Aeroportul Brașov. Șeful CJ: „Cred că se va întoarce și Dan Air. Discuții foarte avansate cu cei de la LOT”

Last Updated on martie 2, 2024 Aeroportul Brașov. Șeful CJ: „Cred că se va întoarce și Dan Air. Discuții foarte avansate cu cei de la LOT” 1

Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, a vorbit într-un interviu pentru Transilvania Business despre dezvoltarea Aeroportului Brașov. Estimări pentru 2024: peste 200.000 pasageri, creșterea numărului de operatori, reîntoarcerea Dan Air. Investițiile cuprinse în strategia de dezvoltare sunt detaliate de președintele CJ Brașov.

Anul acesta sigur vom depăși 200.000 pasageri, este garantat. Ținând cont de informațiile din piață și feedback-ul oferit de operatori, cu siguranță vom depăși borna de 200.000 pasageri.
Vor începe să vândă bilete cei de la Fly Lili. Se dezvoltă Wizz Air și mai suntem în discuții foarte avansate cu LOT (n.r. compania aeriană poloneză).

Sperăm că în momentul în care ai trei operatori lucrurile se simplifică. Fly Lili își aduce o aeronavă la Brașov și va genera 30.000 pasageri pe lună. Cred că în momentul în care ai 3-4 operatori și pleacă unul dintre ei, atunci impactul negativ va fi ceva mai redus. Sunt inevitabile astfel de situații pentru un aeroport tânăr.

Important este să avem o cadență normală, să ne menținem încrederea în acest business că va deveni benefic pentru toți brașovenii și nu numai. Din luna iunie, alături de Wizz Air, va veni un al doilea operator, respectiv Fly Lili, iar cu al treilea sunt în discuții foarte avansate, adică cu cei de la LOT. Mai mult, cred că se va întoarce și Dan Air peste ceva timp.

Am vorbit personal cu oameni din grupul care au legături cu patronii Dan Air și cred că pot opera și la Bacău și la Brașov, fără probleme. Ei au putut aplica pe acel ajutor de minimis, iar noi, la momentul respectiv, nu puteam să-l oferim. Până la urmă nu trebuie să creăm un mediu concurențial în care să ne canibalizăm. Fiecare luptă ca în județul pe care-l administrează cetățenii să profite de toate investițiile realizate.

Excepție face că dacă Bacăul are aeroport de foarte mulți ani, Brașovul are doar de 10 luni. Chiar dacă-l avem de scurtă vreme, recunoaștem că ni l-am dorit de acum 40 – 50 de ani. Părinții mei își doreau să avem un aeroport la Brașov” a declarat Todorică-Constantin Șerban pentru Transilvania Business.

Budapesta, cea mai nouă destinaţie de la Aeroportul Braşov-Ghimbav
Operatorul de transport aerian WIZZ AIR va introduce, din luna iunie a acestui an, o nouă destinaţie de zbor de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, a anunţat conducerea Regiei, scrie brasovmetropolitan.ro.

Noua destinaţie de zbor a WIZZ AIR, de la Aeroportul Braşov, va fi Budapesta, iar primele călătorii vor fi introduse din 18 iunie.
Potrivit Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov, vor fi trei zboruri săptămânale Budapesta (BUD) – Braşov (GHV) – Budapesta (BUD), programate în fiecare marţi, joi şi sâmbătă.

Orarul zborurilor spre capitala Ungariei este următorul:
decolare de la Budapesta (BUD) la ora locală 05:15 – aterizare la Braşov (GHV) la ora locală 07:30;
decolare de la Braşov (GHV) la ora locală 08:05 – aterizare la Budapesta (BUD) la ora locală 08:15;
Compania WIZZ AIR a pus deja în vânzare bilete pe site-ul propriu https://wizzair.com/ro-ro/

Previous Story

Schema prin care doi angajaţi de la aeroport au furat 260.000 de euro de la Wizz Air în câteva luni

Next Story

Compania Fly Lili angajează personal din Brașov. Cerințe pentru echipajul de cabină. ”Sunteți gata să vă înălțați spre o carieră plină de satisfacții?”