Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un urs s-a năpustit asupra lui, în pădure. Cum și-a salvat viața. Era cu soția și fiicele l-a cules de ghiocei

Last Updated on februarie 20, 2024 Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un urs s-a năpustit asupra lui, în pădure. Cum și-a salvat viața. Era cu soția și fiicele l-a cules de ghiocei 1

Clipe de coșmar pentru un bărbat. A scapăt ca prin minune din ghearele unui urs, într-o pădure. Noroc că l-a auzit familia lui când a început să țipe de spaimă, când a văzut animalul. Când s-a văzut atacat, bărbatul a început să țipe. L-au auzit soția și fetele care au sunat la salvare. Bărbatul are răni, dar este acum în afara oricărui pericol.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani plecase cu familia în pădure, în Harghita. A rămas la un moment dat singur când fiicele lui și soția s-au îndepărtat să culeagă ghiocei.
Tamas Erno, primarul comunei Vârșag, citat de TVR Info: „Cam la 3 km de la case. A observat ursul și a început să o ia la fugă. Și ursul l-a ajuns din spate, l-a târât. Până la urmă a început să zbiere, să urle și ursul după un timp a plecat în altă parte. Noroc că avea telefonul la el și putea să o sune pe soție”

Familia a chemat imediat salvarea și a fost dus pe bărbat la spitalul din Odorheiu Secuiesc.
Zörgő Noémi, purtător de cuvânt, Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc: Avea răni pe cap și pe brațe. Toate cele 3 au fost tratate la secția de chirurgie. Acum este în spital, în afara oricărui pericol și o să rămână spitalizat și în zilele următoare.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat luni, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.
Un bărbat de 38 ani a fost atacat de urs şi a fost transportat de către colegii noştri la spital cu multiple răni muşcate şi escoriate la nivelul capului, membrelor superioare, spate şi abdomen şi suspect de fractură antebraţ stâng. A fost transportat în stare stabilă, la spitalul din Odorheiu Secuiesc.”, a declarat dr. Peter Szilard, citat de Ziar Harghita.

Astfel de atacuri ale urșilor pot fi explicate și de schimbarea climei.
Borboly Csaba, preşedinte, Consiliul judeţean Harghita: Cu schimbarea climei, majoritatea urșilor nu dorm. Sunt acolo în foarte multe locuri și sunt foarte agresivi. Urșii deja nu au nicio temere față de oameni și de aceea atacul și pericolul este un lucru iminent, cel puțin în județul Harghita.

Un urs terorizează un sat întreg din Bacău. Oamenii fac cu rândul de pază
Un urs terorizează localnicii dintr-un sat din Bacău, care spun că stau de pază noapte de noapte. De două săptămâni, sălbăticiunea intră în gospodării în căutare de hrană și omoară animalele, scrie Stirile Pro Tv.
Oamenii au cerut ajutorul jandarmilor. Și au fost emise și mesaje RO-ALERT.

„Uite-l! În mijlocul satului, eşti nebun? Ce periculos!”, spun oamenii.
Aceste imagini au fost filmate în miez de noapte pe străzile din comuna Răcăciuni. Oamenii spun că de două săptămâni sunt terorizaţi de sălbăticiunea care dă iama în gospodarii și le atacă animalele.

Localnică: „A luat o oaie, a rănit-o foarte tare, a scos-o din ţarc. A tras-o undeva la vreo 10-20 de metri şi rămăsese acolo ursul. Câinii au început să latre şi abia atunci ursul a sărit. Rupsese vreo patru scânduri, așa, din plin, cu totul.”
Un alt localnic susţine că ursul i-a ucis mai multe capre. A sunat atunci la 112 şi au intervenit jandarmii, sprijiniţi de vânători.

Alexandra Danculea, purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău: „Ursul a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezenta. Pentru alungarea ursului, jandarmii băcăuani au folosit petarde de infanterie, semnalele luminoase și acustice.”
Convinşi că animalul va reveni în căutare de hrană, oamenii fac focuri de tabără şi stau de pază cu rândul.

Previous Story

(Video) Un TIR a ars ca o torță pe A1. „Incendiul se manifestă generalizat la un autocamion”

Next Story

(Video) Cu polonicul. O angajată a unui restaurant din Mall mănâncă din tăvile destinate clienților. Ce amendă le-a dat protecția Consumatorilor