Last Updated on februarie 28, 2024
Anual, în data de 3 martie, se sărbătorește la nivel internațional Ziua Mondială a Faunei Sălbatice, o oportunitate de a cunoaște varietatea faunei și florei sălbatice și de a crește gradul de conștientizare cu privire la multitudinea de beneficii pe care conservarea lor le oferă oamenilor.
Grădina Zoologică Brașov se alătură acestui demers și organizează duminică, 3 martie, un eveniment dedicat acestei zile la care sunt invitați toți iubitorii de animale și natură, indiferent de vârstă. Activitățile ce vor avea loc sunt concepute pentru a oferi o experiență educativă, interactivă și memorabilă tuturor vizitatorilor, promovând în același timp importanța conservării și protejării faunei sălbatice și a habitatelor lor naturale, scrie brasov.net.
Programul activităților este următorul:
10:00 – 10:30 – Deschiderea evenimentului
Despre diversitatea faunei sălbatice și necesitatea protejării acesteia.
10:30 – 12:00 – Ateliere interactive pentru copii: „Explorând diversitatea faunei sălbatice”
Copiii sunt invitați să participe la ateliere creative și jocuri educative, în care vor explora diferite specii de animale sălbatice din întreaga lume.
12:00 – 14:00 – Tur ghidat și prezentarea habitatelor speciilor reprezentative
Tur ghidat în Grădina Zoologică Brașov pentru a descoperi habitatul și caracteristicile unor specii reprezentative.
Prezentare detaliată despre nevoile și amenințările speciilor respective și importanța conservării ecosistemelor lor naturale.
14:00 – 14:30 – Sesiune de întrebări și răspunsuri
Oportunitate pentru vizitatori de a pune întrebări și de a discuta cu responsabilii educaționali despre fauna sălbatică și eforturile de conservare.
Discuții despre modul în care fiecare persoană poate contribui la protejarea și conservarea faunei sălbatice și a mediului înconjurător.
14:30 – 15:40 – Joc interactiv pentru copii: – „Descoperă lumea urșilor: Construiește-le casa”
Educarea participanților cu privire la habitatul natural al urșilor și factorii care îl influențează.
Promovarea conștientizării asupra importanței conservării habitatului urșilor și a protejării speciei.
15:40 – 16:00 – Încheierea evenimentului și mulțumiri
Dino Parc Râşnov participă la activităţi educaţionale gratuite pentru elevi şi profesori în cadrul programelor naţionale Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde
Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, participă la programele naţionale Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Până la 26 aprilie, Dino Parc Râşnov oferă elevilor şi profesorilor din instituţiile de învăţământ şcolar şi preşcolar din România pachete speciale cu activităţi gratuite, potrivit stiripesurse.ro.
Astfel, Dino Parc Râşnov propune un pachet special pentru fiecare grup şcolar. Pentru fiecare 10 copii, se oferă intrarea gratuită unui cadru didactic însoţitor. În plus, în preţul fiecărui bilet de copil sunt incluse gratuit şi trei activităţi, la alegere dintre:
Traseu de aventură pentru tot grupul;
Acces la Cinema 9 D pentru tot grupul;
O plimbare cu Dino Trenuleţul pentru tot grupul;
Un tur ghidat tematic, la alegere dintre cel dedicat dinozaurilor şi cel dedicat arborilor, care se face alături de un dendrolog pentru prezentarea şi recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti din parc;
O activitate de tipul Dino Hunt, pe un traseu interactiv, sau Olimpiada Dinozaurilor – o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii trebuie să răspundă după finalizarea plimbării în parc, pentru a primi insigna şi diploma de paleontolog;
Acces în Labirintul cu Lasere pentru tot grupul;
Atelier de pictură pentru tot grupul.
Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov, a declarat: „Încă din toamna anului trecut am avut bucuria de a fi vizitaţi de grupuri de elevi care aşteptau cu nerăbdare să descopere activităţile pe care le-am pregătit pentru acest sezon al programelor Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Ne bucurăm, ca de fiecare dată, să fim un partener strategic al instituţiilor de învăţământ care vor să le insufle elevilor pasiunea pentru paleontologie, ştiinţe ale naturii şi ecologie. În lumina noilor descoperiri paleontologice, nu putem decât să sperăm că poate şi unul dintre copiii care ne vizitează îşi va găsi aici curiozitatea şi, de ce nu, va continua să ducă mai departe amprenta paleontologilor de până acum”.
În anul şcolar 2022-2023 peste 50.000 de elevi şi cadre didactice au trecut pragul parcului în perioada celor două programe naţionale. Elevii şi profesorii au oportunitatea de a explora un traseu vast de 4 hectare în cadrul Dino Parc Râşnov. Aici, vor întâlni peste 120 de dinozauri în mărime naturală, vor descoperi expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale unice în România, vor admira un terrarium cu reptile vii, vor explora o zonă dedicată dinozaurilor care au trăit pe teritoriul României, vor experimenta simularea unei erupţii naturale a unui vulcan, şi vor descoperi trei tipuri diferite de cutremure printr-o platformă specială. De asemenea, amfiteatrul în aer liber, dotat cu un ecran mare, oferă un mediu captivant unde cadrele didactice pot ţine lecţii antrenante.
Programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate, contactând direct reprezentanţii Dino Parc Râşnov la telefon: 0741 208 703 sau prin e-mail: info@dinoparc.ro
Expoziţie de păsări, iepuri, porumbei de rasă, în Brașov
Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici în Rasă Pură „Ţara Făgăraşului” organizează o expoziţie de păsări, iepuri şi porumbei de rasă în acest weekend, 2 martie, ora 08.00 – 3 martie, ora 14.00, la Braşov, în Sala de Sport a Şcolii Generale nr. 11, din str. Busuiocului nr. 1, informează Bună Ziua Brașov.
„Vă aşteptăm să vizitaţi un număr de peste 300 de păsări de curte din rasă pură, peste 100 de iepuri uriaşi şi pitici de rasă, precum şi un număr de peste 150 de porumbei de frumuseţe şi de zbor. Totodată, culoare expoziţiei vor da Gâştele de Toulose, de Pomerania şi raţele exotice”, a spus Adrian Ioan Trîmbitaş, presedintele Asociaţiei „Ţara Făgăraşului”, conform Monitorul Expres.
Costul unui bilet de intrare este 10 lei, iar copiii însoţiţi de părinţi au intrarea gratuită.