Aceasta spune că așteaptă de luni de zile ca autoritățile să ia măsuri împotriva persoanei vinovate de moartea fiicei sale.

Accidentul a avut loc în 31 august 2023, pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, în apropierea Cimitirului Municipal. Geanina se afla pe bancheta din spate a unui autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, care a pierdut controlul volanului, a sărit peste sensul giratoriu și s-a izbit violent de două autobuze din flota Tursib aflate în stație.
Zona s-a umplut rapid de echipaje medicale și de mașini de poliție. Salvatorii au extras-o pe Geanina dintre fiarele contorsionate și au început să o resusciteze, întrucât suferise un stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor intense ale medicilor, tânăra nu a răspuns manevrelor și a fost declarată decedată, scrie Ora de Sibiu.

În același timp, șoferul, dar și iubita acestuia, pasageră pe scaunul din dreapta, au fost răniți și au primit ajutor medical. Bărbatul a suferit fracturi la membrele superioare și un traumatism facial, iar cealaltă tânără, de 25 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral și unul costal. La câteva zile distanță, amândoi au fost externați din spital fiindcă starea lor de sănătate s-a îmbunătățit.

Mama Geaninei: „Nu au luat nicio măsură și fata mea putrezește în mormânt”
„După atâta vreme, nimic nu s-a făcut. Nici nu a început procesul. Azi (n.r.: 6 martie) ne-au chemat la declarații, să spunem noi ce știm, să spunem cine ne-a anunțat de accident, când ne-am dus la fața locului. Dar eu de câte ori m-am dus să întreb ce s-a mai întâmplat cu dosarul, mi-au zis că se derulează ancheta.

Au trecut șase luni de când fiica mea putrezește, iar el, șoferul, e bine-mersi. Nici permisul nu i l-au luat, circulă în continuare pe străzi. (…) Martorii ne-au spus că a avut viteza foarte mare, așa că am cerut să se facă o expertiză la mașină. La început au refuzat cererea, spunând că ei nu suportă cheltuielile pentru asta. Vom suporta noi cheltuielile, fiindcă dorim să vedem ce zice expertiza, să vedem cu cât a condus. Toată lumea îl știe pe băiatul ăsta că avea boala asta, să meargă tare, să facă raliuri”, a spus mama Geaninei.

Potrivit acesteia, Geanina și Sebastian, șoferul care a provocat accidentul, nu se cunoșteau de multă vreme și nu erau apropiați. Tânăra era prietenă cu iubita bărbatului. În seara de 31 august, ea s-a urcat pentru prima și ultima dată în mașina lui. „Fiica mea era prietenă cu iubita lui, cu fata care stătea pe locul din față. Ele erau prietene, dar niciodată nu s-a mai urcat în mașina lui. Acum a fost prima dată când a mers cu ei. (…) După accident am așteptat să aud că lui îi pare rău. Dar nu a dat niciun semn, nici măcar un mesaj, să ne zică că îi pare rău, să ne spună condoleanțe, să ne trimită o lumină, absolut nimic”, a mai adăugat mama Geaninei.

Mama Geaninei, tânără ucisă într-un grav accident, după ce s-a izbit violent de două autobuze, la jumătate de an de la tragedie: „Fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!” 2

Femeia își dorește ca procurorii să schimbe încadrarea juridică, iar șoferul care a provocat accidentul să fie cercetat pentru omor. „Am cerut la avocat să ceară să schimbe încadrarea. Acum e ucidere din culpă, dar vreau să se schimbe în omor, în altceva, să plătească și să facă pușcărie că i-a luat viața fetiței mele. Nu am nevoie de altceva, decât să facă închisoare, a mai spus femeia.

Tatăl Robertei, studenta din Brașov ucisă la 2 Mai, susține că Vlad Pascu este protejat. Mesajul tulburător al lui Cătălin Dragomir: ”Totul este o făcătură, o bătaie de joc”
Cătălin Dragomir, tatăl tinerei ucise de Vlad Pascu în tragedia de la 2 Mai, a făcut o serie de declarații tulburătoare. Bărbatul susține că ucigașul fiicei sale, Roberta, ar fi protejat de autoritățile române, iar procesul este o bătaie de joc, scrie Can Can.

Adrian Cuculis, avocatul familiei, susține că există un plan pentru ca șoferul să scape nepedepsit. Mai mult decât atât, tatăl Robertei consideră că familiile victimelor tragediei de la 2 Mai sunt supuse batjocorii pentru că Vlad Pascu este favorizat în proces. Cătălin Dragomir a transmis un mesaj tulburător cu privire la această situație.

„Pentru unii este un caz, pentru noi e o tragedie, şi chiar vorbesc şi în numele lui Valentin Olariu (n.red tatăl lui Sebi, tânăr ucis de Vlad Pascu la 2 Mai). Vreau să spun de la bun început, încă din 18 august, acest individ, acest cetățean Vlad Pascu, a fost protejat în continuu de când a fost prima oară oprit în Constanța. Ulterior, știm cu toții tot ce s-a întâmplat și de câte ori a fost protejat. Mai nou tot presează tribunalele pentru eliberarea sa în arest la domiciliu.”, a declarat Cătălin Dragomir, pentru Antena 3 CNN.

Cătălin Dragomir s-a înfuriat atunci când a auzit că Miruna și Mihai Pascu, părinții lui Vlad Pascu, au cerut amânarea primului termen în procesul în care sunt implicați, pe motiv că fiul lor nu poate fi prezent. Tatăl Robertei susține că totul este un fiasco, aducând în discuție și ce s-a întâmplat la Judecătoria Mangalia.

„Mai nou, ieri, am văzut pe toate canalele de televiziune că au apărut pe tapet cu primul termen de judecată al Mirunei Pascu și a lui Mihai Pascu. Eu am rămas stupefiat! Am rămas uimit de declarația celor doi, nu știu care dintre ei a făcut-o, pentru că a fost citați de unul dintre avocații lor, şi s-a amânat procesul celor doi.

Au cerut să amâne procesul celor doi, Miruna și Mihai, pentru că nu a putut fi în sală copilul lor, adică Vlad Pascu. Pentru ce să fie el acolo? Deci totul este un fiasco, totul este o făcătură, tot este o bătaie de joc la adresa instanțelor.

Deci, cui este frică de familia Pascu? Pe cine influențează familia Pascu? Din august și până inclusiv acum avem avocați, nu mai avem avocați, amânăm, nu amânăm. Ne cheamă ca pe tâmpiți la Mangalia, dar inculpatul principal, autorul principal a ceea ce s-a întâmplat, era de fapt la Constanța, n-am fost înștiințați.”, a mai spus Cătălin Dragomir.

Cătălin Dragomir: ”Nu putem să uităm un copil sfâșiat în două. A avut toate oasele rupte în ea”
Cătălin Dragomir a rememorat și scenele dramatice de la accidentul provocat de Vlad Pascu. Bărbatul susține că fiica lui a fost sfâșiată în două de mașina tânărului care a ucis-o. De asemenea, a insinuat că familia șoferului încearcă să profite de situația financiară foarte bună pe care o are.

„Să-și închipuie toată lumea, o rugăminte am, ca să rememorăm că la noi, la Cătălin Dragomir și la Valentin Olariu, la familiile noastre noi nu putem să uităm un copil sfâșiat în două. Mă refer la Sebi, și copila mea fără jumătate din partea dreaptă a capului și toate oasele rupte în ea, la 150 la o oră!

Când experții la momentul respectiv, atunci, în zilele acelea au spus «Nu, domnule, că au fost 102km/h!» Eu am spus întotdeauna că n-a avut cum să aibă 102km/h, că are vizibilitate redusă.

Eu ca și contribuabil, noi toată lumea din țara asta plătim pentru toate autoritățile. Tot ce înseamnă poliție, și poliția penitenciarelor, și poliția de vamă, și magistratură. Și orice înseamnă stat, bugetari. Banii mei sunt buni, că merg acolo.

Banii familiei Pascu sunt mai buni decât ai noștri și se face scut pentru el? Serios dacă cineva găsește că banii ăia sunt mai buni, apoi familia Pascu să țină statul și să facă legea în țara asta”, a mai spus tatăl Robertei.

Previous Story

(Video) Cum va arăta cel mai mare parc al Brașovului: Lubrifin – IUS – Lemexim. „Terenul pentru care este propus parc este proprietate privată, iar intenția municipalității brașovene este să demareze procedurile de expropriere”

Next Story

Ce viitor ne așteaptă. Replica a unui elev după ce a dat simularea BAC-ului la Matematică: „Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Eu sunt un om inteligent, nu sunt deștept. M-am născut cu mintea de conducător. O să fiu conducător”