Poiana Brașov. Vacanță distrusă de ploi, pe pârtii fiind numai noroi și apă.  „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă”

Last Updated on februarie 14, 2024 Poiana Brașov. Vacanță distrusă de ploi, pe pârtii fiind numai noroi și apă.  „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă” 1
(foto brasov.net)

Dezamăgire totală în Poiana Brașov după ploile din ultimele zile. Mulți își anulează rezervările, pe pârtii fiind numai noroi și apă
După căldură și vânt, acum vin ploile să ruineze vacanța de schi. 24 de județe plus Capitala iau liber de la școală săptămâna viitoare și mulți părinți aveau rezervare la munte. Însă au început să anuleze pentru că pârtiile s-au umplut de apă și noroi. 4 milioane de lei cheltuite de autorități și în acest an pentru un sezon de schi foarte scurt. Alte milioane, iarna viitoare.

A plouat zdravăn în Poiana Brașov, stațiune aflată la 1.000 de metri altitudine. Pârtiile de începători, de la poalele Postăvarului, sunt pline de apă, scrie Stirile Pro Tv.
Turistă: „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă”.
Chiar și zăpada artificială rezistă greu în asemenea condiții.

Veronica Lăzărescu, instructor snowboard: „Dimineața este înghețată o oră, după aceea devine apoasă”.
Sus, în masivul Postăvaru, este mai bine pentru că nins, însă cei care și-au programat vacanța de schi în perioada următoare își fac griji.

Adrian Dogaru, instructor de schi: „Mulți sună să zica, OK, anulăm, plouă”.
Bianca Socol, reprezentantul unui hotel: „Noi permitem reprogramarea sejurului dacă e cazul”.
Turist: „Avem noroc că sunt tunurile de zăpadă și fetițele pot să schieze”.

Este drept, însă întreținerea pârtiilor, în condiții de vreme potrivnică, este costisitoare.
Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov: „Municipalitatea a cheltuit aproximativ 4 milioane de lei pe tot ce înseamnă energie electrică, apa care s-a utilizat pentru producerea zăpezii artificale”.

Mesagerul de Sibiu: În timp ce azi noapte în #Sibiu ploua cu găleata, în #Păltiniș ningea ca în #povești
Poiana Brașov. Vacanță distrusă de ploi, pe pârtii fiind numai noroi și apă.  „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă” 2

Poiana Brașov. Vacanță distrusă de ploi, pe pârtii fiind numai noroi și apă.  „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă” 3

Poiana Brașov. Vacanță distrusă de ploi, pe pârtii fiind numai noroi și apă.  „Aș fi preferat doar să ningă sau măcar să nu plouă” 4

Avertizare de Cod galben pentru intensificări de vânt
A nins în zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.500m, acolo unde și intensificările de vânt au fost unele susținute și vorbim de intensificări la rafală de 65-70km/h.

De la ora 8:00 până în această seară la ora 20 rămâne în vigoare pentru zona estică a țării și vorbim aici de zona Moldovei și partea de nord-est a Munteniei, o nouă atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează de această dată intensificările de vânt. La rafală vorbim de viteze de 55-65 km/h dar vor fi de interes aceste manifestări cu viteze la cote mai reduse de 45-55 km/h și în restul Munteniei, în Dobrogea și local în Oltenia.

Aria precipitațiilor va fi în restrângere, nu excludem să mai avem precipitații sub formă de ploaie în partea de est a teritoriului, nu în cantități însemnate. Și la munte, la altitudini mari, din nou precipitații slabe mixte, ceea ce rămâne de interes, așa cum menționam în special intensificările de vânt.

Temperaturile din țară
Din punct de vedere termic, chiar dacă valorile de temperaturi au scăzut, acestea rămân însă în continuare mai ales la nivelul maximelor peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, mai ales în jumătatea sudică a țării, acolo unde este posibil să consemnăm valori între 11° până la 13°, așa cum se va întâmpla și în Capitală.

Minimele pe parcursul următoarelor nopți vor fi unele coborâte, se apropie de normalul termic al datei din calendar și mai ales în zonele depresionare acolo unde pot coborî până la valori spre -9°, -10°, iar în restul țării, în zona litoralului, inclusiv în Capitală, vorbim de minime între 1° până la 3°- 4°C”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, în direct la B1 TV, conform DC News.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Evadare spectaculoasă. Pakistanezi sechestrați într-un apartament la etajul 4. Victima a escaladat geamul balconului și a coborât pe o țeavă de scurgere

Next Story

O haită de lupi a ucis o căprioară între case, în orașul Covasna. „Câini, şi din lanţ i-au luat şi vecinului şi mie mi-au luat”