Cazul studentei din Brașov. Șoferul drogat vrea să iasă din puşcărie pentru a începe studiile. Mama tânărului: “A fost un copil olimpic”

Last Updated on februarie 28, 2024 Cazul studentei din Brașov. Șoferul drogat vrea să iasă din puşcărie pentru a începe studiile. Mama tânărului: "A fost un copil olimpic" 1

Vlad Pascu rămâne după gratii. Tânărul, care a ucis o studentă din Brașov și un alt tânăr după ce s-a drogat şi a urcat la volan, a cerut pentru a şasea oară să fie judecat în arest la domiciliu. A spus că regretă ce s-a întâmplat, dar că nu se aştepta să întâlnească pietoni pe drumul care leagă Vama Veche de 2 Mai.
Nu a explicat însă şi de ce avea o viteză de peste 150 de kilometri pe oră pe un drum cu limită de 90.

Apărarea tânărului cere eliberarea acestuia pe motiv că dreptul la educație (de a merge la facultate iar în închisoare nu are condiții de a învăța) este mai importantă decât pedeapsa pentru că a ucis doi tineri. Probabil se vor găsi și judecători care să fie de acord cu tânărul. La un moment dat.

Cosmina Balint, reporter Observator: Vlad Pascu a motivat în fața judecătorilor faptul că regretă ce a făcut și că a comis accidentul pentru că nu avea vizibilitate în momentul în care a dat peste tinerii aflați la marginea drumului. Mai mult decât atât, a susținut în fața magistraților că își dorește o pedeapsă mai blânda pentru că vrea să se înscrie la facultate.

A cerut această schimbare din arestul preventiv în arest la domiciliu, motivând și faptul că în închisoare nu există dreptul la educație. Tot astăzi, în fața judecătorilor de la Tribunalul din București, au venit și părinții lui Vlad Pascu. La ieșirea din tribunal, mama acestuia a spus că fiul ei este olimpic și că nu i-ar fi dat niciun fel de pastilă așa cum reiese din rechizitoriul DIICOT.

Amintim faptul că în urmă accidentului din august 2023, două persoane și-au pierdut viață, iar alte trei au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Reporter: Cum comentați faptul că Vlad Pascu încearcă să scape de arest că să înceapă studiile?
Mama lui Vlad Pascu: A fost un copil olimpic.

Cum a intrat în tribunal, aşa a şi ieşit. Ascuns de poliţişti. Într-un răspuns pentru Observator, seful Adiministraţiei Naţionale a Penitenciarelor spune că: Avem obligaţia de a nu permite celor aflaţi în custodia noastră să fie supuşi oprobriului public.

Îl contrazic chiar subalternii.
Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP, conform Observator Tv: Ceea ce ne deranjează pe noi este că transformă poliţiştii de penitenciare în bodyguarzii unui drogat care a omorât doi copii nevinovaţi. De ce nu face acest lucru poliţia penitenciarelor cu toţi infractorii. De ce pe unii îi protejează şi pe alţii nu?

Tânărul de 20 de ani a spus în instanță că regretă faptele de care este acuzat, însă se scuză precizând că nu a avut vizibilitate în momentul accidentului și că nu și-a imaginat o astfel de tragedie, pentru că nu credea că pot fi pietoni pe acel sector de drum.

Cunosc acuzațiile care mi s-au adus și regret faptele. În legătură cu accidentul, vreau să subliniez două lucruri pe care nu le-am spus până acum. Vreau să subliniez faptul că nu am avut vizibilitate și nu am avut timp de reacție pentru a putea preveni acest lucru. S-au tot speculat diverse variante, că i-aș fi văzut, că i-aș fi lovit cu intenție… Nu aș fi avut niciodată intenția de a face o asemenea tragedie”, a spus Vlad Pascu în fața judecătorilor Tribunalului Constanța, potrivit Digi24.

În continuare, Vlad Pascu a contestat măsura arestului preventiv, cerând în mod repetat să fie plasat în arest la domiciliu pentru a se putea pregăti de admiterea la facultate.

Eu veneam din Vama Veche. Nu scuză cu nimic că eu am urcat la volan sub influența substanțelor, înțeleg chestia asta și îmi asum. Conștientizez… Conform Legii Anastasia, nu cer suspendarea pedepsei, având în vedere că sunt două persoane care au decedat și eu am produs accidentul sub influența substanțelor psihoactive.

Vreau să precizez ca eu doar încercam să ajung la cazare, nu am luat niciodată în calcul să produc o asemenea tragedie, conducând pe un drum public unde nu mă așteptam niciodată să fie (pietoni), pe un drum unde limita de viteză este de 90 km/h, se poate vedea și în expertiza unde a fost accidentul.

De asemenea, arestul la domiciliu… Am cerut astfel de schimbare de măsura preventivă pentru a putea să pregătesc studiile, să dau la facultate. În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, a mai declarat Vlad Pascu.

Previous Story

De unde vine carnea de la Kaufland. Ce trebuie să știi despre gama Purland

Next Story

 Zoo Braşov, surprize pentru micii vizitatori de Ziua Mondială a Faunei Sălbatice. Dino Parc Râşnov participă la activităţi educaţionale gratuite pentru elevi şi profesori în cadrul programelor naţionale Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde