Brașov. A fost prins hoțul care a furat defibrilatorul din Piața Sfatului. „A fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situații de risc”

Last Updated on martie 20, 2024 Brașov. A fost prins hoțul care a furat defibrilatorul din Piața Sfatului. „A fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situații de risc” 1

Polițiștii brașoveni l-au prins pe hoțul defibrilatorului din Piața Sfatului, dar încă nu au găsit dispozitivul medical
Defibrilatorul montat în Piața Sfatului din municipiul Brașov a fost furat. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru, după ce în august 2023, un alt defibrilator gratuit a dispărut însă acum din Livada Poștei, anunță G4Media.

Hoțul defibrilatorului din Piața Sfatului a fost prins de polițiștii brașoveni. Potrivit agenților, furtul a avut loc la începutul lunii ianuarie.
La data de 05 ianuarie a.c. polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au fost sesizați despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public în zona Piața Sfatului, din municipiul Braşov, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situații de risc. Imediat după primirea sesizării, echipa de cercetare formată din criminaliști și polițiști de investigații, s-a deplasat la fața locului pentru a identifica și ridica probe în cauza semnalată.

În scurt timp, polițiștii au identificat persoana suspectată de comiterea faptei, un bărbat de 42 de ani, pe care l-au reținut și introdus în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Braşov, pentru o perioadă de 24 de ore. În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal constituit sub aspectul săvarsirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat agentul-șef principal de poliție Daniel Zontea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, citat de Biz Brasov.

Polițiștii au anunțat că vor continua cercetările „în vederea identificării și recuperării bunului ce face obiectul dosarului penal instrumentat”.

Jurnalistul Observator, Claudiu Loghin: „Defibrilatorul montat în Piața Sfatului a „făcut picioare”. Flanșele încuietorii par forțate, cutia e dată cu pulbere pentru relevarea urmelor papilare.
Nu e prima oară când se întâmplă așa ceva. La sfârșitul lui august, anul trecut, defibrilatorul dintr-o altă zonă turistică aglomerată a Brașovului – Livada Poștei, a fost furat. 100 de euro, de vânzare, pe net. Un strop de șansă, două cadre medicale smart, polițiști iuți și aparatul s-a întors după două săptămâni în cutie.”

Previous Story

(Video) Accident Brașov. 4 persoane rănite după ce au intrat cu mașina în Primărie. Șoferul a distrus tot ce i-a ieșit în cale pe o distanță de aproape 100 de metri

Next Story

(Video) Maşină ruptă în două, în urma unui accident grav. Șoferul a ieșit pe propriile picioare din autoturism, vizibil amețit