Primar bogat: „Am dat pe mâncare 46 de lei. Îmi ajunge trei zile” Tu cât plătești?

Last Updated on februarie 7, 2024 Primar bogat: „Am dat pe mâncare 46 de lei. Îmi ajunge trei zile” Tu cât plătești? 1

Unul dintre cei mai bogați primari ai României a declarat că și-a cumpărat mâncare pentru trei zile, cu doar 46 de lei. Cumpărăturile, spune el, au fost făcute de la un magazin de cartier. Și adaugă că este un om care nu consumă mult.

„Atât cât să-mi ajungă. Chiar nu cheltuiesc. Până să vin la dumneavoastră la emisiune, mă luase foamea. Am intrat într-un magazin de cartier și am dat 46 de lei și am cumpărat cât să mănânc trei zile. Nu consum mult. Și da, în continuare locuiesc într-un apartament cu două camere. Nu mi se pare deloc de bun simț să cheltuiești”, a declarat Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București, conform DCNews.

Denise Rifai l-a întrebat câți bani cash are, în acel moment, la el, iar Robert Negoiță a zis: „Cred că am vreo 2.000 de lei, poate 3.000 lei, dar sunt albaștri de la blugi pentru că îi am demult timp acolo, îi am să-i țin să fie”.

Ce poți cumpăra cu 100 de lei și unde e mâncarea mai ieftină

Pornind de la exemplul unei studente românce din Turcia, corespondenții Digi24 au mers în supermarketurile din România, dar și în Bulgaria, Serbia și Ungaria, ca să vadă ce se poate cumpăra cu aceiași bani. Și corespondenții din Italia și Spania au făcut calculele pentru a vedea ce poți cumpăra în țările occidentale cu echivalentul a 100 de lei, adică aproximativ 20 de euro.

În România, coșul include un kilogram de carne de porc, cafea, faină, un litru de ulei și unul de lapte, zece ouă, un kilogram de roșii, unul de cartofi, unul de banane, altul de mere și un iaurt. În Ungaria, aceleași produse ar fi costat cu 4,5 lei mai mult.

Locuitorii din vestul Ungarei vin constant să își facă cumpărăturile din România și spun că fac economii de 20-30%. Vizita la supermarket în Bulgaria a dezvăluit că vecinii bulgari pot cumpăra mai multe produse cu suta de lei pe care un român o dă pe coșul de cumpărături.

Un litru de lapte în Bulgaria costă 5 lei, untul de masă 10 lei. Diferențele remarcate sunt la cartofi, unde în Bulgaria un kilogram costă echivalentul a 2 lei, iar în piețele din Constanța costă 4 lei. Per total, pe aceleași produse cumpărate din România cu 100 de lei, în Bulgaria dai 86 de lei. Puterea de cumpărare este mai mare și în Serbia.

Corespondentul Digi24 Elena Alexandru a constatat că prețurile sunt mai mici în Serbia, unde de exemplu un kilogram de carme costă 13 lei. Foarte mulți locuitori din Mehedinți merg și fac cumpărăturile la supermaketurile din Kladovo.

O româncă a filmat prețurile dintr-un supermarket din Elveția: ”Cam același nivel ca în România”

Nu este o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sunt mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 franci elvețieni (25.68 euro, 127.92 lei) pe oră. Un lapte bio de un litru costă aproximativ 1,95 franci elvețieni (2.09 euro, 10.40 lei), iar unul marcă proprie este 1,35 franci elvețieni (1.44 euro, 7.16 lei).

10 ouă bio – 7.95 franci elvețieni (8.50 euro, 42.44 lei). Iaurturi cu fructe marcă proprie – 0,60 – 0,65 franci elvețieni (0.64 – 0.70 euro, 3.19 – 3.50 lei), cele bio – 0,95 franci elvețieni (1.02 euro, 5.08 lei).

Untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 grame, este 3,50 franci elvețieni (3.75 euro, 18.75 lei). Bananele se vând la aproximativ 1,50 franci elvețieni (1.61 euro, 7.99 lei) pe kilogram”, spune Diana, conform Antena 3.

Previous Story

Bătaie între două mame, după ce una dintre ele a împărțit bomboane mai multor copii. O mămică a ajuns la spital

Next Story

Un șofer din Brașov a omorât un pieton și apoi a fugit de la locul accidentului, pe DN 6. „A surprins şi accidentat mortal un bărbat de 61 de ani”