(Video) Un TIR a ars ca o torță pe A1. „Incendiul se manifestă generalizat la un autocamion”

Last Updated on februarie 20, 2024 (Video) Un TIR a ars ca o torță pe A1. „Incendiul se manifestă generalizat la un autocamion” 1
Un camion a fost cuprins de flăcări marți dimineață pe autostrada A1 la kilometrul 273, pe viaductul Aciliu, județul Sibiu. Intervenția este în desfășurare. Nimeni nu a fost rănit.
Traficul este blocat complet pe autostrada A1, la km 273+500, în afara localității Săliște, anunță IPJ Sibiu. Incendiul se manifestă la semiremorca unui ansamblu TIR pe sensul Sibiu – Sebeș. Traficul pe direcția amintită este deviat pe DN 1, între km. 270 Saliste – 292 Cunța, anunță sibiu100.

”Pompierii sibieni intervin de urgență pe A1 în zona viaductului Aciliu pentru stingerea unui incendiu la un autocamion. La fața locului sunt mobilizate trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Incendiul se manifestă generalizat la un autocamion a cărui remorcă are o încărcătură de carton presat. Din fericire nu sunt victime, se acționează pentru stingere”, a precizat slt. Andreea Ștefan, citat de Turnul Sfatului.

Panică în bloc, le-a luat foc panoul electric, în Codlea, Brașov
Martori: s-a auzit o bubuitură puternică din beci, cablurile de curent au luat foc, coloana de fum a urcat până la etajul 4.
Vineri, 16 februarie, în jurul orelor 12.30, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la panoul electric al unui bloc de locuinţe de pe strada 9 Mai, din Codlea.

La acţiune au participat şi jandarmi, care până la sosirea echipajelor de pompieri au oprit alimentarea cu gaze a blocului şi au trecut la anunţarea şi evacuarea locatarilor care se aflau în pericol de sufocare din cauza fumului dens. Pompierii SVSU Codlea şi pompierii ISU Braşov au lichidat incendiul, cauza exactă urmând să fie stabilită.

La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale cu de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială aparţinând SVSU Codlea. Având în vedere că incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum s-a impus evacuarea persoanelor din blocul de locuinţe. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, iar aproximativ 20 de persoane au fost evacuate. La misiunea pentru evacuarea persoanelor au participat şi colegii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov”, a precizat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov, citat de bzb.ro.

În urma unui apel 112, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Braşov au direcţionaţi, vineri, la un bloc din municipiul Codlea, unde un locatar a anunţat faptul că dintr-un beci ieşea fum. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au constatat flacără deschisă la panoul electric al blocului şi fum dens pe scara blocului. Astfel, au anunţat imediat dispeceratul pentru a solicita intervenţia pompierilor. Până la sosirea echipajelor de pompieri, jandarmii au oprit alimentarea cu gaze a blocului şi au trecut la anunţarea şi evacuarea locatarilor care se aflau în pericol de sufocare din cauza fumului dens.

Apoi, alături de pompieri, au reuşit să evacueze toate persoanele, inclusiv minori, care se aflau în stare de panică, dar şi să liniştească persoanele aflate în afara pericolului. Mai mult, jandarmii, alături de pompieri, au realimentat aparatele unei persoane imobilizate la pat cu staţie de ventilare, care a rămas fără curent electric în urma incendiului, fiindu-i pusă în pericol viaţa din lipsa oxigenului”, a explicat şi Alexandra Maria Cojocaru, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Braşov.

Previous Story

Video Brașov. Incendiu violent la Predeal Imagini de la incendiul care restricționează traficul între Râșnov și Predeal

Next Story

Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un urs s-a năpustit asupra lui, în pădure. Cum și-a salvat viața. Era cu soția și fiicele l-a cules de ghiocei