(Video) Cum va arăta cel mai mare parc al Brașovului: Lubrifin – IUS – Lemexim. „Terenul pentru care este propus parc este proprietate privată, iar intenția municipalității brașovene este să demareze procedurile de expropriere”

Last Updated on martie 6, 2024 (Video) Cum va arăta cel mai mare parc al Brașovului: Lubrifin – IUS – Lemexim. „Terenul pentru care este propus parc este proprietate privată, iar intenția municipalității brașovene este să demareze procedurile de expropriere” 1

Primăria Brașov a anunțat că în 12 martie, începând cu ora 16.00, organizează o consultare publică pe tema proiectului parcului de pe fosta platformă industrială Lubrifin – IUS – Lemexim, între străzile Hărmanului – Brândușelor -Toamnei. Conform proiectului propus, pe o suprafață de 91.987 de m.p., primăria vrea să amenajeze o zonă cu facilități de relaxare și practicare a sportului în aer liber.

Brașovenii sunt invitați la consultarea publică marți, 12 martie, ora 16.00, în sala de ședinte a Consiliului Local sau on-line, pe platforma Zoom. Cei interesați se pot înscrie până în data de 12 martie, ora 14:00, completând un formular de înscriere, disponibil pe site-ul Primăriei Brașov, la secțiunea „Consultări publice”.
Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că acesta va fi cel mai mare parc din Brașov.

Terenul pentru care este propus parc este proprietate privată, iar intenția municipalității brașovene este să demareze procedurile de expropriere. Studiul de fezabilitate e pregătit pentru a fi recepționat, cuprinzând propunerea de amenajare a parcului, cu zone de relaxare, zone de petrecere a timpului liber și evenimente, dar și zone pentru practicarea sportului”, a declarat primarul, citat de bzb.ro.

Conform proiectului Studiului de fezabilitate spațiul parcului a fost împărțit în mai multe zone. Astfel, proiectanții au gândit un nucleu central, cu zonă de întâlnire și odihnă, un amfiteatru, care va permite și organizarea de evenimente, un turn de observație, cu platformă de observare (birdwatch), un mic lac și o zonă pentru yoga.

De asemenea, parcul va mai cuprinde mai multe terenuri de sport, un skatepark, o zonă pentru practicarea parkour-ului, o zonă de fitness pentru seniori, loc de joacă pentru copii și o roată panoramică. De asemenea, va fi amenajată o grădină cu flori, o zonă cu hamace. Nu în ultimul rând, vor fi realizate 3 zone pentru plimbarea câinilor, scrie Monitorul Expres.

Parcul de agrement din zona “La Iepure”, din cartierul Răcădău
Pe o suprafață de peste 16.000 de mp, cu o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, Primăria Brașov a amenajat o zonă verde, cu alei pietonale, foișoare, balansoare, locuri de joacă, fântână arteziană decorativă și mese de șah. Cu această ocazie, primarul Allen Coliban a scos în evidență faptul că acest parc va deveni și o zonă în care vor avea loc numeroase evenimente, pe lângă activitățile sportive și de agrement.

Este un parc deschis tuturor copiilor și tinerilor, dar și adulților. Un parc în care poți să înveți să folosești bicicleta de la primele viraje și primele pedale, până la cel mai avansat nivel. În vârful dealului avem rampe pentru sărituri și mă bucur că astăzi, la deschidere, a fost plin. A fost conceptul de eveniment care are și o scenă pentru trupele tinerilor din Brașov. Este un concert făcut cu zero buget, dar cu foarte mult entuziasm, un eveniment al comunității, așa cum este și acest parc”, a precizat primarul Allen Coliban, potrivit Radio Romania Brasov.

Pe o suprafață de 14.000 mp, au fost amenajate zone verzi irigate și s-au plantat aproximativ 400 de arbori. Acestora li se adaugă zone verzi, cu flori și arbuști decorativi.

Previous Story

(Video) Brașovul construiește. Cel mai mare şantier al Braşovului, după Aeroport: Polivalenta va fi gata la timp

Next Story

Mama Geaninei, tânără ucisă într-un grav accident, după ce s-a izbit violent de două autobuze, la jumătate de an de la tragedie: „Fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”