Peste 1.000 de colegi au venit să-şi ia rămas bun de la Cibor, băiatul de 13 ani care a murit fulgerător pe terenul de fotbal, după ce a băut trei energizante

Last Updated on februarie 23, 2024 Peste 1.000 de colegi au venit să-şi ia rămas bun de la Cibor, băiatul de 13 ani care a murit fulgerător pe terenul de fotbal, după ce a băut trei energizante 1

Un copil de doar 13 ani a murit pe terenul de fotbal, după un antrenament. Băuse trei energizante, a început să aibă palpitaţii, după care inima i-a cedat. Împietriţi de durere, părinţii spun că nu avea probleme de sănătate. Pun moartea lui pe seama băuturilor care tocmai au fost interzise prin lege.

Colegii de la şcoala din Bistriţa-Năsăud şi profesorii şi-au luat adio de la el. Aproape o mie de elevi i-au întâmpinat sicriul cu flori şi aplauze. Cibor, mijlocaş în echipa de juniori din Maieru, a făcut aseară antrenament aproape o oră şi jumătate. A mai rămas pe gazon şi după ce antrenorul a fluierat finalul.
Era cu 10 copii pe teren când le-a spus că îl doare, dintr-o dată, pieptul. A mai apucat să îi roage să o sune pe mama lui, apoi s-a prăbuşit, scrie observatornews.ro.

Unchiul copilului: Când am ajuns pe teren, copilul era jos, era ajunsă poliţia.
Mătuşa şi unchiul copilului: L-au resuscitat o oră şi jumătate. Poate mai bine de o oră jumătate.
Alex Boldiș, antrenorul copilului: Un copil activ, atlet. Nu a dat niciodată semne de oboseală, de boală. Nu părea bolnav, din contră.
Vasile Borş, primar Maieru: Deci aşa am înţeles de la colegi, că a consumat energizante. Care se dovedeşte că sunt tot mai periculoase.
Băiatul ar fi împlinit 14 ani în mai puţin de două luni. Visa să ajungă celebru, să câştige bani şi să îşi ajute părinţii.

Studiile arată că excesul de energizante poate provoca reacţii adverse grave – de la dureri de cap şi insomnie, până la dificultăţi de respiraţie, din cauza ingredientului principal.

Radu Ţincu, toxicolog: Dacă vorbim de cofeină, ea va stimula activitatea cardiovasculară. Poate să ducă la apariţia unor palpitaţii, a unor tulburări de ritm cardiac. Iar în cazul unor persoane care au anumite anomalii de conducere electrică la nivelul inimii, aceste pot să determine chiar aritmii fatale.

Șeful UPU-SMURD, dr. Tiberiu Tudor spune că copiii și adulții care practică diferite sporturi trebuie evaluați de către medic pentru a se identifica o boală cardiacă latentă care predispune la risc de moarte subită cardiacă în timpul efortului fizic intens. Supradoza de energizante poate să favorizeze apariția stopului cardiac:

Copiii și adulții care fac sport trebuie evaluați de către medic, deoarece este necesar să fie identificată o boală cardiacă latentă care predispune la risc de moarte subită cardiacă în timpul efortului fizic intens. Supradoza de cafea și/sau energizante, fumatul și în mod deosebit consumul de droguri pot să favorizeze apariția aritmiilor cardiace maligne (stop cardiac),

mai ales dacă asociază și o boală cardiacă. În cazul tragic care s-a petrecut la Maieru, este necesar să așteptăm rezultatul autopsiei medico-legale pentru a fi stabilită cu exactitate cauza care a condus la stopul cardio-respirator și decesul copilului”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, dr Tiberiu Tudor.

Previous Story

Brașoveanul Horia Brenciu, emoționat de gestul fiului său: „Sunt un tată și mai împlinit! Iubire, îți mulțumesc că mi-ai pregătit omleta”

Next Story

Val de aer tropical, apoi vremea se răcește brusc. Cum va fi vremea la Brașov în weekend