Schema prin care doi angajaţi de la aeroport au furat 260.000 de euro de la Wizz Air în câteva luni

Last Updated on martie 1, 2024 Schema prin care doi angajaţi de la aeroport au furat 260.000 de euro de la Wizz Air în câteva luni 1

Doi bărbaţi au furat un sfert de milion de euro din avioanele unei mari companii aeriene. Erau şoferii firmei care se ocupa de aprovizionarea cărucioarelor cu băuturi şi parfumuri din aeronave. Câteva luni bune au luat sume importante din încasările zilei, dar şi produse.

Doi angajaţi ai unui magazin din aeroportul Otopeni, prinşi că furau bani şi produse vândute în avion, de 260.000 de euro.
Angajaţii companiei aeriene lăsau în avion pe timpul nopţii, în cărucioare, pungi sigilate cu banii obţinuţi din vânzarea de mâncare, băuturi sau parfumuri. Tot acolo rămâneau şi produsele scoase la vânzare a doua zi. Cei doi suspecţi trebuiau să refacă stocurile aşa că aveau acces în aeronave. Luau o parte din bani şi din bunuri iar apoi puneau un sigiliu nou. Astfel, cei doi bărbaţi au reuşit să fure peste 260.000 de euro.

Cum a fost descoperită schema celor doi
Bogdan Dinu, reporter Observator: Primul care a intrat la bănuileli a fost administratorul firmei la care lucrau, când şi-a dat seama că lipsesc sume importante de bani. El a fost şi cel care a anunţat poliţia. Apoi, agenţii au urmărit câteva zile drumul celor doi spre şi dinspre aeroport până când i-au prins.

La ei acasă, poliţiştii au găsit o parte din bunurile furate.
Anne Ciolcă, Poliția Ilfov: În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au descoperit mai multe bunuri şi aici vorbim despre produse alimentare şi cosmetice, despre ceasuri, parfumuri, băuturi alcoolice.

Indivizii sunt sub control judiciar pentru 60 de zile
Cei doi indivizi erau şoferi pe camionul care transporta banii şi bunurile. Responsabilă pentru aprovizionarea cărucioarelor din avioane era o companie din Ungaria. Aceasta a subcontractat afacerea către o societate românească. Cei doi bărbaţi sunt acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

Călătorii de pe Otopeni trebuie să se aștepte la unele întârzieri la control. Capacitatea de procesare va fi redusă din cauza reconfigurării Schengen

Măsurile pe care autoritățile le implementează, începând de vineri, pentru reconfigurarea terminalelor Schengen / non- Schengen la Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor duce la creșterea duratei de procesare la controlul de securitate, la orele de vârf, anunță oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), scrie Gandul.info.

Porțile de control automat la frontieră (ABC – automatic border control) vor fi relocate începând de vineri, 1 martie 2024, de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, de pe actualul flux de Plecări Internaționale pe viitorul flux de Plecări non-Schengen.
Acest demers vine în continuarea măsurilor luate pentru implementarea fluxurilor Schengen / non- Schengen la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, astfel că, temporar, capacitatea de procesare va fi redusă pe fluxurile internaționale.

Având în vedere că toți pasagerii internaționali sunt, deocamdată, pe același flux, Și pe fluxul de Sosiri Internaționale capacitatea de procesare va fi temporar redusă, ca urmare a lucrărilor de relocare a unor ghișee de control de frontieră către noul flux non-Schengen.

„CNAB și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în luna martie, când se finalizează reconfigurarea Schengen a terminalelor Aeroportului Henri Coandă”, transmis Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Potrivit oficialului, procesarea este așteptată să dureze mai mult la orele de vârf, în luna martie, și mai puțin începând din aprilie. Pentru moment, recomandarea reprezentantului CNAB este ca pasagerii internaționali să vină cu o jumătate de oră în plus înainte de termenul standard pentru check-in, pentru zborurile la orele de vârf.

Previous Story

Brașovul zboară în vacanță. Aeroportul Brașov: „8 zboruri charter pe săptămână: 5 către Antalya şi câte unul spre Hurghada, Creta şi Hammamet”. Programul zborurilor

Next Story

Aeroportul Brașov. Șeful CJ: „Cred că se va întoarce și Dan Air. Discuții foarte avansate cu cei de la LOT”