Brașov. Fântânile arteziene din Brașov vor fi pornite mult mai devreme anul acesta. „Având în vedere că se anunță temperaturi ridicate, în perioada următoare vom face toate lucrările necesare de punere în funcțiune a cișmelelor și a fântânilor arteziene”

Last Updated on martie 28, 2024 Brașov. Fântânile arteziene din Brașov vor fi pornite mult mai devreme anul acesta. „Având în vedere că se anunță temperaturi ridicate, în perioada următoare vom face toate lucrările necesare de punere în funcțiune a cișmelelor și a fântânilor arteziene” 1

În scurt timp, vor fi verificate toate fântânile arteziene din municipiul Brașov și vor fi făcute lucrările necesare pentru a fi puse în funcțiune, anunță G4Media.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, susține că s-a semnat un contract cu o firmă care va asigura mentenanța lor.

Având în vedere că se anunță temperaturi ridicate, în perioada următoare vom face toate lucrările necesare de punere în funcțiune a cișmelelor și a fântânilor arteziene. Sperăm în câteva săptămâni să le putem da drumul. Avem un acord cadru cu o firmă care aparține municipalității, se va semna un contract subsecvent și vor începe lucrările, adică nu mai suntem nevoiți să trecem printr-o procedură de achiziție”, spune Sorin Toarcea, citat de Biz Brasov.

În municipiul Brașov sunt, în prezent, 22 de țâșnitori stradale şi 12 fântâni arteziene. Acordul cu RIAL, care se ocupă de mentenanța acestora, are o valoare de peste 3,5 milioane lei, fără TVA, fiind valabil pentru doi ani.

Vremea în toată țara joi, 28 martie 2024
Joi, vremea se va încălzi și temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua mai ales sub formă de aversă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Oltenia și local în celelalte regiuni. Izolat vor fi descărcări electrice, iar în nord-vestul teritoriului și la munte cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, scrie Antena 1.

Pe crestele montane vor fi precipitații mixte, cu precădere noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 40-50 de kilometri pe oră. Temperaturile minime se vor situa între -1 în estul Transilvaniei și până la 11 grade în sudul Banatului și pe litoral.

Bazinul Olimpic Braşov, închis în weekend
Primăria Braşov a anunţat că Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” va fi închis în acest weekend. Decizia a fost luată de Direcţia de Administrare a Infrastructurii Sportive Braşov având în vedere că în perioada 29 martie – 1 aprilie (inclusiv) la bazin se vor executa lucrări periodice de dezinsecţie şi dezinfecţie. De marţi, 2 aprilie, bazinul va reveni la programul normal, scrie bzb.r0.
Tarifele la bazin sunt cuprinse între 20 de lei/pers/serie (pentru adulţi) şi 1 leu pentru copiii cu vârsta mai mică de 7 ani.

Previous Story

Video Brașov. Drogat?! Un tânăr „ne-a prezentat poziţia stând pe mașină în mers”. Ce spune Poliția

Next Story

Sâmbătă se schimbă ora. Brașovul trece la ora de vară