Foto Brașov. Se deschide un nou parc. „Copii, părinți și bunici, vă invit cu mic, cu mare La Iepure. Vă așteaptă 40 de biciclete, un pumptrack fain, locul de joacă pentru copii, poligon”

Last Updated on februarie 28, 2024 Foto Brașov. Se deschide un nou parc. „Copii, părinți și bunici, vă invit cu mic, cu mare La Iepure. Vă așteaptă 40 de biciclete, un pumptrack fain, locul de joacă pentru copii, poligon” 1

Așteptat de mai mult timp, noul parc de agrement amenajat în zona „La Iepure” se va deschide pentru public începând de sâmbătă, 2 martie. Anunțul a fost făcut de către primarul Allen Coliban, care a adăugat faptul că vor fi deschise toate funcțiunile, inclusiv pistele de pumptrack și poligonul pentru micuții cicliști, iar în plus, vor fi disponibile și 40 de biciclete pentru închiriere, scrie Biz Brasov.

Vă invit la deschiderea oficială a celui mai nou parc al Brașovului. Copii, părinți și bunici, vă invit cu mic, cu mare La Iepure.
Vă așteaptă 40 de biciclete, un pumptrack fain, locul de joacă pentru copii, poligonul pentru cei mai mici dintre brașoveni unde pot învăța abilități specifice, dar și zonele de relaxare pentru toate vârstele.
Vă pregătim mai multe surprize pentru ziua de sâmbătă, de care vă invit să ne bucurăm în număr cât mai mare”, a spus Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Suprafața de peste 16 mii de metri pătrați a fost reamenajată anul trecut, au fost construite alei pietonale, piste de biciclete, un pavilion administrativ, fântână arteziană, aparate de fitness, mobilier urban din lemn, bănci, locuri de joacă pentru copii și un poligon de învăţare a mersului pe bicicletă în siguranţă destinat copiilor.

Cea mai mare suprafaţă revine zonelor verzi, înierbate sau plantate cu flori, arbuşti decorativi şi au fost plantați și aproximativ 400 arbori. Pentru această zonă au fost alese plante specifice vegetaţiei locale sau bine aclimatizate pentru condiţiile specifice Văii Cetăţii.

Foto Brașov. Se deschide un nou parc. „Copii, părinți și bunici, vă invit cu mic, cu mare La Iepure. Vă așteaptă 40 de biciclete, un pumptrack fain, locul de joacă pentru copii, poligon” 2 Foto Brașov. Se deschide un nou parc. „Copii, părinți și bunici, vă invit cu mic, cu mare La Iepure. Vă așteaptă 40 de biciclete, un pumptrack fain, locul de joacă pentru copii, poligon” 3

Primăria Brașov vrea bani europeni pentru a amenaja noile parcuri propuse lângă Cetățuie și pe strada Lânii. Investițiile în amenajări depășesc 100 de milioane de lei
Parcul de pe strada Lânii se va amenaja pe o suprafață de 31.080 de m.p., teren aflat în proprietatea Municipiului, vizavi de Serviciul Județean de Protecție a Plantelor.

Primăria Brașov vrea bani europeni pentru a amenaja noile parcuri propuse lângă Cetățuie și pe strada Lânii. Investițiile în amenajări depășesc 100 de milioane de lei
Propun Consiliului Local spre aprobare indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru noul parc de pe strada Lânii, o amenajare de trei hectare, 22.000 de metri pătrați care vor fi infrastructură verde, amenajări peisagistice, dar vor exista și zone de relaxare, zone dedicate copiilor, zone de joacă pentru copiii mici dar și pentru copiii mai mari, zonă dedicată posesorilor de animale de companie și, totodată, un amfiteatru în aer liber pentru evenimente.”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform studiului de fezabilitate, zona verde va ocupa peste 22.000 de metri pătrați și va cuprinde suprafețe cu gazon, cu arbori și arbuști și cu flori perene.

Există bani europeni rezervați pentru reconversia unor terenuri în zone verzi
Pe lângă zona verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii de până la 6 ani și pentru copii mai mari, teren de fitness, un teren destinat animalelor de companie, două foișoare de recreere, un amfiteatru cu scenă pentru evenimente în aer liber, alei pentru biciclete și pietonale, cișmele, toalete și locuri de parcare.

Valoarea totală pentru realizarea acestui parc este de 34.515.337,32 lei inclusiv TVA. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, municipalitatea va încerca să acceseze fondurile necesare prin Programul Operațional Regional, 2021 -2027, unde există o prealocare pentru Brașov pentru reconversia de zone verzi. Durata totală de implementare este de 20 luni, din care 10 luni execuția lucrărilor.

Parcul de la Cetățuie
Obiectivul principal pentru amenajarea acestui parc este de a pune în valoare cadrul natural, cu crearea unor accese facile și transformarea ei în zonă de promenadă și relaxare.

,,Dealul Cetățuii va cunoaște un nou aspect, o amenajare sub formă de parc, cu accese suplimentare din zona nordică și din zona estică, care să integreze totul într-un circuit pietonal pentru toți cei care vor să viziteze cetatea, dar și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de relaxare sau a unui loc de joacă. Vor fi amenajate luminișuri, vor fi amenajate noi alei, vor fi amenajate platforme și zone de belvedere, locuri de joacă pentru copii. Toate aceste lucruri sunt parte a unui proiect care ajunge la un buget de 70 de milioane de lei, bani pe care intenționăm să-i atragem prin fondurile europene disponibile pe noul Program Operațional Regional”, a precizat primarul Allen Coliban.

Vor fi reabilitate aleile pietonale pavate existente în jurul Cetățuii, va fi reamenajat traseul istoric de acces, cu posibilitatea de a realiza legături ulterioare cu strada Mihai Eminescu. De asemenea, va fi reabilitat accesul pietonal principal, din strada Maior Ioan Cranța.

Se vor realiza noi accese pietonale în partea nordică și estică a sitului, care să favorizeze legăturile cu cartierele învecinate.
Punerea în valoare a caracterului natural al amplasamentului se va face prin amenajarea unor trasee pietonale cu scări și platforme metalice în zonele greu accesibile.

În partea nordică a cetățuii este propusă crearea unei platforme metalice pentru belvedere.
De asemenea, vor fi create zone de întâlnire, odihnă și ședere de-a lungul aleilor de promenadă adaptate pentru diferite tipuri de utilizatori.

Previous Story

 Zoo Braşov, surprize pentru micii vizitatori de Ziua Mondială a Faunei Sălbatice. Dino Parc Râşnov participă la activităţi educaţionale gratuite pentru elevi şi profesori în cadrul programelor naţionale Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde

Next Story

Un șofer din Brașov a produs un  accident în lanț în Sibiu. A proiectat o șoferiță într-un alt autoturism. Greșeala brașoveanului