Brașov. Mergi? Festivalul Clătitelor. Cap de afiş, Taraful Rutenilor cu Carmen Chindriş

Last Updated on martie 28, 2024 Brașov. Mergi? Festivalul Clătitelor. Cap de afiş, Taraful Rutenilor cu Carmen Chindriş 1

Fasching Prejmer- „Sărbătoarea Clătitelor”, a 17-a ediţie, a fost amânat pentru perioada 6-7 aprilie 2024.
Programul a fost stabilit, clătite gustoase facem, la caravană şi măşti lucrăm de ceva vreme, iar artiştii, dansatorii şi fanfara sunt cu toţii pregătiţi. Localnicii şi-au scos din cufere, straiele de Sărbătoare. Vă aşteptăm cu voie bună şi muuuulte clătite!”, a transmis Primăria Prejmer.

Capete de afiş vor fi: sâmbătă – Feli şi Compact, Paul Ciuci, duminică – Adda şi Taraful Rutenilor cu Carmen Chindriş
Festivalul Clătitelor de la Prejmer urma să se ţină în acest an pe 10-11 februarie 2024, a fost amânat apoi pentru 16-17 martie 2024, iar acum pentru 6-7 aprilie, pentru că autorităţile vor să îl lege de postul Paştelui ortodox, în loc de cel catolic, anunță bzb.ro.

Duminica Ortodoxiei la Hălchiu: Ziua în care s-au binecuvântat icoanele sătenilor, iar apoi s-a mers în procesiune pe străzile comunei
În prima duminică din Postul Mare – 24 martie, Duminica Ortodoxiei – în Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Hălchiu s-a organizat o procesiune cu sfintele icoane, conform bzb.ro.

Astfel, după Sfânta Liturghie, s-au binecuvântat icoanele aduse de credincioşi de acasă, iar apoi, în rugăciune şi în cântare, s-a mers pe câteva străzi ale localităţii, având în faţă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa din Sfântul Munte Athos.

Această procesiune s-a vrut a fi în primul rând o chemare la rugăciune şi responsabilitate a întregii comunităţi în faţa pericolelor şi ispitelor care ne împresoară, apoi o mărturie firească legată de biruinţa Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor şi nu în ultimul rând, s-a dorit a fi un preambul al Marşului pentru viaţă care va avea loc la Braşov în ziua de 30 martie. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a transmis Mitropolia Ardealului.

Previous Story

Sâmbătă se schimbă ora. Brașovul trece la ora de vară

Next Story

Brașov. Cine își mai permite? Brașovenii plătesc, în medie, mai mult de jumătate din salarii pe chirie