(Video) Cu polonicul. O angajată a unui restaurant din Mall mănâncă din tăvile destinate clienților. Ce amendă le-a dat protecția Consumatorilor

Last Updated on februarie 20, 2024 (Video) Cu polonicul. O angajată a unui restaurant din Mall mănâncă din tăvile destinate clienților. Ce amendă le-a dat protecția Consumatorilor 1
(foto stiridecluj.ro)

O angajată a unui restaurant dintr-un Mall a fost surprinsă în timp ce lua cu mâna și gusta din preparatele servite clienților. Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au autosesizat și au mers în control.
În imagini se vede cum una dintre angajate este filmată în timp ce se afla lângă o oală cel mai probabil cu ciorbă și cu polonicul gustă mâncarea. După care pune polonicul în oală și merge către clienți.

Apoi, în timp ce stă în fața vitrinei în care se afla recipientele cu mâncare ia cu mâna direct dintr-un preparat și gustă. Aceste imagini i-au făcut și pe inspectorii de la Protecția Consumatorului să meargă în control la restaurantul dintr-un Mall din Cluj, scrie Stirile Pro Tv.

La restaurantul din centrul comercial au fost descoperite și alte nereguli. Vitrine frigorifice cu defecțiuni, alimente păstrate la temperaturi necorespunzătoare ori ustensile de bucătărie nepotrivite.
Activitatea restaurantului a fost suspendată și au fost date sancțiuni în valoare de 60.000 de lei.

CJPC Cluj a făcut controlul azi, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public. Ținând cont de neregulile constatate, la SC SPS Impex SRL (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni – trei amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aproximativ 5.000 de lei și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, scrie actualdecluj.ro.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au constatat, la control, mai multe nereguli – nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine
depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare,

folosirea unor coșuri sau tomberoane de reziduri având capace neconforme
folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, modificarea stării termice a produselor sau lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale ori folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie. A fost constatată și utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare.

Nereguli găsite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor la Cherhanaua Ovidiu
Mai multe nereguli au fost găsite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) la Cherhanaua Ovidiu din Constanța.
În urma desfășurării unei acțiuni de control la cercetarea unei reclamații privind existența abaterilor de la prevederile legale la punctul de lucru al SC CHIROS SRL- Cherhanaua Ovidiu din strada Primăverii, numărul 22 B, Ovidiu s-au aplicat următoarele sancțiuni: 2 amenzi in valoare totala de 14 000 lei, 2 avertismente pentru existența practicilor comerciale înșelătoare și absența din meniu a declarației nutriționale, s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 29.400 lei (pește, ciorbă de pește, carne de vită, pasăre și miel), scrie ctnews.ro. 

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controlului, s-au referit la:
camerele adiacente blocului alimentar prezintă infiltrații
materii prime în stare refrigerată și congelată fără elemente de identificare și caracterizare (produse nesigure)
pește cu acumulări sangvinolente și aspect de intrare în stare de putrefacție
întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie
legume cu mucegai și în lădițe neigienizate

produse alimentare expirate
ciorba nu se prepară în mod tradițional, există zeamă cu legume și carnea porționată este păstrată separat în frigider
paste fierte și păstrate în frigider contrar indicațiilor producătorului ca după fierbere se servesc fierbinți cu diferite ingrediente.
în Meniu nu există declarația nutrițională

Previous Story

Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un urs s-a năpustit asupra lui, în pădure. Cum și-a salvat viața. Era cu soția și fiicele l-a cules de ghiocei

Next Story

Brașov. Doar bilete de hârtie azi pe autobuzele RATBV. Dorel a agățat un cablu care a făcut nefuncțional sistemul de ticketing