Brașov. Doar bilete de hârtie azi pe autobuzele RATBV. Dorel a agățat un cablu care a făcut nefuncțional sistemul de ticketing

Last Updated on februarie 21, 2024 Brașov. Doar bilete de hârtie azi pe autobuzele RATBV. Dorel a agățat un cablu care a făcut nefuncțional sistemul de ticketing 1

Probleme cu sistemul de ticketing la autobuzele RATBV. O avarie la rețeaua electrică de la sediul RATBV a făcut nefuncțional sistemul de ticketing și cel de monitorizare al vehiculelor, iar problemele s-au văzut încă de la primele ore ale dimineții. Reprezentanții companiei de transport în comun au transmis că la sediul instituției a fost agățat un cablu în șantier, iar din această cauză a apărut avaria, anunță brasov.net.

Practic RATBV se confruntă acum cu o defecțiune la infrastructura de servere care găzduiește sistemul de ticketing și cel de monitorizare vehicule. Cele două sisteme funcționează offline, cu capabilități reduse:
nu sunt afișate orele de trecere ale autobuzelor/troleibuzelor pe panourile din stații;

la vânzare nu este disponibilă încărcarea pe card a gratuităților și nici emiterea de carduri noi;
nu este disponibilă plata cu cardul bancar la validator.
Reprezentanții companiei mai spun că se pot achiziționa bilete de hârtie. Bilete electronice și abonamente prin aplicația 24Pay, se pot încărca carduri de transport dar doar cu titluri încărcate anterior.

În Brașov se construiește cel mai mare garaj din țară pentru autobuzele electrice / Va avea 30 de mii de metri pătrați, 157 de locuri
Brașov, autobuz electric
La acest moment lucrăm pe obiectivul doi, de la faza de realizare terasament, montaj prefabricate, la fază de stâlpi. Săptămâna viitoare urmează să continuăm cu grinzile prefabricate. De asemenea am atacat obiectivul șase, suntem la faza de stâlpi, parter, obiectivul are parter plus etaj și am atacat și obiectivul șapte. Suntem la faza de execuție lucrări la armare radier. Evident că există provocări, dar suntem aici ca să trecem peste ele. Provocarea poate fi termenul. La momentul ăsta este un termen scurt”, spune managerul de proiect, Victor Manda.

Garajul va avea 157 de locuri, dar vor fi și clădirile pentru asigurarea mentenanței parcului auto. Investiția trebuie finalizată până la finalul anului, fiind suportată atât din fonduri europene, cât și dintr-un împrumut făcut de municipalitate.

Estimăm ca până în finalul lui iunie să se încheie prima fază și să poată fi găzduite aici autobuzele până când se va finaliza și faza a 2-a. Proiectul nu prevede doar o clădire de garaj, ci și spații conexe, spații pentru spălat, pentru reparat autobuzele și troleibuzele și toate acestea vor fi finalizate până la terminarea anului.

Finanțarea este din surse europene și din buget local. Avem și un împrumut pentru a susține demararea acestui proiect și este unul dintre proiectele pe care le fazăm pe noul program operațional regional, fiind în continuarea vechiului program regional 2014-2020. 50 de milioane sunt solicitați din împrumutul contractat anul trecut”, spune primarul municipiului Bvrașov, Allen Coliban, citat de G4Media.

Garajul este important pentru prelungirea duratei de viață a autobuzelor electrice aflate în funcțiune, precum și a celor pe care Municipalitatea le va achiziționa în perioada următoare. „Această secție va deveni, în următorii 2-3 ani, eminamente o secție de autobuze electrice. Va deservi cele 72 existente, plus cele 88 care sunt în plan de a fi achiziționate.

Sunt foarte importante pentru întreținerea autobuzelor. Vom avea 156 de stații de încărcare lentă, ceea ce înseamnă că bateriile mașinilor vor putea fi corect încărcate și li se va prelungi automat viața”, transmite directorul RAT Brașov, Marian Geman.

Previous Story

(Video) Cu polonicul. O angajată a unui restaurant din Mall mănâncă din tăvile destinate clienților. Ce amendă le-a dat protecția Consumatorilor

Next Story

Bani pentru Aeroportul Brașov sau pentru Spitalul Județean? Situație financiară critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov