Revin ninsorile. Cum va fi vremea la Brașov

Last Updated on februarie 12, 2024 Revin ninsorile. Cum va fi vremea la Brașov 1

Chiar dacă în aceste zile România a fost acoperită de un aer cald și temperaturile din termometre au fost mai mult de primăvară, meteorologii avertizează că este posibil ca frigul să se întoarcă! Potrivit celor de la AccuWeather, prognoza meteo s-a schimbat și în zilele ce urmează ar putea să vină din nou ninsorile.

Chiar dacă până pe 12 februarie 2024, inclusiv, vom avea temperaturi care vor atinge sau vor fi aproape de 20 de grade, iată că după 13 februarie 2024 vremea se va răci. După cum ne atenționau inițial meteorologii de la AccuWeather, ninsoarea ar fi putut reveni în România pe 19 februarie 2024, perioadă în care temperaturile urmau să scadă până la minus 5 grade Celsius. Însă prognoza s-a schimbat, astfel că ninsorile ar putea veni devreme. Mai exact pe 16 februarie 2024, anunță Pro Tv.

Meteorologii afirmă că pe 16 februarie temperatura minimă va fi de 2 grade Celsius, în timp ce maxima va atinge 8 grade Celsius, iar în această zi s-ar putea întoarce și fulgii de zăpadă. Precipitații vor fi însă și cu o zi mai devreme, dar sub formă de ploaie.

O scădere a valorilor termice se va resimți din 14 – 15 februarie în majoritatea zonelor din țară, dar mai ales în nord-est, est și în zonele montane. Vremea va fi în general închisã şi va ploua pe arii relativ extinse în următorul interval. La munte se vor semnala ninsori, dar precipitații sub formă de lapoviță își vor face apariția și în zonele mai joase. Vântul va sufla cu intensificãri în regiunile montane și în sud-estul țării“, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit Observator Tv.

Prognoza meteo 12 – 19 februarie 2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

Vremea 19 – 26 februarie 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 26 februarie – 4 martie 2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea de sudvest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 12 februarie – 11 martie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea la Brașov
Revin ninsorile. Cum va fi vremea la Brașov 2

Vântul va continua să creeze probleme în mare parte din țară, iar ninsorile vor reveni începând din această seară. Specialiștii ANM au și emis noi avertizări cod galben care vizează și județul Brașov. Prima atenționare cod galben de vânt intens a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până diseară, la ora 18.00.

De astăzi intră în vigoare și o informare meteorologică de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă până pe 14 februarie, la ora 10.00. În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte. Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. 5 mașini lovite pe un bulevard din Săcele. „O persoană a fost suferit leziuni corporale și, la acest moment, beneficiază de sprijin medical”

Next Story

ÎPS Teodosie: Bărbatul care se căsătorește cu o femeie divorțată comite adulter