Video Brașov. Incendiu violent la Predeal Imagini de la incendiul care restricționează traficul între Râșnov și Predeal

Last Updated on februarie 20, 2024 Video Brașov. Incendiu violent la Predeal Imagini de la incendiul care restricționează traficul între Râșnov și Predeal 1

ISU Brașov a anunțat că a intervenit marți, în jurul orei 02:30, la un incendiu izbucnit pe DN 73A, la ieșire din Predeal spre Pârâul Rece, pompierii militari luptându-se cu flăcările mai bine de 7 ore. Focul a izbucnit la o hală de depozitare a materialelor plastice și a cuprins o suprafață de aproximativ 600 mp. La locul solicitării au fost direcționate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autocisternă, o autospecială pentru transport roboți și un echipaj SMURD.

În această noapte, în jurul orei 02:30, am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit pe DN 73A, la ieșire din Predeal spre Pârâul Rece. La locul solicitării au fost direcționate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autocisternă, o autospecială pentru transport roboți și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent, cu degajare mare de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de mp. În acest moment, incendiul este localizat si se intervine pentru stingerea ultimelor focare de incendiu și pentru înlăturarea efectelor negative produse în urma incendiului.

Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.
Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire”, a informat, în jurul orelor 9.45, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja, citat de mytex.ro.

Video Brașov. Incendiu violent la Predeal Imagini de la incendiul care restricționează traficul între Râșnov și Predeal 2

440 de intervenții ale pompierilor și paramedicilor SMURD din Brașov pe parcursul săptămânii trecute. 16 persoane aflate în situație critică au fost salvate
Săptămâna trecută a fost una de foc pentru pompierii brașoveni. Astfel, în ultimele șapte zile, salvatorii au acționat cu promptitudine, participând la 440 de intervenții și misiuni în sprijinul comunităților, a cetățenilor și a bunurilor acestora.

În acest interval, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD. Acestea au efectuat 350 de misiuni și au asistat medical 355 de persoane (dintre care 311 adulți și 44 copii) aflate în dificultate. De asemenea, s-a intervenit în 19 accidente rutiere, dintre acestea într-unul singur fiind necesară intervenția autospecialei de descarcerare, potrivit datelor ISU Brașov.

Arderile necontrolate de vegetație și deșeuri, un real pericol
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat pentru stingerea a 13 incendii izbucnite, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, din nou, un procent mare a fost înregistrat la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere.

Pe aceasta cale dorim să atragem atenția cetățenilor să nu recurgă la incendierea vegetației uscate, deoarece își pun în pericol viața și bunurile, și riscă sancțiuni conform prevederilor legale.
Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice”, au transmis reprezentanții ISU Brașov, citați de Biz Brasov.

Totodată, în ultima săptămână, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în 15 de misiuni de acest fel, 16 persoane aflate în situații critice fiind salvate.

Previous Story

Drama exproprierii: Statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. Ioan Mohanu: „La vârstă asta de 80 de ani de ce mă pot eu apuca? Gândiți-vă ca oameni, ce mai pot eu?”

Next Story

(Video) Un TIR a ars ca o torță pe A1. „Incendiul se manifestă generalizat la un autocamion”